Ha Magyarországon annyi lenne az egy főre eső GDP, mint Olaszországban (33 115 USD/fő), akkor érezhetően jobb lenne az életszínvonal? (Jelenleg 12 736 USD/fő)
Figyelt kérdés
2013. máj. 11. 17:46
1/8 anonim válasza:
Szerinted az aki ma 100e nettót keres és holnap 270e nettót keresne az jól járna?
Vagy az állam aki ma x adóbevételből gazdálkodik és holnap x × 2,8 szeresével gazdálkodhat, az megsértődne?
Hihetetlen kérdés.
2/8 anonim válasza:
Annyival lenne jobb, mint most Olaszországban.
Ez érezhető különbség. Nem igazán értem a kérdést.
De a GDP helyett inkább a GNI-t érdemes nézni vásárlóerőparitáson, ha az életszínvonalat akarod összehasonlítani, mivel a gazdagabb országokban az élet is drágább. Az országban megtermelt jövedelmekbők kivonjuk a külföldre áramló pénzt (pl. államadósság törlesztés, multik által kivitt haszon), így kapjuk meg a GNI-t.
Ez a mutató szerint az olaszok kb. 60 százalékkal élnek jobban, mint mi.
4/8 anonim válasza:
Micsoda kérdés....te jobb életszínvonalon élnél akkor ha 80 ezer helyett 200 ezret keresnél?:D
5/8 anonim válasza:
Az a 12 736 USD nem értem hogy jött ki nálunk. Persze ha belevesszük a felső 10 ezret is, akkor nem szóltam semmit. Nélkülük a fele lenne kb.
6/8 anonim válasza:
OLASZORSZÁGBAN?! Most voltam kint nyaralni, sokkal de SOKKAL rosszabbul élnek mint mi. Több a fizetés ugyan, de minden ötször annyiba kerül. Egy doboz kóla 700 forintnyi euró. Itthon 120, csak hogy szemléltessem. Felejtsétek el ezt hogy Olaszországban jobban élnek az emberek.
7/8 anonim válasza:
De jó nekünk, akkor mi simán megtehetjük ezek szerint hogy 5x annyit nyaralunk mint ők. Csak tudnám miért nincs így és miért nem válunk már végre világjáró nemzetté.
8/8 anonim válasza:
Vagy ha nem is 5-ször, de több alkalommal is elmehetünk nyaralni mi egész Európa által irigylendő, tündérmesés magyarok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!