Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a Jobbik kémiai kasztrációt vezetne be a visszaeső nemi erőszakolóknak és a pedofiloknak?

Figyelt kérdés
Én ezzel egyetértek. Ha valaki szexuális bűncselekményeket követ el, nem egyszer, vagy ártatlan gyerekeket molesztál, azzal szemben én ezt teljesen igazságosnak tartom. Tegye mindenki a szívére a kezét, és vonatkoztasson el a Jobbiktól. Mi a véleményetek?

2013. ápr. 17. 11:02
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

link is érdekelne.

1) na már most az első probléma az, hogy a pedofil nem egyenlő a pedofil nemi erőszakossal. innentől kezdve nem lehet visszaesni sem bele, mert a nemi identitását nem cselekszi az ember, és az nem bűncselekmény, hanem van neki.

ha ettől eltekintünk és megfelelően próbáljuk értelmezni a kérdést, akkor ez egy

2) drága dolog lenne. ugyanis a kémiai kasztráció gyógyszeradagolással jár

3) hogyan adagolják majd a gyógyszert? be kell menni időnként a rendőrségi orvoshoz és előtte lenyelni a tablettát?

4) ezzel azért sokat nem javulna a közbiztonság. főleg nem az olyan állati viselkedésű emberek terén, akik úgysem előre megfontoltan követik el a bűncselekményeket. persze megelőzhetjük vele az újramegtörténésüket, de eltántorítani sok embert nem fog.

5) talán a legfontosabb:

ugyanezen az alapon kezet is levághatnánk lopások után, mint iszlám országokban.

csak pont ma olvastam azt az esetet, amikor egy 16 éves lány brahiból (pénzszerzésért) feljelentette egy iskolai barátját (!! még csak nem is jártak), hogy megerőszakolta. a srác 27 éves koráig börtönben volt, mire kiderült, hogy alapos kivizsgálás, bizonyíték hiányában ítélték el. na most ez 1 fokkal jobb mintha kiszednék a golyóit, deitt is csak arra próbálok utalni, hogy nem mindig olyan előnyös komolyabb büntetést kiszabni. tekintve például, hogy volt olyan, akit ártatlanul végeztek ki gyilkosság miatt, amire évekkel később derült fény. az ilyen esetekben sokkal több vizsgálatra van szükség inkább, és az ilyen embereket, ha visszaeső, egyszerűen nem kell a társadalomba visszaengedni, az olcsóbb és biztonságosabb.

"Ja, és még egy kiegészítés. Ez a kasztráció Németországban, Franciaországban, Izraelben, Angliában, Svájcban, Lengyelországban, Dél-koreában, USA-ban, Belgiumban, Ausztráliában, Svédországban, Dániában, Csehországban jelen van, alkalmazzák. És megjegyezendő, hogy Németországban és Csehországban a műtéti kasztrációra is van lehetőség a törvények szerint."

én úgy tudom, hogy csak lengyelországban, a többi esetben önkéntes, nem kényszerített.

meg hozzátették azt is, hogy az ilyenek nem nevezhetők embernek, nem kell emberi jogokat adni nekik, meg ehhez hasonlók. ennyi erővel tlaálomra ki is végezhetünk bárkit, akit meggyanúsítanak ilyenekkel.

"Az a kérdés, hogy mi idézi elő az emberben a pedofíliát és az agressziót."

leginkább genetikailag benne van a hajlam az emberek többségében. ez kb olyan, mint ahogy a legnagyobb csőhetero jobbikos is valójában biszex, vagy pedofil, csak kulturális, neveltetési nyomásra más irányt vesz a személyisége. ez hasonló, mint amikor látens homo valaki, és maga előtt is tagadja, vagy belenevelik egy hetero világba, és enm érti, miért érez olyan beteges kíváncsiságot a férfiak iránt és nem élvezi a feleségét.

"Az agresszív hajlam a génekben van"

Ez tényleg igaz?"

ez igaz, hajlam bármire lehet a génekben, de nagyon meghatározó a neveltetés, az önazaonosság kérdése meg mármár filozófiai.

"A kémiai kasztráció visszafordíthatatlan?

Nem ismerem az eljárást."

nem, ha nem fiatalkorban csinálják. elvileg feltételezem 18 feletti férfiaknál lépne érvénybe, akkor már többnyire kifejlődnek a férfias nemi jellegek.

