Ha sem az átlagembernek, sem az államnak, sem pedig a vállalkozóknak nincs pénzük, akkor kinek van?
Már nem azért, de én úgy tudom, hogy a pénz nem tud felszívódni, csak úgymond gazdát tud cserélni, tehát valahol léteznie kell, nem tűnik el akkor, amikor elkölti valaki.
Ha senkinél nincs, akkor kinél van? És miért nem veszünk el attól, akinél van, de úgy sem csinál vele semmit, csak kotlik rajta?
A pénz a nyugati biztonságosnak tartott államokba áramlik (pl. Németország, Svájc, Norvégia).
Válságban az emberek kerülik a kockázatos befektetéseket.
"És miért nem veszünk el attól, akinél van, de úgy sem csinál vele semmit, csak kotlik rajta?"
Ez történik éppen, a nagy gazdaságok (USA, Japán, Egyesült Királyság, EU) egymással vetélkedve értékelik le a valutájukat, beindítják a bankóprést.
Így tulajdonképpen átcsoportosítják a pénzt a megtakarítással rendelkezőktől az adósokhoz.
"miért nem veszünk el attól, akinél van, de úgy sem csinál vele semmit, csak kotlik rajta?"
Én azért nem csinálok semmit a megtakarított pénzemmel, hogy a két gyerekemnek tudjam adni, ha megnőnek. És nem kotlok rajta, hanem a bankban tartom, mint a többi betétes. A bank pedig ezeket a pénzeket adja ki azoknak, akiknek hitelre van szükségük.
"Én azért nem csinálok semmit a megtakarított pénzemmel, hogy a két gyerekemnek tudjam adni, ha megnőnek. És nem kotlok rajta, hanem a bankban tartom, mint a többi betétes. A bank pedig ezeket a pénzeket adja ki azoknak, akiknek hitelre van szükségük."
Gondolom neked nem tízmilliárdok vannak a bankban, amivel nem tudsz mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!