Magyarország miért nem lép ki az EU-ból és épít fel egy olyan önálló országot mint Svájc Vona elnök úr vezetéséve?
ma 11:49
Nekem az a válaszom hogy én jó ötletnek tartanám.Több országban volt már ilyen helyzet és egy kis időre összedőlt az ország gazdasági helyzetek,kisebb zavargások voltak,de szép lassan saját erejéből helyre állt a gazdaság.Nekem az véleményem hogy ezt szép lassan kellene végre hajtani és több saját magyar céget létrehozni,szép lassan beindítani pl a mezőgazdaságot,majd pl magyar élelmiszer üzletházatokat létre hozni és szép lassan leváltani a tesci,billa és hasonló külföldi üzleteket magyar üzletekre,amikben jórészt magyar termék kerül.Nem csak magyar de jó részben igen.Nem kellene külföldről behozni a tejet,gyümölcsöt zöldséget drágábban ami itthon is megterem és még talán exportra is jut.Nem egyből kellene ezt végre hajtani,hanem szép lassan okosan hogy a végén legyen olyan erős a magyar gazdaság és ha megerősödött akkor a külföldi multik helyett magyar multik vennék át a szerepet.Be lehetne indítani a hazai buszgyártást pl,aminek régen nagy sikere volt és világszerte látni Ikarusokat.De nem inkább rendelnek Mercedeseket,miközben itthon is megtudják csinálni a korszerű buszokat.Láttam az új Ikarust,nagyon modern és korszerű darab,ami felveheti a versenyt simán a külföldi buszokkal.Elkezdeném pl kibányászni a rengeteg földgázt ami itt található alattunk.A turizmust fellendíteném pl,Balaton korszerűsítés világszínvonalra ami ide vonzaná a turistákat mint régen,de mind ezt elérhető áron.Még lehetne sorolni itt órák hosszát...
ma 12:15
Hát igen elöbbre,ez egyértelműen látszik a válaszokból...ők is valahol elkezdték és nem várták a sültgalambot.Azért tenni és kellene és nem az EU-nak kiszolgáltatni magunkat,hanem saját erőből helyre hozni és felállítani egy működő gazdaságot.Ha más ország megtudja tenni akkor mi is.Összetartás kellene és hit..nem nyavajgás.Elindulni és tenni a dolgunkat,de így az országunk ki lesz szolgáltatva az EU-nak és rabszolga sors vár mindenkire.és csak reménykedtek abba hogy az ország adósága ki lesz pl fízetve.Nem lesz ki fizetve soha,movel akkora az álamadóság hogy azt lehetetlen ki fizetni.Persze homokba dugnia fejünket egyszerübb és nyavajogni,és hogy majd valahogy lesz.
Kérdező, te egy kicsit egyszerűen látod a helyzetet. Az EU-s támogatások nélkül a hazai mezőgazdaság halálra lenne ítélve. A mai árak többszörösébe kerülnének az élelmiszerek és az alapvető fogyasztási cikkek. Egyetlen ország sem tud megélni abból, ha saját piacra termel csak. Szükség van az exporttermelésre, viszont mint említettem az EU támogatások nélkül sehova sem tudnánk eladni az árunkat.
A magyar Ikarus buszok is csak a volt kommunista országokban voltak versenyképesek. A mai világban olyan szintű technikai és pénzügyi beruházásokba kerülne elindítani a gyártásukat, hogy ezt senki sem lenne hajlandó megfinanszírozni és még így sem tudnánk versenyre kelni például az általad említett Mercedessel.
Álomnak ezek szépek, de sajnos a kivitelezésük nem megoldható.
ma 13:07
Nem értem ezt a hozzá állást.Miért éri meg nekünk jobban behozni a Szlovák tejet és gyümölcsöt drágábban?Ezt magyarázd meg nekem..nyilván ha beindulna a mezőgazdaság akkor jutna exportra is,hiszen jó minőségű termőföldek vannak ahol minden meg terem a déli gyümölcsöket,zöldségeket leszámítva és nagy mennyiségben lehetne termeszteni exportra is.
Ikarusal nem tudom mi bajod van,érdemes megnézni az újat,szerintem simán felveheti bármely külföldi nyugati busszal a versenyt.
"és ha megerősödött akkor a külföldi multik helyett magyar multik vennék át a szerepet."
Olyan, hogy magyar multi nincs és nem is lesz. A multi a multinacionális rövidítése ez pedig alapvetően kizárja a kizárólag magyarországi beszerzéseket. Magyar tulajdonosok talán lehetnek benne, de a "multi" sohasem egy adott országhoz kötődik, sem beszerzés, sem eladás szempontjából.
"Elkezdeném pl kibányászni a rengeteg földgázt ami itt található alattunk."
Tökéletesen igazad van, de honnan szerzed be azt a hatalmas összeget, ami a kitermeléshez szükséges?
"A turizmust fellendíteném pl,Balaton korszerűsítés világszínvonalra ami ide vonzaná a turistákat mint régen,de mind ezt elérhető áron."
Csak azt felejted el, hogy Magyarországon, a földrajzi adottságaink miatt kb 8-10 hét tekinthető szezonnak a Balatonon, erre pedig szintén nem éri meg világszínvonalú beruházásokat alapozni, mivel évi két hónap alatt képtelenség olyan bevételt generálni, ami megtérülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!