"De az erőszakos bűncselekményeknek nincs külső befolyásoló tényezője! Csak, és kizárólag az érintett személytől függ, hogy ő megerőszakol-e valakit, vagy nem! "

ez azért biológiaismerettel rendelkező embereket nem igazán győz meg. annyit tudni kell a nemi vágyról és az erőszakról, hogy egyrészt összefügg, másrészt meg ezek kishíján ugyanolyan erős ösztönök, mint az evés, vagy lélegzés.

a nemi felfokozottságot nem az ember dönti el. az más kérdés, hogy neked személyes helyzeteidben esetleg sosem kellett komoly önkontollal szembenézned, mert nem olyan hormonális jellegű vagy.

" Támogatom, de akkor vegyük be a kalapba a visszaeső jobbik szavazókat is."

valami ilyesmi benenm is megfoglamazódott. mert ugye a nem ierőszakolótól 1 lépésre van az erőszakoló, meg az antiszociális emberjogtipró is, tehát gyakorlatilag kasztrálhatnánk iskolai végzettség alapján is, hiszen úgyis sok a szegény ember...

"Elmebetegből ezen az oldalon nagyon sok van. A fele tudatlan, a másik fele meg elmebeteg."

na látod pont ilyen alapon szólt be és akar kasztráltatni ő téged, mint ahogyan ti másokat. lehet egymásra betegezni, de ez nézőpontok kérdése. te meg véleményt kértél.

"Viszont aki bekerül a börtönbe egy semmitmondó bolti lopással pl. abból a börtön, és a rossz társaság igazi bűnözőt nevel! "

igen, ez végre egy jó lépés a megértés felé. pontosan ezért nem jó a jelenlegi rendszer, ennyi erővel sok problémát megoldana, ha minden börtönlakót hormonkezelnének. :)

"Az igazi megoldás az lenne, ha helyre jönne az ország pénzügyi helyzete!

Ha nem lenne miért lopni, akkor nem is lopnának az emberek! "

ez nem feltétlenül igaz, de többségében igen. például a megoldás inkább az lenne, hogy a rabokkal foglalkoznának lelkileg is, és átnevelnék őket. és kijutás után biztosítanának nekik munkalehetőséget, magyarul nem pont lefelé húznák őket, hanem pozitívna motiválnák.

"Hát, ha csak a börtönöket nézzük, akkor meg kéne szüntetni a luxusbörtönöket, és bevezetni az önfenntartó börtönöket, ahol a rab azért dolgozik, hogy saját magát fenntartsa, és nem az adófizetők pénzén élősködik odabent. Hidd el, akkor már nem akar majd visszakerülni oda. "

ebben is van igazság, főképp nem kéne akkora fejadagokat biztosítani meg konditermet, hogy ott képezzenek magukból gyilkológépet.

"egyetértek, mármint a kérdéssel! Viszont tényleges támogatás kellene a gyereket vállalni akaró magyar családoknak, a betelepült emberekét lekorlátozni, valamint a csak segélyért gyereket szülőktől elvenni a támogatást, a gyerekeknek normális nevelést adó intézményt nyitni! Amúgy pompás ötlet a kasztrálás! :)"

ez sem életképes elképzelés. egyrészt a gyerektámogatás sok pénzbe kerül, pontosan ezen élősködnek azok is, akiket nem szeretsz. ráadásul ők magyar állampolgárok, segélyt nem is kaphat külföldi. ha meg 8 éve itt él és dolgozik az illető, szerintem megérdemli, hogy megkapja a magyar nemzetiséget. még így is jóval többet várnak el tőlük, mint pl legynelországban a 2-3 évvel.

"Amennyiben bebizonyosodna, hogy bizonyos népcsoportnak a "vérében van" az agresszió, ők töltik meg a börtönöket, az erőszakos bűncselekmények döntő többségét ők követik el, akkor mi legyen?

Ha kasztrálnánk a bűnözőket, pár évtized alatt kihalna egy etnikum Magyarországon."

ez marhaság, a börtönlakók nem egy etnikum, hanem a társadalom egy része, akik közt több népcsoport tagjai is megtalálhatók. ez kettős csúsztatás.

"Nekem semmi bajon nincs azzal a bizonyos etnikummal, mint az etnikum egészével!

Vannak köztük rendkívül tisztességes, becsületes, segítőkész emberek, és ez nem valami hallott dolog, hanem a saját tapasztalatom!

Ha viszont a 80-90%-uk lógatni való r@hadék, akkor az a 80-90% haljon csak ki nyugodtan!

