Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki szavaz 2014-ben a Fideszre?...

Ki szavaz 2014-ben a Fideszre? Ki az aki szimpatizál velük és ki nem?

Figyelt kérdés

Nekem, közalkalmazottként növekedett a bruttóm a nettóm meg csökkent, a gazdagok ismét jól jártak.

Valszeg van egy réteg aki nettó 200000 ezer körül visz haza ők biztos rájuk szavaznak majd.

2013. márc. 30. 10:33
1 2
 11/15 lindmayer ***** válasza:

én igen, de remélem nem lesz 2/3-uk csak egy szimpla többség, talán egy kicsit magukhoz térnek

másra nem szavazok, mert azok mind "bizonyítottak" már

ha meg hülye vagyok, akkor hülye vagyok, de te meg egy ostoba fráter, akit sajnálok, mert bepaliztak

2013. márc. 31. 09:48
 12/15 anonim ***** válasza:
37%

A párom tanár, már sok éve tanít, mindig is tanár akart lenni. Hatodik éve tanít. Időközben megszerezte a második szakjáról is a diplomát, osztályfőnök lett, mindent bevállalt.

A bére 30.000 forinttal csökkent ezen évek alatt.

Szóval közalkalmazottak szerintem összességében véve egyáltalán nem jártak jól, pláne az olyan, egyébként diplomás pozíciókban lévők, mint a tanárok, orvosok.

"Családos emberek jól jártak."

Ez csak féligazság. Úgy igaz, hogy a jelen kormány a családok számára vezetett be támogatásokat. Csakhogy közben a munkanélküliség nőtt, az ország gazdaságát egyre mélyebbre nyomják. Így lehet, hogy -csak mondok egy számot- minden szülő a fizetéséhez +10%-ot kap valamilyen formában, de ha csak az egyik szülőnek van fizetése és az sem túl magas, akkor ezzel nem sokat ér.

"Nem a munkát kell adóztatni, hanem a fogyasztást!"

Ez is nagyon jól hangzik, de értelme nincs sok. Egyrészt mert mindent adóztatnak már most is. Másrészt pedig mert minden munka arra irányul, hogy valamilyen keresletet -fogyasztást- kielégítsen, tehát a fogyasztás és a munka adóztatása nem választható el.

"ha vesszük a fáradságot és otthon megtermeljük a termékeket"

Hol? A magyar lakosság többsége városban él, a panelben vagy a belvárosban nem lehet saját kertet fenntartani. Abszolút híve vagyok a környezettudatosságnak és annak, hogy az őstermelőket támogassuk, de jó lenne felszámolni azt az ideált, hogy majd mindenki a saját kis kertjében önellátó módon él meg.

A gazdaság valódi felemelkedése csak attól várható, hogy ki-ki megfelelő szakképzettséget szerez, majd a szakmájában széleskörű tapasztalatokat szerez és abban is dolgozik, megfelelő értékeket teremtve, legyen az egy autó terve, vagy 10 tonna kukorica.

"a végsőkig kifosztott nemzet érdekében felemelték a hangjukat."

Fontos szerintem is, hogy valaki kiálljon az értékei mellett. Csakhogy a Fidesz nem ezt teszi, hanem a saját érdekeit védi és felhasználja az emberek hazaszeretetét. Nem felhasználja, kihasználja.

Például rendszeresen olyan döntéseket hoz, amelyek alapvető normákat sértenek, depláne olyan szerződéseket, amelyeket korábban aláírtak más nemzetek képviselőivel. Ha valaki ezt szóvá teszi, áthárítják a saját konfliktusukat az országra, azt állítják, hogy az országot támadják mások.

Belföldön pedig kisajátítják maguknak a nemzetet. "A haza nem lehet ellenzékben", mondják egy magyar zászlóval a kezükben. Úgy csinálnak, mintha ők lennének A Nemzet, akik nem lehetnek ellenzékben. Ez a nemzeti jelképeink gusztustalan politikai felhasználása!

Simor András- Miért baj, hogy jó fizetéssel egy nemzetközi szervezetben ajánlanak neki munkát? Bármily hihetetlen, a jó fizetés nem feltétlen kell, hogy mocskos játszmák jutalmát jelentse; van, hogy a valós teljesítményt díjazzák vele. Márpedig Simor kiváló szakember. Az ő éveiben az MNB végig stabil volt, ezt mindenki elismeri. Csak politikailag útban volt Orbánéknak, ezért sározzák.

Egyébként ez igaz Bajnaira is. Remek szakember, a közgazdász-társadalom széles körben elismeri a teljesítményét. Az más kérdés, hogy politizál és politizált, hogy megkötött szövetségeket és alkukat. De azt azért szerintem észre kéne venni, hogy 98 után ő volt az első miniszterelnök, akinek a kormányzását szakmai érvek vezérelték elsősorban.

Mint ahogy az se mellékes, hogy úgy vállalta el anno a miniszterelnöki pozíciót, hogy már alig volt hátra idő és biztos volt a végén a vereség. Szóval nem egy nyertes pozíció...

"csak szolgalelkűen végrehajtsa az utasításokat"

Ez egy alapvető tévedés, miszerint a külföld csak ki akar fosztani minket és minden lépésük kizárólag erre irányul. Ha ez így volna, az unió nem adna ennyi pénzt arra, hogy játszótereket, cégeket stb. fejlesszünk.

Az EU szándéka alapvetően ez: az Európai gazdaság összehangolása, mivel a versenytárs országok (BRIC, USA és a többiek) olyan méretűek, hogy egy szétaprózott Európa nem tud velük versenyezni. Ehhez járul egy alapvető értékrendbeli és történelembeli közösség is. Ezért létezik az EU.

Ehhez képest jön Orbán és az értékeket megkérdőjelezi, a szerződésekkel és komoly pénzekkel támogatott szövetségből ötletszerűen kilép és az olyan történelmi vívmányokat, mint a demokratikus alapvetések, lábbal tiporja. Szerintem érthető, hogy ez nem tetszik az EU-nak.

2013. ápr. 13. 23:48
 13/15 anonim ***** válasza:
Én biztos nem mert én nem vagyok 18, de nem fogok megbocsátani ha ezeket a királyságpártiakat megint megválasztják. Én tüntetni fogok.
2013. máj. 24. 20:51
 14/15 anonim válasza:

Utolsóval egyet értek! Én 17 vagyok, sajnos én se szavazhatok még, de ha ezeket a majmokat megint megválasztják tuti kitör a 3. VH!

A szüleim is miattuk hagyták abba a vállalkozásukat.

Értem, hogy ki kell szűrni az adócsalókat, de az áfamentes vállalkozásoknak minek kell online kassza?!? És mindig csak a Samsunggal van a baj (mivel ők a koreaiak és nekünk csak a lengyel cucc jöhet, szánalmas...).

2014. febr. 1. 17:23
 15/15 anonim ***** válasza:
Szívből kívánom a Fidesznek, hogy egyszer olyanok legyenek mint az emberek akiket kifosztottak :P
2014. febr. 16. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!