Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen aljasságokat követtek...

Milyen aljasságokat követtek el a románok a magyarok ellen a háborúk idején? Igaz, hogy mindig az mellé álltak aki jobban állt a háborúban?

Figyelt kérdés
Sok idősebb embertől hallottam, hogy a románok a történelem egyik legsunyibb legaljasabb népe, tudtok konkrét történeteket ezzel kapcsolatosan? ja és nem kell a kioktató duma, hogy a magyarok se jobbak blabla mert azt tudom és nem azt kérdeztem.
2009. szept. 30. 20:04
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Én konkrét sztorikra esetleg dátumokra, helyszínekre lennék kiváncsi. Írok egy példát: Mikor Észak Erdélyt visszacsatolták magyarországhoz, az oláhok fejszékkel és puskákkal irtották a fegyvertelen székelyföldi magyarokat itt egy videó ha érdekel valakit a dolog http://www.youtube.com/watch?v=18SrnJXoYfo .
2009. szept. 30. 20:37
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
a magyarok főleg azért haragszanak a románokra mert ők időben ki tudtak ugrani a háborúbol mi meg nem :p meg persze a területekért
2009. szept. 30. 21:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Első , második világháború, amikor ide-oda ugráltak? Nah, az is teljesen korrekt volt :( És nem, nem vagyunk rosszabbak náluk, sőőőt! (nekünk van saját nyelvünk ugyebár, nem szedegettük össze innen is, meg onnan is)

2009. szept. 30. 21:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el Nyírő József regényeit.Pontosan leírja,hogy a románok hogyan viselkedtek a székelyekkel!
2009. szept. 30. 21:09
 5/12 anonim ***** válasza:
Sajátnak első lesz. Ez szüleim nevén van. Hugommal együtt használtuk, de ő most egyetemen van Bp-n úgyhogy csak én használom. Köszönöm az eddigi válaszokat
2009. szept. 30. 21:55
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez most jó hosszú válasz lesz, de szemtanúi idézetek is találhatóak benne, szóval érdemes elolvasni.

Az oláhok mindig is egy mocskosul aljas, sunyi, alattomos nép volt. Mindig oda álltak, ahol a túlerő is volt, 48/49-ben és a két világháborúban is.

Régen volt egy olyan újság, hogy Hadi Krónika. Ebben van egy 2 oldalas szemtanúi beszámoló a csíkszentdomokosi mészárlásról.

Bár tudom, hogy ez benne volt a linkelt videóban, azért idéznék egy pár olyan dolgot belőle, amit a videó nem említett.

"Aki ellenkezni mert, véresre verték, földre taposták, megkínozták. Azokat pedig, ahol valami olyat - fegyvereket, egyenruhát, stb - találtak, elhurcolták otthonról, összeterelték a Dobos-portára, azt ígérve, hogy miután leadják a fegyvereket, távozhatnak. Így került ide 11 ember:

(mindüket nem fogom felsorolni, mert sokáig tartana begépelnem)

1, Albert Péter, 31 éves, az udvarán eldobott, tank által széttaposott géppuska miatt. Ő maga nem is volt katona.

4, György Ágnes, 84 éves, akinek a pincéjében, a krumplirakás alatt néhány leventepuskát találtak. Ezeket a nyakába kötözve, durva bántalmazások közepette kísérték a Dobos-kertbe.

7, Kurkó József, 27 éves, az erdei kaszálón vészelte át a front átvonulását, majd hazatérve puskáját a farakásba rejtette el. A voluntárok - gárdisták - körülfogták a házát, s a megtalált fegyverrel véresre verték. A ház egyik fiókjából előkerült piros-fehér-zöld karszalagot megetették vele.

8, Szakács Antal, 52 éves, megpróbálta megakadályozni, hogy kirabolják a házát. Noha semmilyen fegyvert nem találtak nála, ama váddal, hogy megtámadta őket, megkötözték, kegyetlenül megverték, csontjait is összetörve szekéren vitték el a háztól.

11, Zsók Lajos, 32 éves, felmentett katona volt, nem szolgált a fronton. A kertjében egy használhatatlan gumikereket találtak. Ezért kínozták meg, majd a kereket a nyakába akasztva kísérték a többihez.

Ezen 11 embernek az összefogdosott falusiakkal ásatták egy sekély sírgödröt, melyben alig fért el a 11 holttest. Állítólag még sokáig felbuggyant a vér a felszínre.

Miután kivégezték a 11 embert, hatalmas mulatozásba kezdtek, összefogdosták a megrémített asszonyokat, leányokat, és kényszerítették őket, hogy velük mulassanak, táncoljanak, az összeszedett piros-fehér-zöld zászlókkal mosogassanak.

Másnap a falusiak állatait összeterelték, és elhajtották őket, a házakból összegyűjtötték a ruhákat, télire való élelmiszereket, majd távoztak."

És még hogy mi, magyarok nem vagyunk jobbak náluk? Ugyan már, az oláhoknál csak jobb nép létezik a világon.

Egyébként a Vasgárda is, irtotta a magyarokat és székelyeket a második világháború előtt és alatt is, még ha nem is olyan látványosan, mint a "voluntárok".

2009. szept. 30. 22:24
 7/12 anonim ***** válasza:
33%

Hát, mi meg Szerbiába csináltuk ugyanezt a helyi kisebbséggel. Nem láttátok a Hideg napok című filmet?

"1942-ben a magyar hadsereg főtisztjei razziát rendeltek el a Bácskában, melynek eredményeként kétezer-ötszáz szerbet és nyolcszáz zsidót öltek meg. A Duna jegén robbantott lékben, ahová az áldozatokat lőtték, háromezer-háromszáz ember tűnt el."

És ez akkor nem 14 pont, vagy hány...

De egyébként való igaz, hogy nem a kiállás és a becsület mintaképei déli szomszédaink. De azért mi is követtünk el olyan dolgokat, ami okot ad némi szégyenkezésre...

2009. szept. 30. 22:42
 8/12 A kérdező kommentje:
tudtam, hogy lesznek ilyen hülyék is akik nem a kérdésemre válaszolnak...s jönnek majd, hogy igen de a magyarok is a zsidókat. direkt értük írtam oda, hogy NEM KELL A KIOKTATÓ DUMA, HOGY MI SE VAGYUNK JOBBAK ! nem tudsz olvasni?látod valahol a kérdésembe a szerbeket?köszi a nagy büdös semmit! Annak a válaszolónak aki még az áldozatok nevét is leírta annak hálásan köszönöm a választ !!!
2009. szept. 30. 22:52
 9/12 anonim ***** válasza:
64%

"Hát, mi meg Szerbiába csináltuk ugyanezt a helyi kisebbséggel"

Igen, miután néhány házból rájuk lőttek.

Mind1.Ez akkor sem ok hogy gyilkolásszanak magyarokat.

2009. okt. 1. 00:45
 10/12 anonim ***** válasza:

"NEM KELL A KIOKTATÓ DUMA, HOGY MI SE VAGYUNK JOBBAK !"

Nem olvastam a kérdés alatti szöveget, bocsi.

De egyébként te elég intelligensen tudsz kommunikálni, srác...

2009. okt. 1. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!