Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rosszabbul élünk, mint húsz éve?

Rosszabbul élünk, mint húsz éve?

Figyelt kérdés

"A gazdasági szerkezetváltás után pedig a jövedelmek alakulása egyáltalán nem követte a GDP vagy az ipari termelés növekedését. 2005 környékére mindösszesen a hatvanas érték 170-180%-ra korrigált vissza, és azóta ebben a sávban imbolyog. Miközben a rendszerváltás előtt már egyszer elértük a 150% körüli szintet. Magyarul: alig élünk jobban, mint húsz éve. Minderre persze lehetne azt mondani - szokták is - hogy húsz év még kevés idő, majd szépen jobb lesz. Világgazdasági szempontból azonban húsz év rettentő sok idő. Ennyi idő alatt Japán vagy Korea felzárkózott az első világba, Németország pedig a második világháború totális romhalmazából eljutott a német gazdasági csoda korszakába."

[link]

Érdemes a linket elolvasni értelmezni.

2013. ápr. 24. 10:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Én igen bár húsz éve még általános iskolás voltam, de mindig jutott minőségi kajára, kirándulásra és nyaralni is voltunk. És olyan, hogy rezsitartozás ismeretlen volt. Az meg, hogy valaki megfagyott télen esetleg azért fordult elő mert berúgott és elaludt most meg mindennapos volt télen de nem az ital miatt. Egyébként kezembe akadt egy fizetési papírom öt évvel ezelőttről és többet kerestem mint most, pedig ugyanabban a beosztásban ugyanazt csinálom csak elvileg magasabb órabérért.
2013. ápr. 24. 11:14
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
A nyugdíjasok többsége például jobban él ma, mint 20 évvel ezelőtt.
2013. ápr. 24. 11:29
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Én is jobban élek, de az elsőt lepontoztam. :)
2013. ápr. 24. 11:36
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
jobban élek, viszont nagyobb létbizonytalanságban
2013. ápr. 24. 12:14
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
Ez ember függő, de én azt látom, hogy lassan az életszínvonal soktíz éves mélypontra kerül.
2013. ápr. 24. 12:16
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Igen.

[link]

2013. ápr. 24. 14:12
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Én jobban élek, az ismerőseim jobban élnek, a többiek meg kb annyira érdekelnek, mint én őket. Persze ahogy nézem az irigykedők már "szavaztak", legalább ennyi örömük legyen az életben.
2013. ápr. 24. 14:22
 8/11 anonim ***** válasza:
97%
Ez nem a rendszerváltás hanem a rendszerváltók személyes idiotizmusának köszönhető. Egy rövid időszakig (1996-2000) egész biztató volt a helyzet, utána a szociális demagógia aminek MINDEN alá lett rendelve, úgy cseszte el a gazdaságot ahogy a nagykönyvben is megvagyon írva.
2013. ápr. 24. 14:36
 9/11 anonim ***** válasza:
44%

Én inkább 25-30 évre mennék vissza.

A politikai helyzet olyan volt amilyen, de a tömegek életszínvonala jelentősen jobb volt mint ma.

Abban reménykedni, hogy Magyarországon valaha is olyan fellendülés következik be, mint a kérdező által felsorolt országokban, merő illúzió. A lapok le vannak osztva, magyar tőke nélkül sem a mezőgazdaság, sem az ipar önállóan nem fejlődhet, egy szegény ország csak szoros függőségben, a gazdagabb országok kiszolgálója maradhat.

2013. ápr. 24. 14:55
 10/11 anonim ***** válasza:

11:36 vagyok és annyira nagyon örülök, hogy félreérthető lett a fenti hozzászólásom... Mert a korábbi elsőt törölték, akárcsak a jelenlegi első (korábbi második) hozzászólásának az elejét, amelyben beszólt az korábbi elsőnek...

A jelenlegi elsőt természetesen felpontoztam.

2013. ápr. 24. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!