Az egész etnikum úgysem tűnik el!"

ez már reálisabb és igazságosabb elképzelés. de ettől függetlenül tudatosítanunk kell, hogy ők is ugyanúgy emberek, és vannak jogaik, mert nem mindegy, hogy fentről osztjuk az észt, vagy bele tudjuk képzelni magunkat mások helyzetébe, és el tudjuk ismerni, hogy rasszoktól vagy kulturális háttértől függetlenül lehet jó ember bárkiből, és még ha hibázott is a múltban, képes lehet a javulásra.

valahol ez számomra érthetetlen is, hogy miért szimpatizálnak a jobbikkal olyanok, akik a kereszténység alapvető tanításaikat sem vallják magukénak.

"A kutyákat is tenyésztik, vannak haszontalan agresszív csivavák és például német juhászok, akik munkára alkalmasak.A társadalomból ugyanígy ki lehetne vágni a bűnözőket."

ez is hülyeség, pl a vakvezetőket is lehet labradorból nevelni, de nem minden labrador alkalmas erre, és pl pont a pitbull egy olyan kutyafajta, amiről jogtalanul híresült el, hogy kegyetlen. a nevelés nagyon sokat számít. tény, hogy a csivaváknak gyengébb az idegrendszerük, meg úgy általában a szervezetük, de ez nem jelenti azt, hogy a csivava alkalmatlan közösségi életre.

csak ha már ennyire bele akarunk menni példákba.

2013. ápr. 17. 19:24
 22/46 anonim ***** válasza:

Nézd, én még mindig azt mondom, hogy a megélhetési bűnözés egy dolog! Hiszen meghalni senki sem akar!

(Más kérdés, hogy amíg nem javul a gazdasági helyzet, lesznek megélhetési bűnözők, és ha nem büntetjük őket, akkor ők is, meg mások is rajtuk felbuzdúlva újra, és újra megteszik ugyanazt)

Viszont az erőszak teljesen más!

Én készséggel elismerem, hogy erőszakra való hajlam lehet a génekben, és azt is, hogy összefügg a nemi vággyal, ami egy elég erős ösztön!

De aki nem képes úrrá lenni azon ösztönein, amikkel kárt okozhat másoknak, az egyszerűen nem való az emberi társadalomba!

Hiszen elméletben éppen az különböztet meg minket az állatoktól, hogy értelmet kaptunk, amivel kordában tarthatjuk ösztöneinket!

Aki erre nem képes, az nem ember, hanem egy állat!

A veszett állatokat pedig elaltatják!

2013. ápr. 17. 19:56
 23/46 anonim ***** válasza:

Arról meg, hogy a börtönben a bűnözők lelkével is kellene foglalkozni, és átnevelni őket:

Az első fele összességében igaz!

Viszont a megélhetési bűnözőkön nincs mit átnevelni!

Szerencsére engem sem az éhség, sem a fagyhalál nem fenyeget, de ha életveszélyben lennék, bizony én is elmennék lopni, ennek ellenére semmi baj nincs a lelkemmel!

Ez egy olyan terület, ahol a tettes büntetése, és nevelése nem oldja meg a problémát!

Ilyen jellegű bűnözők csak akkor nem lesznek, ha magát az okot szüntetjük meg!

2013. ápr. 17. 20:06
 24/46 anonim ***** válasza:

"Támogatom, de akkor vegyük be a kalapba a visszaeső jobbik szavazókat is."

Meg a hozzád hasonló IQ-nuku balfékeket is! :)

2013. ápr. 17. 22:27
 25/46 anonim ***** válasza:

"De aki nem képes úrrá lenni azon ösztönein, amikkel kárt okozhat másoknak, az egyszerűen nem való az emberi társadalomba! "

a probléma csak az, hogy

1) a társadalom is tele van hibákkal

2) aki másokat emberi jogaitól meg akar fosztani, vajon mennyivel jobb mint egy másfajta csőcselék?

"Hiszen elméletben éppen az különböztet meg minket az állatoktól, hogy értelmet kaptunk, amivel kordában tarthatjuk ösztöneinket!

Aki erre nem képes, az nem ember, hanem egy állat!

