Igaz az hogy Orbán csak azért akarja csökkenteni a rezsit hogy ne másra figyeljenek az emberek?
"Hozzáteszem, ez a rezsicsökkentés kamu!"
Nem tudom te hogy vagy vele, de én 3600 Ft-tal fizetek kevesebbet összesen a gázért és villanyért. Ha valakinek ez nem összeg, akkor fizesse csak az MSZP által 200%-kal megemelt villanyárat, illetve a 300%-kal megemelt gázárat. Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.
"...de én 3600 Ft-tal fizetek kevesebbet összesen a gázért és villanyért..."
Az lehet, de számold hozzá a kormány által kivetett adókat is, és máris kiderül, hogy kevesebb pénz marad a zsebedben, mint előtte.
Tudod ez olyan dolog, hogy ha csökkentik a pár szelet szalámi árát 5 forinttal, akkor örülhetünk a csökkentésnek, és zászlót lengethetünk, hogy milyen jó nekünk.
De ha közben a zsömle ára felmegy 10 forinttal, akkor a szalámis zsömléért végülis többet fizetünk, csak ugye ezt már nem reklámozza senki.
"Az lehet, de számold hozzá a kormány által kivetett adókat is, és máris kiderül, hogy kevesebb pénz marad a zsebedben, mint előtte. "
Nem ez a lényeg, hogy mit vesz el, hanem az, hogy ez a kormány többet ad egy átlag embernek, mint amit elvesz! Ellenben az előző kormányokkal, akik csak a segélyezetteket, rászorultakat, inaktívaknak nyomatták a pénzt, a dolgozó meg fizessen! A jelen gazdasági helyzetben igenis a dolgozó embereket kell támogatni, nem pedig a bankokat, közműcégeket, akik még véletlenül sem lesznek veszteségesek, hanem mindössze az óriási profitjuk lesz kisebb. Az elmúlt 23 évben annyi extra pénzt kaptak a bankok, szolgáltatók, hogy még egy 50-60%-os árcsökkenést is simán kibirnának, sőt még akkor nyereségesek maradnának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!