Mi ez a TRAFIK pályázat mizéria?
19-es a péksütit mindenki veszi gyerek, felnőtt egyaránt., A kereskedőnek ezen a terméken 30-50%-os haszna van. Ha helyben sütik még több is lehet.
20-as nem tudom kihez vándorol az a 30% de nem marad a kiskereskedőnél. A tv. által rögzített árrés van a dohánytermékeken.
Azt NEM mondtam, hogy rossz üzlet a dohány kereskedelem (különben nem lennének ennyire felháborodva, akik elvesztették) de közel sem olyan jó mint ahogy ezt sokan írják itt az oldalon. Számításaim szerint 5-8 milla/év (ebből már levontam az összes bért adót stb.) hoz egy ilyen bolt. Ennyit egy fagyizónak is kell teljesítenie, hogy érdemes legyen vele foglalkozni!
Jó, akkor ne vitatkozzunk azon, hogy mennyire éri meg, nem látunk bele, legyen igazad. Mondjuk szerintem 5-7 milla sem rossz, főleg, ha van 3 boltod, a feleségednek meg 2.
Az itt a felháborító, hogy olyan nyílt a korrupció, amit legalizáltak, hogy én bevallom őszintén, félek. Olyan irányvonal kezdődött itt el, ahol semmilyen joga nincs az embernek, semmire nem támaszkodhat, nincsenek törvények, nincsen szabadság. Elveszik egy vállalkozó üzletét, úgy, hogy egy 2 nap alatt felterjesztett és elfogadott törvénnyel legalizálják is azt. Gyakorlatilag bárkit elzavarhatnak a munkájából, hazájából, pillanatok alatt tönkretehetik az életed.
Egy kis faluban dolgozol, van egy 70-80 ezret fizető állásod, amit megszüntetnek. Majd meghirdetnek 47 ezerért egy közmunkás állást, más lehetőséged nincs, és még ezért is könyörögni kell, hogy megkapd.
Így történik a modern rabszolgatartás, a dohánymutyi is ezt támasztja alá, ennek a képét festi le nyíltan, egyértelműen.
Ezért félek.
" Számításaim szerint 5-8 milla/év (ebből már levontam az összes bért adót stb.) hoz egy ilyen bolt."
Számításaim szerint évi 3,6 milliót keresek, és nálam rendszeres a havi 250-300+ munkaóra. Hmm, lehet be kellett volna lépni a Fideszbe :)
"Az árrés a TISZTA haszna annak, aki árusítja! Nem ebből fizetik az adót! "
Az árrés a beszerzési- és eladási ár különbsége, mindent költséget ebből kell fedezni.
A haszon a maradék.
Látszik, kérdező, mennyire nem értesz hozzá. Akkor üzlet egy fagyis? Miért nem nyitsz egyet gyorsan? Akkor üzlet egy pékség? Miért is nem nyitsz egyet gyorsan?
50.000 árusító hely után lesz 5.000! Erre jut az összes vásárló! Te tényleg ennyire lúzer vagy matekból?
Elárulom neked, hogy 51 ezer kereskedelmi vendéglátó egység van magyarországon, és döglődnek! Mivel ez az én ágazatom, ezzel tisztában vagyok! Nyisd csak meg kis fagyizódat, vagy büfédet, aztán rájössz magadtól!
Ezzel szemben a trafikok 5000-es számmal megkapták az egész ország keresletét!!!! és valóban nem csak cigit árul egy trafik! hanem újságot, szendvicset, üdítőt, akár alkoholt, szerencsejáték stb... aki megy cigiért, valószínűleg ott veszi meg ezeket is!
Ez egy bomba üzlet, reméljük az eu jól megszívatja majd őket a nemzetközi internetes cigaretta értékesítéssel. :) Egy bombabiztos üzlet lesz a trafik!
Apám ez aztán a hiperszuper oknyomozó minden apró részletre kiterjedő cikk. Lefelejtették a cikk aljáról hogy sponsored by fidesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!