Milyen bizonyíték van arra, hogy a szocializmus idején ártatlan emberek haltak meg?
"Hát hogyha pl. valaki szólt a rendőrségnek, hogy mittomén a szomszédja szidta a szocializmust..."
Na látod? Az akkori törvények szerint már nem is lehetett "ártatlan"!
Egyet értek első, csak a jobboldaliak terjesztik. Semmilyen tárgyi bizonyíték nincs arra, hogy szántszándékkal embereket öltek volna.
Pl. a Recski kényszermunkatáborban sincs.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Már hogyne lenne.
Én "kulák" családból származom.
A családnak volt egy közeli barátja aki szinték kulák volt.
Ez a bácsi a kocsmában elszólta magát , hogy "az XX domb mögötti föld az övé , ő tulajdona , nem az államé és vissza fogja venni".
Utána elvitték és úgy megverték , hogy belehalt.
Mellesleg a Málenykij robotról hallottál már?
Onnan nem sokan tértek vissza.Ártatlan emberek haltak meg ott is.
Még sok példát tudnék mesélni.
Ezeket a dolgokat letagadni , olyan mintha a Holokausztot tagadnád le.
"Mellesleg a Málenykij robotról hallottál már?"
A malenkíj robotot pedig azért kellett végezni mert oroszország megtámadásáért jóvátételt kellett fizetni, ez annak a része volt!Kétszázezres magyar hadsereg támadt oroszországra!Ki is volt akkor ártatlan?Az meg hazugság hogy a 60-as évek közepe után ha valaki szólt a rendszer ellen agyonverték, én végigéltem nem igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!