A veszett állatokat pedig elaltatják!"

elméletben :) gyakorlatilag meg ugyanúgy állatok vagyunk, csak mindenkinél máskor szakad el a cérna, mert muszáj tűrni. meg mondjuk úgy az egész termelés arra épít, hogy hülye primitív ösztöneinket szuggerálva eladhatnak nekünk minden vackot, meg erre épülnek apárkapcsolataink, barátásgaink, üzleti kapcsolataink...

még a törvény is különbséget tud tenni hirtelen felindulás és szándékosan elkövetett, hidegvérű vagy kegyetlen, brutális tettek között.

"Az első fele összességében igaz!

Viszont a megélhetési bűnözőkön nincs mit átnevelni!

Szerencsére engem sem az éhség, sem a fagyhalál nem fenyeget, de ha életveszélyben lennék, bizony én is elmennék lopni, ennek ellenére semmi baj nincs a lelkemmel!

Ez egy olyan terület, ahol a tettes büntetése, és nevelése nem oldja meg a problémát!

Ilyen jellegű bűnözők csak akkor nem lesznek, ha magát az okot szüntetjük meg!"

ezzel mondjuk egyetértek, de ugye ugyanúgy nem oldja meg az sem, ha az illetőnek levágjuk a kezét.

magyarul valahol a társadalom is felelős azért, hogy ilyen egyedeket termel ki magából.

2013. ápr. 17. 22:31
 26/46 A kérdező kommentje:

A kémiai kasztrálás az általam említett országban létezik. Az önkéntes alapon mit értesz? Megkérdezik az elkövetőtől, hogy akarja-e magát kasztráltatni, vagy mi? Foghatjuk a génekre az erőszakos hajlamot meg mindent, de ez nem felmentő ok ám! Mint ahogy a jog nem ismerete sem ment fel a büntetés alól. Aki nem képes visszafogni magát, az kasztráltatni kell.

A börtönök többsége cigányokkal van tele. Ha megnézitek a tököli fiatalkorúak börtönét, láthatjátok. Arról nem mi tehetünk, hogy ők többet bűnöznek. Ha megélhetési bűnöző, ha nem, ha bűncselekményt követett el, kapja meg a méltó(!!) büntetését. Ha egy nemi erőszakoló többször erőszakol, vagy egy beteg pedofil állat csecsemőket, gyermekeket molesztál, kasztráltassuk, és persze emellett kapjon még egy olyan 20-30 év börtönt, persze önfenntartó börtönben. Legyen végre a börtönöknek és a büntetéseknek visszatartó ereje. Ne élvezzék néhányan a börtönt a padlófűtéssel, konditeremmel, ingyen ellátással. Nem!Nem!Nem! Vessünk ennek véget.

És higgyétek el, hogy sokan csak elvből, a Jobbik miatt elleneznék ezt. És ezek kétszínű férgek. Mert ha teszem azt, a Jobbik azt mondaná, hogy 50 ezerrel megemeli a fizetését, elfogadná, de ugyanúgy szidná sunyiban a Jobbikot. Na az ilyen embereket állítanám falhoz, és egy golyó. Illetve nem, mert a golyó drága :/

2013. ápr. 17. 22:40
 27/46 anonim ***** válasza:

Vagy egy jó kis büntetés:

Nem kasztráltatni őket...

Sőt...

Még olyan szert adni nekik, ami még jobban növeli a nemi vágyukat...

Közben meg be lennének zárva egy olyan helyre, ahol nem hogy nőkhöz, meg gyerekekhez, de még magukhoz sem tudnának nyúlni! :D

Na az az igazi büntetés! :D

Az önkéntes kasztrálás alatt pedig azt értette a kedves hozzászóló, hogy van olyan ember, aki már nem szeretne gyereket, és nem műtétileg kötteti el magát, hanem kémiai úton!

2013. ápr. 17. 23:07
 28/46 A kérdező kommentje:
De az nem büntetőjogi kategória. Én meg arról beszéltem. Szóval a válaszoló nem tudom, miért keverte ezt ide. Ha a realitás talaján maradunk, akkor igen, én támogatom az ilyesfajta bűnözőknél a kémia kasztrálást, vagy akár a műtéti kasztrálást.
2013. ápr. 17. 23:15
 29/46 anonim ***** válasza:

"A kémiai kasztrálás az általam említett országban létezik. Az önkéntes alapon mit értesz? Megkérdezik az elkövetőtől, hogy akarja-e magát kasztráltatni, vagy mi?"

én ezt olvastam, igaz nem néztem a cikk dátumát.

