Tipikus Index!
Az IMF számításai a legrosszabbak a növekedés tekintetében.
Nyilván azt akarják erőltetni, és nyilván sem a kedvező infláció vagy az alapkamatok, sem a hiány relatív jó alakulása nem számít. Persze az is nevetséges hogy az előzményeket nem feszegetik! Tudod az 5 éves lejáratú állampapírok "amit 2007 ben vett fel a maszop, vagy az IMF hitel aktuális éves kifizetése elég keményen ráteszi a mozgástér alakulására a bélyegét.
Itt láthatod mennyi is:
És ugye a Bajnai féle IMF hitel törlesztése is 2012 ben kezdődött és tart 13-14-15 ben is.
"obban teljesít .. nekünk magyaroknak a görög, portugál vagy ciprusi, szlovén válsággal kellene versenyeznünk ...
Adósságunk a környzeő országoktól 2-3* magasabb,
Teljesen igazad van.
De valahogy itt ezen az oldalon a balibeket a tények nem érdeklik. Nem rég írtam egy választ egy kommentelőnek és említettem az általad említett dolgokat, hogy míg más országok a válságra anticiklikus gazdaságpolitikát realizáltak, számunkra ez elérhetetlen volt hiszen agyig voltunk adósodva és nem volt miből!
A válasz annyi volt hogy hagyjuk már a ciklikus baromságaimat.
Szerinted, az ilyenekkel mit lehet kezdeni?
" Jobban teljesít mint Szomália,de lassan az is leköröz minket."
:D valahogy így. akkor majd büszkén trikolór lobogó mellett lehet döngetni a mellünket hogy jobbak vagyunk mint a 3. világ...
én nem igazán értem, miért olyan nagy érdem antiszociális poitikával gazdasági mutatkóra maszturbálni. mármint persze értem, kell a támogatottság, de erre nem kéne büszkének lenni. ennyi erővel a 3. birodalom is növekvő gazdasággal bírt.
bizonyára ez is az én értetlen ballibzsidócigányvadkapitalista elmém hibája. de itt már lassan azt sem értem, ki a vadkapitalista, ha a gazdasági mutatók a nagy nemzetieknek fontosabbak mint az életszínvonal...
az igazás inkább az, hogy a fidesz tudja, hogy amint szociálisabb intézkedéseket és realistább tájékoztatást nyújtana, biztos elveszítené a népszerűségét.
Nem teljesít jobban.Nagy reklám az egész.Ígértek 14. havi nyugdíjat is meg 1 millió új munkahelyet,azóta eltelt 3 év és annak még csak negyede sincs meg.
Maximum közmunkával lett pár százzal több melóhely,de az a fizu meg semmi szinte.
Rendszerváltás óta elmúlt 20 évben csak egyszer volt látszólagos fejlődés, voltak pozitív kilátások. az az első orbán kormány alatt volt, amikor a fidesz úgy kormányzott, hogy nem volt többségben, tehát meg kellett osztani a hatalmát.
2009ben akkor válság volt, hogy Bajnaiék a csődszéléig tolták az országot. Miniszterként és miniszterelnökként ... Elköltöttek több ezer milliárdot egy év alatt, felvettek több milliárdos hitelt amivel foltozták a költségvetést, pontúgy mint az előző kormányzatok tették azt 20 éven keresztül ... hitel, privatizációból be jött közjóval szépítzettek a számokon a lakosságnak megszórták az ingyen hitelt, csak hogy arra az évre sikerüljön növelni a fogyasztás illetve a gdp-t kemény 1-2% kal.
Ne szavazzunk a baloldalra, ha valaki tényleg változást akar, ne szavazzon balra.... Görögök, olaszok, portugálok, románok ismerik a baloldali politikát, pontosan ugyanaz, mint amit gyurcsány vagy Bajn ai csinál ... hitelt hitelre és majd visszafizeted az adósságot.
csak a kamat 1200 milliárdot tesz ki minden évben ... plusz az imf hitele .... hatalmas teher ez az adófizetőknek közel 5% a magyar gdpnek, ennyivel nőhetne tudnák több pénzt elkölteni, fogyasztani, beruházni a gazdaságba, ha a cseh vagy szlovák alapkamat 0,5% fizetnénk, vagy kisebb lenne a államadósság.
ma 09:44
Amit írtál abban azért eléggé nagy ökörségek voltak. Nem Bajnaiék vitték a csőd szélére az országot, hanem az előtte lévő kormányok. Éppen ő mentette meg az országot az államcsődtől azzal, hogy hitelt vett fel. Az volt, hogy van csőd vagy hitel. Persze a fidesz ezt így sose mondja ki. Bajnai miniszterelnökségét szakemberek jónak tartják. Sőt még maga Orbán is dicsérte, persze nem itthon a választópolgároknak, hanem külföldön szakemberek előtt. A másik, hogy hitelt ma is vesz fel az ország. Csak nem az imf-től alacsony kamattal, hanem másképp többszörös kamatért. Érdemes azért a dolgoknak utánna járni és nem mindent elhinni a kormánynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!