Szerintetek is jobb lenne Magyarországnak kicsit "amerikásabb" jogrendszer?
Sokunk ki nem állhatja ezeket az európai szabályokat , jogrendszert.
Észrevettem , hogy sok magyar jobban szeretne az USA-hoz hasonló törvényeket.
A keresztapám több , mint 20 éve él ott kint , feleségül vett egy amerikai nőt aki a bíróságon dolgozott , foglalkozott büntetőjoggal is.
Neki is rossz véleménye van a magyar és úgy általánosságban az európai jogrendszerről , szabályokról , konkrétan a női nemi szervhez ("pussy") hasonlította.
Végül is igaza volt , az EU tényleg nagyon buta módon kezeli a bűnözést és a bűnözőket.
Sosem működne, mert itt teljesen más észjárás, kultúra alakult ki az évek során. Kb. mintha ázsiai jogrendszert akarnál bevezetnél Ausztráliában, vagy a Szovjetunió törvényeit USÁ-ban.
De ha neked annyira tetszik az US, és még rokonod is kint él, akkor menj ki. Ha jól tudom, még mindig az a legkönnyebben elérhető újvilági ország, szemben a nagyon szigorú elvárásokkal rendelkező Kanadával, Ausztráliával és Új-Zélanddal.
A magyaroknak , szerintem nem is valók ezek a kötött európai szabályok , csak nyűglődünk.
Mi egy szabadságszerető , szabadságharcos nép vagyunk.
Tizedszerre is elmondom:
Ha az USA bűnözési statisztikái olyanok lesznek, mint Európáé, majd akkor lehet női nemi szervekhez hasonlítani az itteni büntetőjogot.
Amit az USA jogrendszerében én szeretek az az Alkotmányuk. Nem toldozzák-foldozzák kéthetente. Több mint kétszáz éve megírták azokat az alapvető szabályokat, amik megakadályozzák, hogy az állam beavatkozzon a polgár életébe, és azóta csak néhány kiegészítést tettek hozzá. Ez valóban nemes példa.
De ezzel együtt is rengeteg dolog van, amire nem lehetnek büszkék. A női nemi szerv ellen meg eleve mi kifogása lehet egy keménytökű férfiembernek? Sosem értettem.
"Mi egy szabadságszerető , szabadságharcos nép vagyunk."
Hát ez jó. :D
Akkor már értem, hogy miért szeretnek nálunk annyira 140-nel menni az autósok ott, ahol 90-es sebességhatár van és miért okoznak az ilyen agyatlan tulkok tömegszerencsétlenségeket. Szabadságszeretetből és virtuskodásból (rajoskodásból).
Nekem elsőre az esküdtszék ugrott be az amcsi jogrendszerből...hát azt nagyon, de nagyon nem szeretném. Utcáról behozott senkiháziak ítélkezése senkinek nem hiányzik, ahogyan azt sem venné be a gyomrom, ha nekem kéne mások felett ítéletet mondanom.
Most megy valamelyik adón egy ilyen sorozat. Csak bemutatót láttam, de az is sok volt. Vagy egy tucat ember mond ítéletet valakiről...ott állnak felette, a szerencsétlen zokogva (állítólag nem színész, hanem valódi dráma) csücsül egy székben, ők meg köréállnak és megmondják a tutit...
Ez kinek hiányzik?
"Hát inkább az amcsi jogrendszer, mint ez a pozitívan diszkrimináló, igazságtalan sz@r, ami itt van."
Engedelmeddel:
Ja, hogy ott is van. Sőt, ott még több van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!