Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy Magyarországon kialakultak a diktatúra alapjai? Illetve hogy a demokráciának álcázott diktatúra Lesz/van

Figyelt kérdés
nem értek nagyon a témához ezért kérem a véleményeket

2013. máj. 17. 06:53
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Az, hogy ez marhára nincs így. Baloldali hazugság, nyafizás, gyűlöletkampány az egész, ott mocskolják a Fideszt ahol tudják. "Illetve hogy a demokráciának álcázott diktatúra Lesz/van" hogy lenne már? 11 hónap se és választások, ha nem tetszik amit a Fidesz csinált a magyar választók túlnyomó többségének felhatalmazásával akkor meg kell nyerni a választásokat és vissza lehet csinálni mindent. De ez nem fog megtörténni, mert még így is lazán vezt a Fidesz, ha-ha xD
2013. máj. 17. 07:56
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Igen ez igaz. Olyan jogrendszert hoztak létre, amely egy diktatúra melegágya lehet. Ezt nem feltétlen a Fidesz fogja megcsinálni, de annyira lazítottak a jogrendszeren, hogy nem működik a fékek és ellensúlyok rendszere, így a jövőben akár 10-20 év múlva bármely párt létre hozhat egy diktatúrát és ezét a Fidesz lesz a felelős.
2013. máj. 17. 09:14
 3/9 Komplikato ***** válasza:
81%

Kedves kérdező bármilyen hülyeséget kitalálhatnak és megszavazhatnak 2 nap alatt törvénynek, ha pedig az nem felelne meg az alkotmányba foglalt alapjogoknak, akkor abba is beleírják. Szerinted ez így mekkora biztosíték a dolgok törvényes működésére? vagy a visszamenőleges törvénykezés?

Ráadásul eddig volt kb. 80% média súlya a kormánynak, ahol a csapból is folyik milyen jól mennek a dolgok, most a pletykák szerint megveszik a TV2-t is maguknak ... fő a kiegyensúlyozott tájékoztatás.

Kedvenc részem amikor elmagyarázzák a tévében, hogy a 20%-ot drágult kaja, vagy a 200%-ot drágult krumpli az 3% áremelkedés ...

2013. máj. 17. 09:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem az alapjait teremtették meg, hanem lebontották úgy a jogállamiságot, hogy az már egy autoriter rendszer.

Egy kis falu általános iskolájának az igazgatójától a köztársasági elnökig minden vezető pozícióba a saját emberüket tették. A párthoz való hűség a legfontosabb szempont a közszférában. A jogszabályokat úgy alakították, hogy azzal törvényesítették a korrupciót. Szavazóbázist építettek ki, aki annyira tudatlan, hogy nem érzi, hogy az ő bőrére megy a játék, hanem csak az számít, hogy a fidesznek legyen jó (lásd: első kommentelő), továbbá érdekelté tették őket, hogy a fidesz hatalmon maradjon (lásd: trafikmutyi), a fékeket és egyensűlyokat lebontották, az összes közintézményt államosították, a közmédiából propagandaszervezetet csináltak, AB-ből egy gittegyletet csináltak, korlátozzák a szólásszabadságot, a választások tisztaság biztosító garanciákat mind lebontották, karhatalmi szervezeteket hoztak létre (lásd: KEH, TEK), igazságszolgáltatást lefejezték stb, stb, stb.

Bárhogy is lesz 2014-ben a következő négy év is rossz lesz, mert vagy a fidesz marad (reméljük nem így lesz) és folytatódik a vérünk szívása, vagy egy másik társaság szívja majd a vérünket, vagy egy fordulat lesz, de újra felépíteni a jogállamiságot legalább 4 évbe fog kerülni.

2013. máj. 17. 09:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
"még így is lazán vezt a Fidesz, ha-ha xD" Igen, kedves #1 mi is tudjuk, hogy a diktaturának is vannak haszonélvezöi, akik csak nevetnek a többieken.
2013. máj. 17. 10:25
 6/9 anonim ***** válasza:
13%

Kádár alatt diktatúra volt ... hol van ez ahhoz képest?

jövőre csak fideszre lehet szavazni vagy mi történt? Magyar emberek nem támogatják már a fideszt? lemaradtam valamiről? gyurcsány úgy kormányzott 3 éven keresztül, hogy támogatottsága 12% körül volt... Ma a kormány támogatottsága ennek a 3szorosa, ezt hívják diktatúrának?

2013. máj. 17. 10:31
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
Kedves #6. Nézd meg Kádár támogatottsági mutatoit a választásokon. 98.......99,9% közötti.
2013. máj. 17. 11:27
 8/9 anonim ***** válasza:
68%

"Kádár alatt diktatúra volt ... hol van ez ahhoz képest?"

Igazad van, ez már kezd a Rákosi-rendszerre hasonlítani, mert a Kádár-rendszer vége már lazább volt, mint most. A propaganda tökéletesen működik, ontják a tévéből, rádióból, újságból, hogy Magyarország jobban teljesít. Ami hazugság mondjuk, de nagyon jól hangzik és minél többször hangzik el annál jobban beleég egy átlag tájékozatlan magyar fejébe. Mellesleg rekord magas az államadósság már megint, de erről még véletlenül sem hallani, csak arról, hogy csökkent az államadósság. Az emberek nagy részében félelem is van, ami már 2002-es közvéleménykutatások esetében is bekövetkezett, mivel Fidesz győzelmet jósoltak. Most ez fokozottan érvényes. Lehet, hogy ha engem hívnának fel én sem merném megmondani, hogy kire szavazok, de arra mérget vehetsz, hogy a Fidesz ellen fogok szavazni.

2013. máj. 17. 11:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) én nem értek a politikához neveket és pártokat se tudok mondani kivéve fideszt mert azt 100 x leírtátok :D a lényeg hogy én annyiból indultam ki hogy Diktatúra : A törvényhozói bírói katonai és végrehajtói hatalom 1 helyen összpontosul kb ennyit tudok. Ja meg azt hogy az uniónak nem tetszett hogy Magyarországon kb minden törvény a demokrácia ellen jön létre. Valakinek van ötlete mi lesz? :D Én még csak 20 vagyok ééés már rég látom hogy nem éri meg bent maradni az országba kivéve ha minden álmom éhen halni. Akkor mi lesz 10 év múlva? mi az esély rá hogy jobb lesz a helyzet? Jah mellesleg még annyit megosztanék (irodalomtanárom mondta) : Egy olyan ember kezébe nem adnám a hatalmat ,akinek évekig telt pszichológusok segítségével feldolgozni annak elvesztését.
2013. máj. 18. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!