Miért minimálbér emelésben gondolkodnak sokan, miért nem normális fizetésben?
"Utolsó akkor számoljunk!
Magyarország:Miimálbért:65e Ft
Lakhatás:Budapesten,alaphangon:40e
Rezsi:30e
Itt már minuszban van az illető,úgyhogy kár folytatni...Na ez a baj,fogd már fel.
Nem evett,nem utazott,nem vett ruhát és pláne nem szórakozott!!!"
Én ezt értem! Viszont arra próbáltam utalni, hogy a nyugati minimálbért sem úgy kell elképzelni, hogy abból majd mindenki nagy autót, nagy házat vesz. Nem egy emberrel találkoztam, aki 3-4 szobás házban akart lakni 1000 €-ból, meg még haza is akart abból küldeni. És mikor nem tudta ezt megoldani, ment haza, és minden rosszat mondott Németországról. A magyar minimálbér tényleg kevés, de ilyen gazdasági környezetben, sok cégnek még ezt is nehéz kitermelnie.
19-es vagyok.
Így persze igazad van de aki azt hiszi,hogy nyugaton a minimálból családi házat,autót lehet venni,stb akkor arra én sem tudok mit mondani...:-/
Viszont a minimálnak elégnek kéne lenni a minimális létfennatartáshoz:lakhatás,kaja,utazás.Persze lakhatás alatt nem házra,és kaja alatt sem lazackaviárra gondolok(mielőtt valaki belekötne)
"Viszont a minimálnak elégnek kéne lenni a minimális létfennatartáshoz:lakhatás,kaja,utazás.Persze lakhatás alatt nem házra,és kaja alatt sem lazackaviárra gondolok(mielőtt valaki belekötne)"
Igen, ebben egyetértünk. A siralmas gazdasági helyzetnek és 23 évnyi elhibázott politika után sajnos nem sok jót lehet várni. Amíg ilyen adóterhek vannak otthon, addig bizony nem éri meg vállalkozni, sőt, lassan már dolgozni sem.
"a nyugati minimálbért sem úgy kell elképzelni, hogy abból majd mindenki nagy autót, nagy házat vesz. "
Fogd már fel, hogy ezt senki nem mondta. Te akarod ezt ránk erőltetni, pedig ez nem igaz. Én még nem találkoztam olyan minimálbért kapó emberrel, aki egyszerre autót, lakást, nyaralást tervez. Ezt is csak te találod ki.
Meg azt is, hogy a nyugati "kvázi" minimálbérből nem lehet tisztességesen megélni. A tisztességes megélhetés még egyszer mondom lassan, hogy megértsd: nem ott kezdődik, hogy Mercedes SL áll a 40 nm-es térköves kocsifeljáródon az asszony Toyota Yarisa előtt, ami mivel már 5 éves, a cseréjén gondolkozol. Ezt nyugaton is a lakosság kb. 10%-a teheti meg.
Tisztességesen megélni azt jelenti, hogy van a fejed felett tető, nem fagysz meg, nem kell spórolni az ételen, és még kulturált kikapcsolódásra - mielőtt félreértenéd, ez megint nem az amszterdami piroslámpás negyedben eltöltött szombat éjszakákat jelenti - is marad valamennyi. Ez a tisztességes megélhetés.
Na ezt hasonlítsd össze: a magyarországi 60 akárhányezer forint és mondjuk az ausztriai kb. 900 eurónyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!