Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van olyan oldal, ahol meg...

Van olyan oldal, ahol meg lehet nézni hogy egy-egy politikus mennyi pénzt kap az államtól különféle jogcímeken?

Figyelt kérdés
Gondolom ezeknek az adatoknak nyilvánosnak kell lenniük, van olyan oldal, ahol összesítve vannak ezek?
2013. ápr. 27. 11:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy te nem adózol, de én igen. Szóval de, az én pénzem. "

Szerintem pedig te nem adózol. Én az államra bízom az adómat, hiszen ezért adó. Döntsön az illetékes saját belátása szerint. Ha te nem így teszel, akkor te nem adózol, csak a "kényszernek" engedsz.

Ha egyszer másra bíztam a pénzt, akkor az Ő felelőssége, hogy azt hogyan használja fel, illetve az Ő lelkiismerete bánja, ha visszaél vele. Amit te csinálsz, az meg kicsit olyan, mintha a gyermekednek adnál pénzt, hogy elkezdhesse az életét, aztán leszidnád, hogy nem jó helyen vett belőle házat. Ha másra bízom a pénzt, az már nem az enyém, nem az én dolgom, hogy mi lesz vele. Az én felelősségem az az, hogy jó helyre bízom-e! Mivel te úgy döntöttél, hogy itt élsz... Szóval érted.

2013. ápr. 27. 21:29
 12/16 anonim ***** válasza:

te utolsó. nagyon ostoba vagy. a gyerekes példával főleg.

ha egy cégnek pénzt adsz mind befektető, akkor is jogtalanul akarnál beleszólni, hogy hülyeségre költi?

hol élsz te?

2013. ápr. 27. 22:15
 13/16 rémuralom ***** válasza:

"Szerintem pedig te nem adózol. Én az államra bízom az adómat, hiszen ezért adó. Döntsön az illetékes saját belátása szerint. Ha te nem így teszel, akkor te nem adózol, csak a "kényszernek" engedsz."

Jaa, hogy te ezt önként csinálod? Te akkor is fizetnél áfát, ha eltörölnék?

Az adó fogalma kb. úgy szól, hogy kötelező, kényszer útján behajtható, ellenszolgáltatás nélküli fizetési kötelezettség, amellyel az állampolgárok és a vállalkozások tartoznak az államnak.

Vagyis az adózással a kényszernek engedünk. Lehet, hogy "önként" (tehát nem várjuk meg, amíg jönnek a navik büntetni), de azért nem örülünk neki annyira. Pláne akkor nem, ha látjuk, hogy az állam hülyeségekre költi, és nem igazán van hová menni, mert az állam más országokban is sok pénzt költ hülyeségekre. És ott is megtalálnak a navik, ha nem fizetsz.

2013. ápr. 27. 22:33
 14/16 anonim ***** válasza:

"""

"Szerintem pedig te nem adózol. Én az államra bízom az adómat, hiszen ezért adó. Döntsön az illetékes saját belátása szerint. Ha te nem így teszel, akkor te nem adózol, csak a "kényszernek" engedsz."

Jaa, hogy te ezt önként csinálod? Te akkor is fizetnél áfát, ha eltörölnék? """

Nem tapintottál rá a lényegre. Gondolj a házasságra! Fel lehet fogni a szabadság korlátozásaként, és egy kapcsolat kiterjesztéseként. Aki az előbbi módon fogja fel, annak nem igazán jó ötlet... Sokan mégis kötelességnek érzik. Ha nem tetszik, ahogyan itt az adót felhasználják, akkor mehetsz más országba. Élhetsz minden jogoddal itthon is, hogy befolyásold a döntéseket. Ezzel szintén nem értem, hogy mi a probléma. Mindenki az egész ország menetét akarja befolyásolni, és persze mindenki másképp. Szerintem pedig egy átlagember, mondjuk évi 3 millió forint bevételéből tegyük fel, hogy 1,5 millió forint adót fizet. Hasra ütés alapján azt mondom, hogy az átlagos dolgozó 10 éve dolgozik. Tehát befizetett 15 millió forintot. Természetesen nagyságrendekben gondolkoztam, szemléltető célzattal. A lényeg az, hogy irtózatosan kicsi, gyakorlatilag jelentéktelen összegről van szó. Mégis mindenki kiskirályt akar játszani, hiszen Ő finanszírozza az államot. Szerintem emiatt pedig fölösleges ezen filózni, hiszen az idegeskedéssel, vádaskodással, irigykedéssel töltött idő helyett lehetne mondjuk élni is. Ha már munka mellett eleve olyan kevés ideje van az embernek, legalább élne, amikor lehet. De nem teszi. Akkor meg marha hiteltelen hisztizni, hogy nincs elég, amikor azt se használjuk fel okosan, ami van. Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Ha már kisarkított példákat írsz: a törvényeket nem opcionális betartani, mint ahogyan enni sem az, az életben maradás céljából. Mégsem hisztizik senki, hogy a magyar ember túl éhes.

