Magyarországon nagyobb az emberek egymás iránti rosszindulata, mint más országokban?
Hát sajnos én is ezt tapasztalom, h itthon egyesek inkább felgyújtják a saját házukat, csak a másiknak nehogy jobb legyen.
A külföldiek nem tudom milyenek.
Tudod én dolgoztam a németeknél és nem egyszerűen dolgoztam hanem kidolgoztam 2× a németeket meg a lengyeleket stb.
Még is sokkal kevesebb jutott mindig a zsebembe.
És igen a k anyukat!
Vagy itt vannak az amcsik!
20 évig rimánkodtak nekik hogy a természetvédelmi egyezményeket írják már alá! Nem mert a profit stb.
És akkor most sajnáljam őket a Katrináért és sok egyébbért?
Ne vicceljünk!
Nem hinném hogy a magyar kárörvendőbb mint más nemzet, de valljuk be hogy sok okunk sincs az örömujjongásra hiszen együttérzésből sem kapunk! Arról hogy itt nálunk a szolidalitás = 0 meg ne is beszéljünk.
Hát az, hogy a haver szerint a svájciak ilyen jó arcok nem jelenti azt, hogy mi meg nem vagyunk azok :D
A magyar emberek valamiért csomó minden negatív személyiségjegyet általánosítanak magukra! "a magyarok a leg ... (valami negatív jelző)" mondja ezt egy 50 éves melós, aki életében ha 3 országban volt :D elég viccesek, főleg amikor olyan dolgokat mondanak amit más országok ugyan ilyen értelmi szintű parasztjai is lazán elmondanak magukról valszeg! :D
Az úgy van, ha valakinek tartósan jól megy, akkor nincsenek napi gondjai, képes mást is észrevenni. Kultúrát, szépséget, miegymást. És nyugodt, mert tudja mi lesz holnap. Ez önbizalmat ad, a magabiztos ember nem foglalkozik mások gondjaival, ha kérik, megengedheti magának, hogy segítsen. A többség meg is engedi.
Ha pedig valakinek tartósan rosszul megy, folyamatosan átverik, legfőbb gondja, mi legyen estére a vacsora a családban, az bizony egyik napról a másikra gondolkodik, nem is nagyon képes másra. Őt csak a következő perc érdekli, a környezete sivár lesz, a lelke is, és attól is ideges lesz, ha a nap nem akkor és úgy süt, ahogy szeretné. Hát még ha azt látja, ő eszméletlenre gürizi magát, a szomszéd meg jól él. Nem az irigység vezérli, mert ahhoz gondolkodni kellene, arra már nem képes a fáradtságtól. Az elkeseredés vezérli, és csak kevesen érzik át hogy a másik esetleg még rosszabb helyzetben van.
És a lecsúszás a legrosszabb. Foggal körömmel küzdünk, mégis azt látjuk, helyzetünk egyre reménytelenebb. Ilyen hangulatban nem lesz jó annak, aki hozzánk szól.
Próbáld a magabiztos svájcit az itteni életre kényszeríteni, az elkeseredett magyarnak adj svájci életminőséget. Nem adok pár évet, és a svájcit magyarnak, a magyart svájcinak nézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!