Megint osztrák hókotrók kellettek?
Nyugat-dunántúli vagyok , 1 órája mikor jöttem haza, láttam hogy osztrák hókotrók mászkálnak a főúton.Biztos ,hogy osztrák volt ,hisz egy osztrák zászló volt kitűzve a hókotró gépre.
Magyarország ennyire nem önálló?
Még ha rendszeres lenne, hogy minden havazásban osztrákokat kell segítségül hívni, megérteném az ilyen nyávogást, hogy "ennyire nem önálló". De ha 10évenként egyszer van ilyen, hogy nem vagyunk felkészülve, mert rosszkor jön, vagy hirtelen nagy, akkor szerintem megint csak fel van fújva a dolog, az osztrákoknak nyilván több meg nagyobb hókotrójuk van, mi meg nem vagyunk alpesi ország.
a görögöket sem szidta senki, hogy "nincs egy rohadt tűzoltójuk", amiért innen mentek át az emberek segíteni.
"ha 10évenként egyszer van ilyen"
2 hét alatt ez a második, szóval ne nyalj egyiknek se, öreg !!
és mondjuk 2000óta hányszor történt ilyen?
másrészt, ez miért nyalás? mert nem támadok mindenkit? náci nem vagyok?:)
ha meg egy csomó pénz elmenne arra, hogy profi hóeltakarító rendszert tartanánk fenn, akkor meg az lenne a baj, nemigaz?
és két hét alatt akkor be kell vásárolni hókotrókból? nem állok a fidesz mellé, sok szar döntést hoztak, és hoznak, de szerintem az, hogy nincs hozzá megfelelő eszköz, nincs elég hókotró, az nem az ő szégyenük. ha 5éve történt volna ilyen, akkor sem lett volna felszerelés hozzá. ne ellenségeskedjünk már. sőt, pont az mszp adott el egy csomó honvédségi járművet áron alul, nemigaz?
Igazából nem is a pártokról van szó, hanem arról, hogy ki mennyire önálló. szerintem nem kell szégyellni, ha az osztrákok besegítenek, mi is segítünk ahol tudunk.
Inkább örülj, hogy az osztrákok legalább segítettek, nem mint a kormány, aki komótosan b*szott az egészre.
Lerendezték egy SMS-sel.
Azért nem küldtek hókotrókat, mert a felét már leszerelték, és költséges lett volna visszaszerelni őket....de legalább a civil lakosság összefogott, ezt viszont jó volt látni. Ennek az undorító kormánynak mennie KELL.
a kormánynak mennie kell, ebben egyetértünk :D
de ne felejtsük el, hogy a tűzoltók, polgárőrök, honvédség, mentők, és még sokan mennyit tettek azért, hogy hamarabb menjen a mentés. akár a kormány küldte őket, akár önkéntesen mentek, tiszteletre méltó, és ne az országot átkozzuk el, max a kormányt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!