"te utolsó. nagyon ostoba vagy. a gyerekes példával főleg.

ha egy cégnek pénzt adsz mind befektető, akkor is jogtalanul akarnál beleszólni, hogy hülyeségre költi? "

Azért vagyok ostoba, mert a megszerzett pénzemet szeretem okosan felhasználni és élni, ahelyett, hogy a munka után megmaradt kevés időmben is hisztizzek? Az állam nem egy cég, az adózás és a törvények betartása nem opcionális. Viszont Magyarországról szabadon el lehet menni. Ezért nem tudom komolyan venni azokat, akik éjt nappallá téve hisztiznek azon, hogy ez a világ legnyomorultabb országa. Igen? Ha az, minek vagytok még itt? Érdekes módon én jól érzem magam itt, sőt. Szerintem hozzáállás kérdése az egész. A kis pénzecskémből, amit adóként befizetek, úgy érzem, én maximálisan megkapok minden befolyást, amit kiérdemeltem. Mit kellene még az adóért cserébe kapnom? Tegyenek alám egy luxusvillát, egy sportautót és két bombanőt? Vagy mi? Engem az is marhára nem zavar, hogy egyesek visszaélnek az adóval és meggazdagszanak belőle. Az Ő lelkiismeretük dolga. Ha egyszer olyan helyzetben leszek, hogy megakadályozzam, akkor megteszem. Addig meg mi a túrónak idegeskedjek rajta? Van így is elég dolgom az életben, nem kell még másét is magamra vállalni. Tudod, a felnőtt ember inkább végezze a maga dolgát rosszul, mint a másét jól. Más szóval, királynak születni kell.

2013. ápr. 28. 00:40
 15/16 A kérdező kommentje:
Nekem már csak egy kérdésem lenne hozzád, utolsó válaszoló: mi a foglalkozásod?
2013. ápr. 28. 07:06
 16/16 rémuralom ***** válasza:

"A lényeg az, hogy irtózatosan kicsi, gyakorlatilag jelentéktelen összegről van szó. Mégis mindenki kiskirályt akar játszani, hiszen Ő finanszírozza az államot."

Na álljunk meg, ennek két oldala van. A te példáddal számolva emberünk befizetett eddig 15 millió forint adót, ami a 15 billió forintos költségvetésnek nevetségesen kicsi, egymilliomod része. Ez igaz. Az állam szempontjából. De emberünk szempontjából az a 15 millió forint az eddig megkeresett összes pénzének a fele. Ha ezt minden évben félreteszi, már egy házat tudott volna belőle venni, és akkor nem szívna a hitellel.

A legnagyobb baj egyébként nem is az, hogy itt magas az adó, hiszen akkor persze el lehet menni külföldre. A baj az, hogy alig van hely a világon, ahol 30-35% alatt van az elvonás, és ahol ennél kisebb, az valami élhetetlen óceániai sziget, ahol egy lakosra 683 cég jut, mert az egész világról csődülnek oda az offshore-cégek. Kizárólag papíron, persze. Vagy egy szintén élhetetlen, évtizedek óta polgárháború által dúlt afrikai ország.

Szóval, ha már egyszer demokrácia van, akkor hadd döntsük már el legalább közvetve mi, állampolgárok, hogy jó-e az, ahogy politikusaink az adóforintjainkat szórják. Téged ez nem érdekel, engem meg igen. Amíg ennyi pénzt elvesznek, addig mindenképpen. Majd ha feleennyit vesznek el, vagy még kevesebbet, akkor nem fog ennyire zavarni. Pláne, ha értelmesen is költik el. De amíg 15 millió forint, amit én tíz év alatt befizettem, egy év alatt egyetlen politikus zsebében landol, meg teljesen haszontalan (ám mutyira tökéletesen alkalmas) romafelzárkóztatási meg egyéb programokban, addig igenis fel fogom emelni a szavam. Neked nem muszáj, de én fel fogom.

2013. ápr. 28. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!