Mit tudtok a kommunisták ávós emberdarálójáról?
"Olyan mítosz, mint a náci égetések."
Pont ezt akartam én is írni.
Azzal a különbséggel, hogy amíg az emberdaráló létét bármikor kétségbe vonhatod, addig a holokauszttal kapcsolatos összes fantasy elemekkel átszőtt urban legend (lásd: emberszappan, emberbőrből készült lámpaernyő és hasonló képtelenségek) szentírás és börtönbe kerülsz, ha firtatod a létét.
Az igaz,hogy sok gonoszságot,kegyetlenséget tettek 56 előtt meg után is,egészen 1962-ig,de darálóról én sem hallottam.
Szerintem azt a darálós mesét valami szélső jobbos kommunista gyűlölő találta ki.
Korrekt tőled, hogy odatetted a "szerintem"-et.
Szóval szerinted.
A vélemény a tényeken nem változtat, akár volt daráló, akár nem.
"De még akik a Kilián-laktanyában raboskodtak, azok sem meséltek ilyesmit. Volt olyan közeli ismerősöm, aki onnan szabadult. "
Na most ez mit bizonyít?
1. Ha ledarálják akkor már nem mesél utána, ez azért elég egyértelmű, nem?
2. Ha mesél, akkor nem darálták de még csak a közelébe se került a gépnek.
3. Nem a Kilián laktanyában volt a gép, így hiába szabadult az ismerősöd, érdemlegeset nem tudott mondani.
Persze, keresték 56-ban, csakhogy nem találták meg.
A felelősök pedig erős titkolózás és tagadás helyett/mellett ráerősítettek a legenda gyártásra, és ennek terjesztésére. Ez van még most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!