A 70-es évek óta nem volt ilyen alacsony az infláció. Mi a véleményed erről?
A márciusi infláció éves összehasonlításban 2,2 % lett, de ennél nagyobb szenzáció, hogy 2013-ra összesen 2,5-2,6 %-ot várnak, ami a 70-es évek első fele óta nem volt.
Szokás szerint a kormányoldal hozsannáz, az ellenzékhez közelálló közgazdászok szerint viszont majd eljön ennek a böjtje. Bár azt nem nagyon értettem, hogy miért, amikor a Klubrádióban nyilatkozott valaki.
A véleményem az, hogy a hetvenes években és most is a piacon és a boltokban tájékozódtam erről. Utána pedig összevetettem azzal, mi lenne lehetséges a megfelelő cselekvés mellett.
Az érdekesség kedvéért néha elővettem a KSH adatait is. De politikus hozsannázását és melldöngetését soha. Tetteinket helyesen mindig csak mások tudják megítélni. Ezért politikusokat ebből a szempontból nem hallgatok.
Ez egy mesterségesen fent tartott ideiglenes állapot, amit a rezsicsökkentéssel értek el (csak úgy mint 40 éve, aztán látjuk mi lett a vége).
Persze ez nem azt jelenti hogy minden olcsóbb lesz, csak kisebb ütemben romlanak a reál bérek.
De van egy sejtésem hogy 1 évig ezt fogjuk hallgatni hogy mennyire király a fidesz.
A rezsicsökkentés szép dolog. Mindössze csak kevés eltérés van a mondottak és a valóság között.
1. A rezsi fogalma nincs definiálva. Mindenki azt ért alatta, amit akar.
2. A villany és gázár nem rezsi, csak annak töredéke.
3. A gázt hőcserére használjuk. Nem az számít, 10%-kal kevesebb-e a térfogat ára, hanem 1 liter víz fölforralása, 1°C hőmérséklet emelkedés a szobában mennyibe kerül csökkentés előtt és után. Úgy látom, most kicsit többe kerül. A fűtésnél ez nem látszik, mert átalányt fizetünk, másrészt a külső hőmérséklet nagyon nem elhanyagolható. De a kazánomból nem jön ugyanolyan hőmérsékletű víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!