Milyen bizonyíték van arra, hogy a szocializmus idején ártatlan emberek haltak meg?
Kérdező , ugye tudod , hogy a kommunizmus bűneinek a tagadása bűncselekmény.
Én is mehetnék és követelhetnék kártérítést a ti adótokból akik itt istenítik az átkos rendszert.Meg is érdekelnétek.
De kétségbe vonod!
Elég fiatal lehetsz.
Látogass el a terror házába , kérdezz meg idős 70 év körüli embereket ha nem hiszed.
"akik itt istenítik az átkos rendszert"
Ki isteníti? Nem kell hazugságot állítani!Hogy agyonvertek embereket mert mondtak valamit.1966-ban Kádár a politikai rendőrséget is megszűntette.Ezt az időszakot nem kell a Rákosi rendszerrel összemosni, és főként olyan ne tegye aki nem is élt akkor!Aki szervezkedett a rendszer ellen azt lecsukták de azt a világon mindenhol lecsukták volna!
"Ki isteníti? Nem kell hazugságot állítani!Hogy agyonvertek embereket mert mondtak valamit.1966-ban Kádár a politikai rendőrséget is megszűntette.Ezt az időszakot nem kell a Rákosi rendszerrel összemosni, és főként olyan ne tegye aki nem is élt akkor!Aki szervezkedett a rendszer ellen azt lecsukták de azt a világon mindenhol lecsukták volna!
Na te is egy nagy barom vagy barátom!
A kérdés nem úgy volt feltéve hogy a Kádár rendszer!
Én már elég aktív voltam a 80as években, és pontosan láttam a helyzetet, de hiteles beszámolókat is hallottam arról hogy nem volt ez mindig így.
Nem értem mi a F@szért kell ideológizálni?
Én is azt állítom hogy a mainál sokkal élhetőbb volt a Kádári 70-80as évek szoft szocializmusa.
De ne barmúljunk meg ideológiai alapon hogy a Sztálinista hatalmat és a Korai megtorló Kádári korszakot (56 után) 70 ig nem tekintjük a hatalommal visszaélő megtorló diktatúrának. Sok sok ember eltűnt Rákosi hatalomra kerülésétől a 1970ig. Sokakat kivégeztek halálra vagy "csak" meg kínoztak ideológiai alapon.
És ez a lényeg, a párhuzam az akkori diktátorok és te meg a kérdező között. Kb egy alomból származtok.
Nem tudom miot szólnátok hozzá ha holnap megállna előttetek a fekete autó és mehetnétek körmöt lehúzatni, ami nagy divat volt abban az időben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!