Támogatnátok a magyar bíróságok függetlenségének visszaállítását vagy a jelenlegi rendszer a jobb?
Annak Strassbourghoz nem sok köze volt._Szimplán a hülye magyar törvénykezés megspékelve a szokásos töketlenkedéssel hogy 4 év alatt nem tudnak egy egyértelmű ügyben ítéletet hozni.
Valamit nagyon félreértesz, azért nem általános felülbírálatról van szó.
Az sokkal rosszabb, hogy az itthoni politika szól bele az ítélkezésbe...
az még csak hagyján hogy az itthoni, de még van hogy a külföldi is.
És igen tudom hogy nem sok köze van, és azért is mondtam hogy a jelenlegi semmiképp sem jó, a kérdés első felét figyelmen kívül hagyva.
Igazán lehetne keményíteni a büntetéseken, de az eu úgyis beleszólna, szóval ilyen értelemben sem független.
"Igazán lehetne keményíteni a büntetéseken, de az eu úgyis beleszólna, szóval ilyen értelemben sem független"
Természetesen szabadon szigoríthat vagy enyhíthet büntetési tételeken egy ország, ebbe senki nem szólhat bele, ha az egész bizonyos keretek között marad. Ezeket a kereteket pedig olyan dolgok alkotják, mint, hogy nem lehet megalázó, kegyetlen büntetést kitalálni, nem lehet olyat, amiben nem tudja a fogvatartott, hogy mikor szabadul vagy szabadul-e egyáltalán vagy nem lehet halálbüntetést bevezetni. Ezek nemzetközi kötelezettségekből erednek, melyeket minden kulturált állam tiszteletben tart. Ha ez nem így történik, azért szoktak szólni.
Így ha valamit 2-ről 3, 4, 5 évre emelnek, azért nem szól senki, de ha pl. a lehetséges büntetés pl. megkövezésre, kínzásra stb. változna, akkor azt szóvá teszik, szerintem egyébként helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!