"A börtönök többsége cigányokkal van tele. Ha megnézitek a tököli fiatalkorúak börtönét, láthatjátok. Arról nem mi tehetünk, hogy ők többet bűnöznek. Ha megélhetési bűnöző, ha nem, ha bűncselekményt követett el, kapja meg a méltó(!!) büntetését. Ha egy nemi erőszakoló többször erőszakol, vagy egy beteg pedofil állat csecsemőket, gyermekeket molesztál, kasztráltassuk, és persze emellett kapjon még egy olyan 20-30 év börtönt, persze önfenntartó börtönben. Legyen végre a börtönöknek és a büntetéseknek visszatartó ereje"

pont erről magyarázok, hogy nincs visszatartó ereje, főleg enm egy elmebetegnél. szerinted pl egy öngyilkos merénylőt visszatart a halálbüntetés létezése? ugyanígy nincs hatással semmiylen feenyegetés a hirtelen felindulásokra, mert az ember érzelmi alapon dönt.

ráadásul nem értem hoyg jön ide a cigányság, mikor a nemi erőszakról beszélünk.

"És higgyétek el, hogy sokan csak elvből, a Jobbik miatt elleneznék ezt. És ezek kétszínű férgek. Mert ha teszem azt, a Jobbik azt mondaná, hogy 50 ezerrel megemeli a fizetését, elfogadná, de ugyanúgy szidná sunyiban a Jobbikot. Na az ilyen embereket állítanám falhoz, és egy golyó. Illetve nem, mert a golyó drága :/"

ez szerintem hülyeség, a többség nem valami pártellenszenvből ellenzi ezt, hanem fordítva működik, pl pont azért baloldali, mert fasisztoid, emberellenes törvényeket nem támogat. most az lényegtelen, hogy kinek hol van a határ, de többségében itt meghúzható a véleménykülönbségben.

"Az önkéntes kasztrálás alatt pedig azt értette a kedves hozzászóló, hogy van olyan ember, aki már nem szeretne gyereket, és nem műtétileg kötteti el magát, hanem kémiai úton!"

nem azt értette, jó lenne ha nem játszanánk médiumot. azt értettem alatta, hogy sok ilyen ember van, aki önként kéri a kasztrálását a börtönben/elfogatás alatt.

"De az nem büntetőjogi kategória. Én meg arról beszéltem. Szóval a válaszoló nem tudom, miért keverte ezt ide. Ha a realitás talaján maradunk, akkor igen, én támogatom az ilyesfajta bűnözőknél a kémia kasztrálást, vagy akár a műtéti kasztrálást."

mi nem büntetőjogi kategória? én meg nem értek egyet, ennyi.

de ezt úgyse fogja megérteni addig senki a támogatók közül, amíg le nem csukják hamis vádakkal és kiesik 10 év az életéből meg soha enm lesz gyereke 1 hülye csitri miatt aki pénzért felnyomja. csak akkor már késő lesz...

ez ugyanolyan mint a halálbüntetés, az emberek azt is emgszavaznák, ha népszavazás lenne belőle, mert a többséget nem érdekli, hogy ártatlanokat is beáldoz a "közbiztonságért". csak akkor érdekli, amikor ő kerül bele a levesbe.

2013. ápr. 18. 08:32
 30/46 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már ezt az ócska, tróger dumát, hogy "majd meglátod, ha tévesen lecsuknak bla így, bla úgy". Ilyen alapon senkit ne csukjunk le soha az életbe, mert mi van, ha csak 30 év után derül ki, hogy nem is ő tette. Nevetséges.

Arra utaltam a büntetőjogi kategóriával, amit a másik kommentelő írt. Hogy te mire gondoltál. Ha valaki azért kasztráltatja magát, mert mondjuk már van neki vagy 3-4 gyereke, az nem büntetőjogi kategória.

De egyébként is, mi ez, hogy az, aki őrizetben vagy börtönben van, kasztráltathatja magát? Majd valószínű fogja is. Azt még elhiszem, hogy létezik bizonyos országokban ilyen törvény, de azt, hogy ezt valaki alkalmazza is magára, már kétlem. Nem választás elé kellene állítani, hanem kimondani rá az ítéletet. Ja igen, nem tehetjük, hiszen mi van, ha valaki más volt az elkövető :/ Komolyan, ezzel a felfogással minek egyáltalán börtön??

A halálbüntetést pedig támogatom. Ha valaki szándékosan gyilkolt, ne az adófizetők pénzén élősködjön mondjuk élete végéig. Ennyi.

2013. ápr. 18. 08:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!