Az MDF szerinted is áljobboldali, álkeresztény volt?
Szerintem igen, Dávid ibolya valószínűsítem a kommunisták ügynöke volt, mert Gyurcsány pártján állt!
Pont mint Antall, na az Antall is egy áruló volt! Nem hajtott végre rendszerváltást és átadta a hatalmat a komcsiknak!
Ezek szerintem mind áljobboldali kommunisták voltak!
Nem.
Legalább is nem úgy indult, csak hatalmasat bukott.
Érdekes hogy az MDF lepukkanásának következtében keletkezett űrt töltötte meg egy hatalmas politikai fordulattal a Fidesz. Az MDF viszont rosszul reagált a Fidesz mozgására és ugyan úgy a választói vákumot kereste ami eltolta balib oldalra. A 2010 es választás Bokrossal a neoliberális vonulat felé meg már a vicc kategória volt az eredeti MDF hez képest.
Nem baloldalinak indult a rendszerváltáskor.
Aztán mikor nagyot buktak akkor keresték azokat a szavazókat akik szerintük megszólíthatóak voltak.
Így sodródtak már a 2. újkori ciklusban balra.
Az MDF egy nagy gyűjtőpárt volt, és később váltak ki a különböző szárnyai, az MDNP és a MIÉP.
A maradék pedig neoliberális, és a balközép felé húzó párt lett, egyre fogyó támogatottsággal, míg meg is szűnt. A jobboldali körének egy része pedig a Fidesz-KDNP-be, mint nagy gyűjtőpártba került, így Lezsák Sándor fideszes alelnök is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!