Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megint osztrák hókotrók...

Megint osztrák hókotrók kellettek?

Figyelt kérdés

Nyugat-dunántúli vagyok , 1 órája mikor jöttem haza, láttam hogy osztrák hókotrók mászkálnak a főúton.Biztos ,hogy osztrák volt ,hisz egy osztrák zászló volt kitűzve a hókotró gépre.

Magyarország ennyire nem önálló?

2013. márc. 26. 16:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
jaj már megint kezditek... osztrák zászló? hol élsz te a középkorba, ahol vezér viszi a hátán a zászlót és terjeszti a gyarmati igéket ...
2013. márc. 26. 17:32
 12/21 anonim ***** válasza:
Hivatalosan kihirdették, hogy vége a télnek, a három hókotrónkat lezsírozták és raktárba tették nyárra. Mint a hófogókat is. Csak egy apró hiba csúszott be. Nem értesítették az időjárást.
2013. márc. 26. 17:57
 13/21 anonim ***** válasza:

Hiába a hókotró, ha beragad az autópályán több száz kamion és autó, akkor nem fogják tudni kimenteni őket ...

Gondolkodjatok egy kicsit, történik egy baleset várják, hogy elvigyék vagy arrább pakolják az autókat... Közben esik a hó fúj a szél,,, az autók között felgyűlik a hó, leállósávon próbálnak előzni... Közben a nagy sor miatt újabb összecsúszások elakadások, keresztbefordulások hótorlaszok lesznek ... Mivel az egyik sáv teljesen megtelt, ezért hófogóként gyűjti a havat a másik sávban, amiben szintén csúszkálnak az autók elakadnak ... Majd mind a két oldalon teljesen bedugult a sztráda, és nem tudják kiszedni az autókat csak kézi erővel kiásni. Gondolom nehéz elképzelni, hogy 3 sáv között tele van autókkal, akkor nem lehet havat tolni, marni... egyesével kell kimenteni az autókat, kiásni és megindítani. kézi erővel pedig nem könnyű ellapátolni 1-2 méteres hótorlaszokat ....

Kicsit gondolkodjatok már, ha dunántúl nyugati részét teljesen lebénult autók elakadtak, akkor még jó, hogy nem érnek oda a munkagépek hegyeshalomra ( Budapest felől a sztráda tele van autóval, kamionnal ... Hegyeshalomig meg el kellene jutni vagy legalább Győrig valahogy (gondolom még az osztrák hókotrók se tudnak "hoppanálni"), hogy meginduljon 2 irányból a hótolás...!

Az időjárásról csak annyit, hogy gondolom Ausztriában is rendszeresen leszakad több száz kilométernyi felső vezeték egy havazás alkalmával ....

2013. márc. 26. 17:58
 14/21 anonim ***** válasza:

Gondolkodtam. Történik egy baleset.

Már jóval korábban mondták, hogy sok hó lesz, nagy szél. Lehet intézkedni, hogy tegyék vissza a beszedett hófogókat. (ehhez kell önálló gondolat és főleg cselekvés - de ki mer manapság, ha bármiért kirúgják az embert. ha nem cselekszünk, nem tehettünk rosszat...) Lehet leállítani a kamionforgalmat (nem utólag, előre), mint értelmesebb helyeken. Lehet a bevezetőkön ellenőrizni. És mint mondtam, gondolkodni.

Kevesebb baleset, nincs hófogó kamionsor, mehet az előkészített hókotró (nem ész nélkül, hanem célzatosan, mentő, intézkedő előtt).

Leszögezem, nem vagyok szakember, csak fontosnak tartom a megfontolt gondolkodást. Eredményeképpen nem több tízezer mneteni való ember, nem sok kilométeres kamionsor, nem áldatlan állapotok, hanem egy szokványos csúnya idő. Apró fennakadásokkal. A távvezetékekre is volna gondolatom. Nem világmegváltó, csak moderáló. Lehet előre tervszerűen vízelvezető árkot ásni. Lehet vezetéket tervezni. Lehet kemény helyzetekre előre gondolni. A problémák nem szűnnek meg, csak nem megy tönkre több ezer család összes mélyhűtött élelmiszere.

Tényleg volna min elgondolkodni!

2013. márc. 26. 18:13
 15/21 anonim ***** válasza:
2013. márc. 26. 18:42
 16/21 anonim ***** válasza:
Közép-Dunántúlon tegnap 18:00 körül abbamaradt a havazás. Szél sem volt. A 8-as főutat nem takarították. Reggelre az egész lefagyott. Ezek után csodálkoznak ha baleset lesz. Nem tudom megérteni, miért nem lehetett tegnap este letakarítani a havat.
2013. márc. 26. 18:58
 17/21 anonim ***** válasza:
Az angoloknál is megbolondult az idő, ott is káosz van a hó miatt, vagy volt ha jól tudom. Akkor ott ki a hibás?
2013. márc. 26. 22:46
 18/21 anonim ***** válasza:

Aki nem hinné el, hogy máshol is autóban éjszakáztak az emberek az időjárás miatt...

[link]

itt van a magyarországi tudósítás!

[link]

2013. márc. 26. 23:05
 19/21 anonim ***** válasza:

Az is látszik, hogy az erdős szakaszokon működik a só, ahol fúj a szél vagy eső esett előtte ott hamar eltűnik az útról a só ...

https://www.youtube.com/watch?v=8nTFyBQB8y0

Ausztriában hiba esik sok hó, ott nincsenek ilyen nagy szelek ha vannak akkor nincs ilyen végtelen mennyiségű hóutánpótlás (hegyoldalról lekapja 2-3 óra múlva már csak s szél fúj. itt gyakorlatilag több 10-20 kilométerről hordta folyamatosan a havat ... ... illetve az erdőborítás miatt viszonylag korlátozott helyen lehet számítani hófúvásokra!

2013. márc. 26. 23:23
 20/21 anonim ***** válasza:
Olvastam hókotróstól beszámolót, azt írta, hogy letakarított 10 métert, visszanézett és mintha semmit sem csinált volna, percek alatt befújta a szél ugyanannyi hóval. Sajnos ilyen idő esetén maximum azzal lehet eredményt elérni, ha minden 100 m-re jut egy hókotró, mert mire a végére ér, kezdheti is elölről.
2013. márc. 26. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!