A trafikoknál tényleg Fideszes illetve Fidesz kötődésű emberek kapták a legtöbbet?
Ez valóban igaz?
Hallottam , hogy 1-1 MSZP-s meg Jobbikos is van köztük de a nagy többsége Fideszes vagy Fidesz kötődésű.
ma 14:04
Hm, ennyi helyesírási hibát rég láttam egyszerre.
Én azt láttam, hogy mindenbe, amit a kormány kitalál belekötnek valamilyen módon. Ők pedig a kormányzásuk nyolc éve alatt nem találtak ki semmit, ami előrébb vitte volna az országot. Totálisan eladósították az országot és az embereket is, az ország a városok, emberek, cégek mind-mind kiszolgáltatott lett a bankszektornak, elszegényedett mindenki.
Most pedig ócsárolják a közmunkát, a rezsicsökkentést, a trafikos munkahelyteremtést, a végtörlesztést, a bankadót, a válságadókat, a tanári életpályamodellt. Ők mit kínáltak helyette? Egyszerűen nem látok semmit, amit ők fel tudtak volna mutatni azon kívül, hogy mindent amit csak lehetett eladtak, helyette hitelre újat építettek, vagy bérbe vettek. Kész volt a terv az összes kormányzati épület eladására, és egy nagyberuházó épített volna egy új kormányzati negyedet 170 milliárdból, amit a kormány bérelt volna. Ha nem fosztották volna végletekig ki az országot, vissza sem léptek volna a hatalomtól 2010-ben. Akkor ugyanis nem akartak választást nyerni, eljutottak addig, hogy szétverték az országot, csak épp úgy lett volna teljes az örömük, ha az mást temet maga alá. Nyilván most a trafikokkal úgy vannak, ezt is majd mind visszavonjuk, de a közvéleményben ezt megalapozandó le kell járatni. Pedig lényegileg arról van szó, hogy egy üzlethálózatot hoznak létre olyan termékek árusítására, amit eddig zömmel a nagy bolthálózatok értékesítettek.
11-es kb. minden soroddal erősen lehetne vitatkozni tényekkel, de nem érdekelt volna, de ez???
" a trafikos munkahelyteremtést,"
Jó ember több mint 60.000 ember élt közvetlen vagy közvetve a cigi eladásokból, az idióta trafik törvény alapján alsó hangon ebből legalább 40.000 ELVESZTI az állását! Ráadásul trafikosok között igen magas volt a mozgássérültek száma, de ellentétben a kamu ígérettel nem, hogy nem támogatták őket, de az ő többségük is kiesett most a pixisből!
Az túlzás, hogy 60 ezer ember él volna ebből ... Hiszen kevesen foglalkoztak csak dohány árusítással .
Elképzelhető, hogy a multiknál nem lesz szükség külön dohánypultra, de nem valószínű, hogy a képzett alkalmazottaktól megszabaduljanak ... Dohánytermékből származó profit jelentős része multiknál csapódott le, így relatíve még több is marad az országban mint eddig!
Nyugaton sok helyen működik már ez a rendszer.
Ez olyan hülyeség, mint a nyerőgépes elbocsátások ...
Az senkit se zavart, hogy 90 es évek óta megszűntek a trafik és helyette multik vették át a piacot és viszik haza a pénzeket ... Valóban ez a járható út maradjon minden a régiben, a kisgyerek a boltban hadd irigykedjen, mikor a motoros vagy a felsőbb évesek veszik a cigit előtte a pultostól ...
Kell egy külön hely ezeknek a termékek. Valamint az se baj, ha már van rá nyugati példa, hogy oda adjuk ezeknek a forgalmazását kiskereskedőknek... legyen színesebb a paletta...
Teljes mértékben igaz, a legjobb helyeket kizárólag fidesz közeli emberek és azok rokonai kaphatták.1-2 kisebb településen esetleg kaphatott más is jogot,de ott általában nem is pályázott más.
22éve vagyok ebben a szakmában,a nyerőgépes területen is érdekelt voltam, mellékesen ezeket javítottam alkalmanként,de nem mindenben értek egyet az itt hozzászólókkal.
Az,hogy tisztességtelen volt az egész pályázat kezdve az elejétől a végéig,ez annak aki benne van teljesen egyértelmű.
Az tény,hogy kb 40 ezer helyen árultak cigit,de ez nem jelenti azt,hogy minden ilyen üzlet,kocsma,stb be is zár majd.Én sem zárok be ,de szerintem az elkövetkező 1 évben olyan 5-6 ezer embernek nem lesz munkája emiatt.
Az nagy tévedés,hogy a dohányforgalom nagy részét a multik bonyolítanák,a teljes cigi forgalom 80-90%-át 15ezer bolt bonyolítja,ezek fele kisbolt és nem multi.
Egy jobb Mol kút nagyobb forgalmat tud ,mint egy tesco hipermarket.A multik tesznek rá,hogy lesz-e náluk cigi,őket nem vágja földhöz még csak meg sem érzik,nem így a kisboltok ,nekik esetenként forgalmuk 50%-át is meghaladta a cigi,na ők bajban lesznek.A másik gond,hogy ezek a nemzeti dohányboltok ellentétben Ausztriával (ahol a tervezett nyitás helyét is pontosan meg kell,jelölni és azon később maga a jó isten se változtathat),bárhol nyílhatnak akár egy régi, koncessziót nem nyert bolt mellett is,sőt időközben vándorolhat is,ha kerületen belül talál előnyösebb helyet,így gyakorlatilag bármikor tönkre tehet egy másik boltot.
A játékgépesek ügye engem személy szerint nem lepett meg,csak idő kérdése volt a tiltás.1998-ban Orbán Viktor már mondta,hogy betiltja éspedig személyes okból,ezt akkor nagyon megjegyeztem,aztán jó ideig nem történt semmi,ami később történt azt meg már mindenki tudja,de azt talán csak kevesen,hogy mennyi embernek lett oda a megélhetése,itt most nem az üzemeltetőt kell sajnálni,de a szervízesek,teremfelügyelők,mind munkanélküliek lettek 1 nap alatt.
Ehhez is csak gratulálni tudok a kormány nagy-tudású törvényhozóinak!
Mindig Ausztriával hozakodnak elő,holott,aki tanulmányozta az ottani rendszert,netán vette a fáradságot és személyesen is ellátogatott 1-2 tabakba,esetleg ott szóba is elegyedett a tulajjal,az tudhatja,hogy az ő rendszerük annyiban hasonlít a miénkre,hogy ott is az állam adja ki a forgalmazási engedélyt,aztán ennyi és,hogy mit értek el vele,szét kell nézni,több fiatal füstöl,mint egész Németországban.
Teszek a politikusokra,akárcsak ők is a magamfajta emberekre,próbálok nem foglalkozni velük,mert egyik se jobb a másiknál,de eddig ez pofátlanság csúcsa,főleg ha a nyilatkozatokat hallgatom(dohánylobbi,multik nyomása,és egyéb marhaságok)
94%
te milyen pályázatot adtál be, hogy nem nyerted meg? konkurens mivel ígért többet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!