Tényleg ennyire drámai a helyzet?
Csak az elmúlt 1-2 nap híreiből néhány:
- Német és osztrák színházi emberek lázadásra és Magyarország felszabadítására szólítanak fel.
- A Time magazin szerint a zsidó lakosság vagy kivándorolt, vagy a kivándorlást fontolgatja, katasztrofálisak a kilátások és a közhangulat.
- Vértes András szerint Magyarország rémálmot él át, a gazdasági eredményei és kilátásai katasztrofálisak, a főbb mutatók (fogyasztás, beruházás) a 10-15 évvel ezelőtti szintre süllyedtek vissza.
- A Wirtschaftswoche című német gazdasági lap szerint, ha így haladunk, az államcsőd csak idő kérdése.
Ha lenne időm, ide tehetnék még vagy 8-10 másik, hasonló tónusú hírt csak erről a hétről...
Szia!
Te mennyire érzed drámainak?
Mert, szerintem inkább az a mérvadó.
Németország a hisztiző Orbánon röhög:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kv_Y5..
Először is, minden embernek másképp drámai. Másodszor, mindenki mást ért drámai alatt. Ezért ilyen általánosságok semmitmondóak, ha akarom igaz, ha akarom, nem.
Hagyjuk a szélsőséges lopó, csaló, basáskodó, beképzelt hatalmaskodókat, meg az éhező réteget, mert más motivációk vezetik őket, abból nem érdemes kiindulni.
Van egy kölcsönható, egymást erősítő jelenség. A média egyre jobban ontja az ostoba agymosó sületlenségeket, a mélyszínvonal legaljáról. Az oktatást minden vonalon zülleszti a hatalom (kormány és nagytőke egy része). Hatására egyre több, bármilyen ostobaságot elhívő tudatlan réteg alakul ki, ez már igényli a média mélyszinvonalát, nyújtják hát neki. Ez a tömeg nő, rájuk észérvekkel hatni nem lehet, csak érzelemmel. Ezért olyan a politikai retorika, amilyen. Három okos ember meggyőzésére nem érdemes energiát pazarolni, mikor hárommillió számára elég azt mondani, a barátom vagy, érted élek. Elhiszi akkor is, ha ütik közben, csak legyen a mondásban kellő érzelem. Ha a pártok másképp fogalmaznak, csak a hármat győzik meg, ez garantált bukás.
Szép mókuskerék, rombolni kell az oktatást, növelhető a szennymédia hatóköre, ezáltal ez igénnyé válik, így indokolható a léte, indokolható a politikai fogalmazásmód. Hiszen egy szóra millióan ugranak alátámasztani.
Ilyen munkaerővel persze csak hanyag, rossz minőségű munka végezhető. Gyengék a termékek, gyenge a hatósági és szervizszolgáltatás, gyenge az újságírás, gyenge a kereskedelem. És kezd sokak számára élhetetlenné válni a vidék. Ők, akiknek erre a környezetre már nincs válaszuk, és számuk nő. Még sokan tudnak mit kezdeni, sőt egyre élénkebb a fantáziájuk a cselekvésre.
A helyzet drámaisága abban van, vajon elegendő erő ismeri-e fel, hogy ideje fordítani a kormányrúdon. Nem a rossz irányba, mert most még van rosszabb is, hanem a jó irányba, mert ez is lehetséges. Minden híresztelés ellenére!
#2 - Jó kérdés, hogy én mennyire érzem drámainak. Az elmúlt évben többször éreztem annak, aztán csak kiderült, hogy így is megy tovább a szekér. És kezdek arra tendálni, hogy nem lesz itt semmilyen dráma, csak lassú szegényedés, nyomorodás. Csak most megint összejöttek ezek a drámai jelzések.
#5 - Nyugodtan tegyél be pár pozitív linket is, ha tudsz, akár idegen nyelvűeket is! Én úgy tudom, hogy a külföldi jobbos sajtó sem dicséri az Orbán-rendszert, legfeljebb hallgatnak, bár ott is megjelentek már bírálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!