Miért kell politikai jelképnek használni nemzeti jelképeinket?
Ha már kimegyek az utcára magyar tricolorban, azt hiszik jobbikos vagyok...
Miért kellett ezt felhasználnia egy pártnak?
"Ozmium42 válasza:
Miért ne?"
Talán mert nem akarom, hogy akik utálják a Jobbikot, utáljanak engem is...
Nem a Jobbik miatt vagyok oda, konkrétan semmit nem tudok a Pártról, csak annyit, hogy láttam, hogy a Magyar nemzeti színeket szeretik használni felvonulásaikon.
Nekem már szoltak be, hogy mit magyarkodok.
És nem romák voltak.
Érdekes, hol "magyarkodjon" az ember, ha nem Magyarországon? Na de erről beszélek, bele van ültetve az emberek -főleg a fiatalok- fejébe, hogy az gáz ha valaki "magyarkodik", nem hogy meghúzná magát... Még is mért ne lehetne büszke az ember a hazája történelmére? Csak mert azt mondják hogy az ciki?
Szerinted ez tök véletlenül alakult így nálunk? Nem, ez egy lassú de megfontolt folyamat eredménye, ami elidegeníti az embereket egymástól és saját nemzeti érzelmeiktől.
"Jut eszembe. A nemzeti jelképek politikai jelképek. E célból lettek kitalálva."
Erről van szó. A politika közéletet jelent görög nyelven. A nemzet ás a nacionalizmus pedig elég közéleti, társadalmi dolog szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!