Magyarország miért nem lép ki az EU-ból és épít fel egy olyan önálló országot mint Svájc Vona elnök úr vezetéséve?
1. Én nem használtam trágár kifejezéseket, nem indulatból írtam, hanem értelmesen megpróbáltam megmagyarázni, hogy miért nem állja meg a helyét az elképzelésed.
2. Az, hogy valaki racionálisan és némi gazdasági ismerettel átlátja, hogy egyedül egy ország, a mai globalizált világban nem boldogul még nem jelenti azt, hogy idézem: "szopjátok EU bácsi f@szát,"
3. Hiába néz ki nagyon jól az új Ikarus busz még nem fog gazdaságilag kifizetődni a gyártása, mivel ha kilépünk az EU-ból, akkor a piacaink nagy részét is el fogjuk veszíteni. Gondolod, hogy majd a Kínaiak fognak tőlünk buszokat vásárolni? Vagy milyen felvevő piacra gondolnád a termelést?
4. "Miért éri meg nekünk jobban behozni a Szlovák tejet és gyümölcsöt drágábban" - Az a baj, hogy ezen kívül a gazdaság működéséhez sem értesz. Szlovákiából azért hozzuk be a tejet pl. mert sokkal olcsóbb, mint a magyar előállítása.
5. "nyilván ha beindulna a mezőgazdaság akkor jutna exportra is,hiszen jó minőségű termőföldek vannak " - Az, hogy egy ország mennyit termel meg valamiből és mennyire rentábilisen nem a termőföld minőségétől függ elsősorban, hanem az alkalmazott termelési technológiától, gépesítéstől, éghajlattól, munkaerő árától stb...
Ebben pillanatnyilag akármilyen jók a termőföldjeink nem tudjuk nagyon sok más országgal felvenni a versenyt.
Pl. Nem tudunk versenyezni a Brazil gabonával, ahol kedvezőbbek az éghajlati viszonyok és olcsóbb a munkaerő. Vagy az EU-val sem, mert ott is csak állami támogatásokkal tudják alacsonyan tartani az élelmiszerek árát. Ha még az EU-s pénzektől is elesünk, akkor aztán, hogy stílusos legyek: Nekünk kapáltak!
6. Nem vagyok negatív, hanem realista. Te viszont mindenféle gazdasági ismeret, sőt azt kell, hogy mondjam mindenféle józan paraszti ész nélkül álmodozol és légvárakat építesz.
"zép lassan leváltani a tesci,billa és hasonló külföldi"
Csak finoman jelzem, hogy BILLA már vagy 5 éve nincs Magyarországon.
"Még nem késő elkezdeni a magunk lábára állni."
Ja, Észak-Koreának is egészen jó megy ez a mutatvány :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!