Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lenne jó a nagy magyaror...

Miért lenne jó a nagy magyarország?

Figyelt kérdés
nem provokáció céljából kérdezem, de ha nagy magyarország lenne kb. 45-50% a az országnak kissebbség lenne(nem csak cigány, hanem román, szerb ,szlovák stb.) kell ez nekünk ha a gyenge 10% al sem birunk el?
2009. szept. 25. 21:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
62%

Természetesen a nagy Magyarország csak egy idealista álom.

Azonban azért vannak olyan területek, ahol a magyarok aránya még mindig 50% fölött van. Sőt, helyenként 80% felett is.

Legalább az etnikai határokig terjedő ország lenne jó.

2009. szept. 25. 22:50
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk van egy telked neked. 400 négyszögöl. Minden szonmszéd elkerít belőle egy darabot. Egy-két gyereked , nagyi is az elkerített részen marad. Fáidat kivágja, mást ültet, másképp gondozza, vagy elhanyagolja.Nagyanyádnak megtiltja, hoyg magyar nótát énekeljen, gyerekeidet átíratja másik iskolába, ellened neveli.

Te akkor azt mondanád, minek is nekem a telkem, a gyerekem, a mamám, hát csak a baj van vele, hagyjanak nekem békét vele.

2009. szept. 25. 22:52
 13/21 anonim ***** válasza:
79%

más szemszögből nézd.

pl. az a város, ahol laksz, egyszercsak más országhoz tartozik, más nyelv lesz a hivatalos, másokhoz kell alkalmazkodni, és te válsz kisebbséggé. pl. szlovákul kell beszélned a hivatalokban. a rokonaid meg hirtelen egy másik országban fognak lakni, és útlevél kell, hogy meglátogathasd őket. úgy, hogy nem költöztél sehova.

2009. szept. 25. 22:59
 14/21 anonim ***** válasza:
68%

De ehhez nem kell azokat a területeket visszacsatolni, ahol egy magyar sincs. Pl. Észak-Szlovákia, Dél-Erdély stb.

Az etnikai jellegű határokat én is támogatom, de ez már sok.

2009. szept. 25. 23:02
 15/21 anonim ***** válasza:
95%

"Miért lenne jó a nagy magyarország?"

Nézzük a kérdést más nézőpontban.(csak 1 hétköznapi példa)

Miért kell a zsidóságnak Izrael földje?A palesztinok pedig miért akarják visszakapni földjüket,Palesztinát?

Hiszen az a terület csak homok,por,sziklák és a kopár hegyek vidéke.Nuku nyersanyag,kevés termőföld,szegényes ivóvízkészlet..stb.

Válaszok:

-Mert mind2 nép a hazájának tekinti azt a területet és birtokolni szeretné.

-Mert mind2 nép azt mondja hogy az ő ősei voltak ott előbb és őt illeti a jog a föld birtoklásához.

Nos,itt a Kárpát-medencében mi a helyzet?

Ugyanaz mint közel-keleten,csak itt nem háborúskodunk.

A szlovákok úgy gondolják hogy még jóval a magyarok ideérkezése előtt már ők birtokolták a dunántúlt és felvidéket(morva-szlovák elmélet).A románok pedig azt gondolják hogy mint a dákok leszármazottai(dákoromán-elmélet)jogosak a területi követeléseik és a Tisza magyarországi szakaszáig nekik jár az összes magyar terület.

A magyarok pedig úgy gondolják hogy mint a hunok rokonai,Attila hun király rájuk hagyta a Kárpát-Medencét és először 670-ben jöttek be(kettős honfoglalás elmélete)majd pedig 895-900 között(honfoglalás) megszerezték örökségüket,a Kárpát-Medencét.

Azért lenne tehát jó nagy Magyarország mert az a mi hazánk.

2009. szept. 26. 00:08
 16/21 anonim ***** válasza:
95%
Egyesek csak saját magukra, meg a pénzre tudnak gondolni. szomorú ! Szartok ti ránk , Erdély,Felvidék,Délvidék.. talán sokan azt se tudjátok melyik hol van, pedig vagyunk pár millióan mi is, és tudjátok az az idegesítő, hogy mi annyira szeretünk titeket meg Magyarországot, nem mintha megérdemelnétek bas*ki.(tisztelet a kivétel) Ha ti is át kéne éljétek azt amit átéltek szüleink, nagyszüleink, vagy akár amit mi most átélünk "idegenként" "hazátlanként" azon a földön ahol dédnagyapam dédnagyapja született, akkor biztos , hogy tudnátok értékelni, azt, hogy magyarok vagytok és tudnátok, hogy mit jelent magyarnak lenni, mert nem hiszem, hogy jelenleg tudjátok! Ha én egy Nagy-magyarországos matricát vagy polót látok, nem az jut eszembe, hogy hamar öljük meg az összes szerbet,szlovákot és románt s szerezzük vissza a földünket, hanem csak annyi, hogy én is magyar vagyok, attól függetlenül, hogy elszakított részen élek.Az én városomba ezelött 70 évvel nem volt román, ha volt is néhány az magyarul beszélt, nagyon sok várost elrománosítottak(ingyen lakást adtak a románoknak + egy rakás pénzt csak, hogy ideköltözzenek)ugyanezt fordítva is meglehetne csinálni, a világ összes magyarjának pénzt meg lakást adni csak jöjjenek "haza", a "vendégek" is hazamehetnének ugyanígy(álmodik a nyomor).
2009. szept. 26. 04:18
 17/21 anonim ***** válasza:
88%

Lenne előnye is és hátránya is, ahogy lenne nagy nemzeti egymásba borulás és lenne sok " meleg pont", lenne sok munkaerő konfliktus de lenne sok lehetőség.

Csak attól függ minden hogy mit kezdenénk a lehetőséggel és a felelősséggel !

2009. szept. 26. 07:40
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

"A Nagy-Magyarország területe azért fontos, mert ez a terep az elmúlt 12 ezer évben bizonyíthatóan a mi földünk szittyáké."

Melyik is az a szomszéd ország, amelyik 1986-ban ünnepelte az 5050 éves fennállását?

Úgy látszik, Magyarországot is elérte a protochronizmus divatja.

2009. szept. 27. 18:52
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

"Bányák -> nyersanyagok.

Terület -> mezőgazdaság."

Zambiát és Zimbabwét is a bányáik tették gazdag országgá, bezzeg a bányák nélküli Hollandia és Dánia épp csak vegetál! És Ukrajna is milyen gazdag a csernozjomnak köszönhetően, miközben Svájc éhenhal, mert nincsenek alföldjei.

Aki a bányákkal meg a mezőgazdasággal jön, az egyébként hajlandó lenne bányában vagy mg.-ban dolgozni a haza üdvéért, vagy csak szájhős?

2009. szept. 27. 19:00
 20/21 anonim ***** válasza:
66%
Apám, te nem értetted meg a lényeget. Nem azt írtam, hogy csak a bányák és a mezőgazdaság miatt élnénk jól, és hogy máshol ahol ez nincs, ott még szarul is élnek. Egyszerűen a lehetőségeink lennének széleskörűbbek. Mégpedig sokkal. Persze ha nem tudnánk élni a lehetőségekkel, akkor tökmindegy, miénk lehetne akármi is. És nem, én például nem dolgoznék bányában, még a mezőgazdaságban sem. Egyszerűen mert én mást szeretek csinálni, és megvan a választási lehetőségem. De hidd el, sokan örülnének, ha legalább bányában dolgozhatnának...
2009. szept. 28. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!