Tényleg annyira baja van a magyaroknak az MSZP kormánnyal? Már 3. vagy 4. alkalommal nem tudnak mást választani Toller L. helyett Pécsen, akkora az érdektelenség.
Pécsi vagyok és felháborítónak tartom, hogy negyedszeri alkalommal sem tudnak elmenni választani!
Az ilyen választókerületnek nem is kell képviselő... Átvehetné valaki más is aki biztos ért hozzá, ha már az embereknek mindegy :)Ez viszont így pénzkidobás!
Az hogy Toller László körzetében 15%-ra futja csak az MSZP-nek azért mutat valamit. Én szerintem elkéne törölni a minimális részvételt. Miért kell erőltetni, hogy vegyen részt az is a köz ügyek intézésben, aki nem akar. És aki nem akar részt venni a politikában az miéért tudja megakadályozni azt az embert aki azt szeretné hogy őt képviseljék a parlamentben?
Ez nem érdekéktelenség, hanem az emberek a politikát nem tudják lokálisan értelmezni. "Miért szavazzak ez most úgy se Orbánról megy Gyurcsányról szól."
Egy egészséges társadalomban, meg sem fordulhatna a fejében tömegesen az embereknek, hogy nem az lesz, amibe megállapodnak az általuk megbízottakban.
Ez nem az a társadalom! Az OGYV n más lesz a helyzet mert szinte mindenki változásokat szeretne, de ha megkérdeznél 100 embert hogy miért is szavaz arra akire, sajnos nem a logikus következtetései hagynák el a száját, amit ő szubjektív összerak a kapott információkból, csak amivel tömik a fejét. Meg sem kísérel a többség logikát avagy kapcsolatot keresni abban amit mondanak és amire a programjukból számítani lehet, csal hol negatívan, hol pozitívan eldől a hallottak javára. A jobbik? A Jobbik ma még az „érintetlenség vissza nem térő lehetősége előtt áll” de nem tudom hogy lesz-e elég erős
ahoz hogy ezt kamatoztassa-e!
"Ez nem érdekéktelenség, hanem az emberek a politikát nem tudják lokálisan értelmezni."
Tudják értelmezni. Ezért nem mentek el szavazni, mert pontosan TUDJÁK, hogy nem volt jelentősége a szavazásnak. A képviselők nem szoktak a körzetükkel foglalkozni, ők szavazógépek, akik a frakció utasításait hajtják végre. A kis számú ennél értékesebb képviselő a bizottsági munkában hasznosul, tehát szintén nem helyi ügyekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!