Melyek azok a rendeletek, törvények, hatályok, amelyek segítik a hajléktalan emberek visszavezetését a táradalomba?
Kíváncsian várom a választ. Nem létező rendeleteket nehéz bemutatni.
Látszatintézkedések persze vannak, de a kérdés arra irányult, hogy "visszavezetik". Ilyen rendelet nincs. Nem is rendelet kell ehhez (legfeljebb a kivitelezés módjához), hanem cselekvés. Az még kevésbé van hatósági szintről.
Köszönöm a válaszát!
Hmm.. tehát nincs olyan, ami segítené..
És amik vannak, azok meg gátolják?!
Magyarország például az egyetlen ország a világon, ahol ha egy hajléktalan nem iszik, tisztálkodik, és csavargás helyett hajléktalanszállón lakik, akkor kap hajléktalan-lakcímkártyát, amivel tud dolgozni, gyűjteni és idővel lesz saját lakása. Más országok nem is próbálják visszavezetni őket, csak utcai segélyekkel időnként istápolgatni.
Múltkor láttam egy műsort a Spektrumon a londoni hajléktalanok életéről, és ahhoz képest szerintem a pesti csöveseknek aranyélete van. Az egyik hajléktalan a műsorban egy 30 éves férfi aki már 13 éves kora óta London utcáin csavarog, tisztára mint a 19. században a Twist Olivér, ennyit a nagy Nyugatról!
Hihetetlen, hogy Magyarország az egyedüli, ilyen helyzetben.
Hallottam, hogy a Hajléktalanszállókon vannak Uniós pályázatok, amikkel lakástámogatást és munkalehetőséget tudnak Nekik biztosítani. Persze nem 100 embernek, hanem kb. tíznek. És, hogy egyre kevesebb pénz jut a számukra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!