Miért hazaáruló az aki nem támogatja a Kettős állampolgárságot? (ezt mondják ezekre az emberekre) Meg hogy Romániai magyaroknak kettős állampolgárságot adnak? De miért?
Mert sok ember hisz még olyan dolgokban, hogy "omg magyar testvér!!"
Most biztos sok ember meg fog rám haragudni, de szerintem egy pl. Romániában élő magyarnak semmi köze nincsen a magyar belügyekhez. Majd ha ideköltözik akkor felőlem szavazhat, de ne egy külföldi döntse el, hogy én hogyan éljek.
Én itt vagyok az egyetlen aki támogatom?
1.- Egyrészt presztízskérdés sok magyarnak... Mutattak például egy idős nőt a tv-ben aki utoljára a II. vh. előtt volt magyar állampolgár, és sírva vette át az újonnan megszerzett iratokat...
2.- Lassan már nem éri meg Magyarországra költözni, akik most hagyják ott Erdélyt Londonba vagy Amerikába mennek inkább mint Mo.-ra... bár nekem semmi bajom ha ide jönnek, inkább ők jöjjenek mint közel-keleti vagy afrikai bevándorlók, és úgyis csökken az ország népessége...
3.- Nem olyan biztos az, hogy a Fideszre szavaznak! Sok erdélyi jobbikos, vagy éppen baloldali. Gondolj bele, hogy az RMDSz testvérpártja az MSzP és nem a Fidesz! Meg az a pár ezer szavazat, ha menne is szavazni, csak egy-két százalékot befolyásol...
Szóval én sem értem mi a baja az embereknek a határon túli magyarokkal... Nekik az, hogy magyarok lehetnek küzdelem, és nem egy természetes dolog, és büszke vagyok azokra, akik mégis vállalják, és nem olvadnak be az adott országba..!
"Más ország miért nem csinál ilyet? Mert tudják hogy hülyeség az egész!"
Mert más országtól nem vettek el ennyi területet és nem maradt így határon kívül annyi emberük mint Magyarországnak fiam!
"Nem olyan biztos az, hogy a Fideszre szavaznak!"
Ez oké, de a probléma továbbra is fennél, hogy a döntésük KÖVETKEZMÉNYE csak minket érint.
Illetve annyira nincsenek azért képben, hogy mi is van valójában itthon, így elég jól megvezethetőek.
Gondolj csak bele, hogy az itt élő magyarokat is milyen könnyen megvezetik sokszor, azzal aki nincs képben és igazából nem is kell felelősséget vállalnia a következményekért mi lenne?
Oké, legyenek kettős állampolgárok, tök jó szimbolikus dolog meg minden, de szavazati jog ne illesse meg őket.
Ez az egész kettős állampolgárság dolog egy kampányfogás volt, majd meglátjuk mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket....
"csak listára szavazhatnak "
Hát, még az lenne az érdekes, ha nemcsak listára szavazhatnának, hanem azt is megmondanák, hogy az én körzetemben ki legyen a képviselő :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!