Minek köszönhetően kerülhettek vissza a kommunisták a kormányba 1994-ben?
A rendszerváltáskor sokan azt hitték, hogy most majd jön a kánaán, és itt is mindenki úgy fog élni, mint a nyugatiak. Aztán az lett, hogy egy kis réteg tényleg meggazdagodott, a többség viszont koppant egy nagyot, ráadásul jött a létbizonytalanság meg a többi, és akkor úgy gondolták, hogy ettől még a szocializmus is jobb volt.
Egyébként a Fideszben is legalább annyi volt komcsi van, mint az MSZP-ben, maga Orbán is KISZ-titkár volt, de hát ezen nem lehet csodálkozni: akkoriban nem volt választás, aki politikai vezető akart lenni, az kommunista vezető lett, mert nem volt több párt.
Mert az MDF kormánynak sok olyan lépést meg kellett tennie a továbbiakban fenntarthatatlan gazdaság átszervezésekor, ami nem volt népszerű a Kádár-korszak mesterségesen, hitelből finanszírozott jólétében felnőtt generációnak. Maga Antall így nyilatkozott erről:
"Tudom jól, hogy mi kamikaze kormány vagyunk."
"Őszintén csodálkoznék azon, ha a közvélemény elégedett lenne a kormánnyal."
Az emberek azt hitték, hogy az MSZP-vel együtt a gulyáskommunizmust is visszaszavazzák. De azt már nem lehetett. Nem véletlenül ért véget.
'Az emberek azt hitték, hogy az MSZP-vel együtt a gulyáskommunizmust is visszaszavazzák. De azt már nem lehetett. Nem véletlenül ért véget.'
De hogy a frászba hihette ezt ez az áldott népség?!! Nem gondolták, hogy egy régi rendszert értelmetlenség visszahozni??? És én még azt hittem, hogy a múltból le lehet vonni a következtetéseket. Úgy látszik, nálunk ez nem működik, pedig akik nem tanulnak a múltból, ugyanazt el fogják követni újra és újra. És nekem ne jöjjön senki azzal, egy új kádárista kormánnyal überf*sza lesz minden! A társadalom még mindig a jövő felélése árán akarja jól érezni magát.
"És nekem ne jöjjön senki azzal, egy új kádárista kormánnyal überf*sza lesz minden! "
De kedves kérdező, hol látsz te itt esélyt egy új kádárista kormányra? Én baloldali vagyok, de nem a kádár-rendszert és/vagy a szocializmust akarom viszontlátni. Azt legfeljebb a Munkáspárt akarja, ha ugyan létezik még, de a szavazóbázisa szerintem nem is mérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!