Miért a Fideszre fogják a születésszám csökkenését, mikor ez már a 80-as évek óta folyamatosan csökken?
Azért, mert a születésszám -állítólagos- emelkedését Viktor a FIDESZ intézkedések hatásának tulajdonította!
Így -elvileg- ez visszafelé is érvényes!
Továbbra is csökken? Én úgy tudtam Matolcsy úr 2012 januárjában bejelentette, hogy a bevezetett gyermekteleneket sújtó - értsd az adójóváírás kivezetése miatt ugyanarra a bruttóra kevesebb nettó fizetést kapsz, ha nincs gyermeked vagy nem veheted igénybe a gyerek után járó adókedvezményt - egykulcsos adórendszer meghozta hatását és bevezetésével nőtt a születésszám.
Pedig 2010-ben még Semjén Zsolt miniszterelnőkhelyettes is azt mondta, hogy a kormány nem támogatja a Boross Péter által felvetett gyermektelenségi adót.
Milyen buta társadalom az, ahol egy gyerektelen család azt gondolja, hogy ugyanazokat a nehézségeket költségeket kell kifizetnie, mint akinek van. Ezért a közteherviselésben is ugyanazokat a jogokat követeli magának, mint akinek van szerencséje elviselni a gyereknevelés kellemes kihívásait.
El kell fogadni, hogy felelősek vagyunk egymásért.
Hogy élhet egy társadalom csak a mának? Nem gondol arra, hogy mi lesz ha nyugdíjas lesz? ha nem támogatjuk a jövő adófizetőinek a felnövekedését, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy más országok polgárai fogják betölteni a hiányt.
Lásd Franciaország, Németország, vagy Anglia ... Csak a bevándorlók magas száma miatt nem csökkent jelentős mértékben a lakosság száma.
Elnézést, ha kicsit nyersen fogalmaztam, de 20 éve ugyanez megy ... vegyünk már észre, hogy csak magunknak köszönhetjük, hogy itt tartunk ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!