Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jobboldali mozgalmaknak...

A jobboldali mozgalmaknak miért vannak olyan jelképeik, amik hasonlítanak a náci jelképekre?

Figyelt kérdés
Pl a turulmadár majdnem úgy néz ki sok helyen, mint a náci sas.

2013. márc. 28. 14:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
a címerünk meg kifejezetten hasonlít a horogkeresztre, én azt vettem észre... minap pedig egy jobbikos házánál láttam egy verebet, de lehet, hogy egy náci sas volt már magam sem tudom...
2013. márc. 28. 16:41
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázni kell ám ezekkel a sasokkal.Mind náci és rasszista.

Ha zsidót meg cigányt látnak akkor rájuk támadnak és kivájják a szemüket ,de lehet hogy megfogják és elviszik őket Auswitzbe mivel ott a fészkük.

2013. márc. 28. 16:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Valójában a kenyér is rasszista nem tudtad? Ősi náci jelkép. Hisz mikor tört ki a 2. vh? 1939 Szept. 1. Bizony, a magyar ember általában egy kiló kenyeret vesz. 1!!! 1 év kellett volna a kerek 1940-ig. 1 hónap kellett volna a 10. hónapig, melyben szintén egyes van. És 1-jén tört ki. Látod! Ezek a nácik jól előre kitervelték.
2013. márc. 28. 17:56
 14/14 Pro Patria ***** válasza:
100%

A sas egy sor birodalom szimbóluma, így a Német-római Császárságé, Lengyelországé, Romániáé, Morvaországé, az osztrákoknak, oroszoknak, albánoknak, nekünk magyaroknak pedig a kerecsensólyom.

A vadászmadár, mint a természet egyik csúcsragadozója, amely ráadásul képes volt ég és föld (a földi és a túlvilág), között, kapcsolatot teremteni, mint egy isteni küldött, kedvelt jelképe volt minden királynak.

És amit írsz, eleve hibás alapú. A szélsőjobboldal vette át a nemzeti jelképeket, nem fordítva. Sokkal korábbiak ezek, mint bármilyen politikai mozgalom.

2013. márc. 28. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!