Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fókusz meddig isteníti még...

A Fókusz meddig isteníti még azt a sok haszontalan báró, gróf leszármazottakat?

Figyelt kérdés
Azt a címet ki kellett érdemelni, az őseik lehet kiérdemelték, de szerintem a mostani leszármazottjaik akik a fókuszban nyilatkoznak és elmondják, hogy a faluban még mindig bárónak/grófnak szólítsák őket és akkor a riporter asszony is annak szólista. Meg kellene érteni a nemesi titulusok használata jogellenes, főleg úgy, hogy ki sem érdemelték, csak az ősük.

#gróf #báró #atyajóúristen
2013. márc. 24. 11:29
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Igen ez a problémám, a nemesi ranggal rendelkező gazdagokat gyűlölöm mert még a ranggal is sugallják, az embernek, hogy na ba*dmeg én egy gróf vagyok te meg egy senki. De benneteket ez nem zavar, hogy főműsor időben nézik le az embert a tévében...
2013. márc. 24. 11:59
 22/23 anonim ***** válasza:
46%

Engem nem zavar. Engem az zavar, hogy sokan még mindig Marx, Lenin és Rákosi eszméiből merítenek, ahogy a példa is mutatja.

A normálisabb félnek ajánlanám, hogy hagyjuk magára szegény szerencsétlen gyűlölködő titulares grófunkat, mert értelmes ember nem vitatkozik, nem magyaráz feleslegesen egy szamárnak.

2013. márc. 24. 12:06
 23/23 Pro Patria ***** válasza:
51%

Ma is százezrek dolgoznak a leghitványabb munkákban éhbérért, míg egy szűk réteg annélkül halmoz fel milliókat, hogy egy napot dolgozott volna. És ha egy gyerek szerencsés helyre születik, örökli, ha nem, akkor mehet a gyártósor mellé 12 órázni, vagy a fagyban villanyoszlopot mászni, minimális pénzösszegért. A bőrfotelben ülők pedig a tízszeresét kapják egyetlen verejtékcsepp nélkül.

Mi változott a világban? Mindig lesznek gazdagok, és szegények. Mindig a szegényekből lesz több. És mindig a legkeményebb munkák járnak a legkevesebb pénzzel.

Amiben régen más volt, hogy akkor a nemesi réteg - vagy legalább egy része - a felmenői emlékét, nevét magára nézve kötelezettségnek érezte arra, hogy hozzátegyen ő is az ország történelméhez, volt bennük a múltjuk miatt küldetéstudat.

Az újgazdag rétegben ilyen gyökerei nincsenek a jótétnek, semmilyen, a társadalommal szemben érzett felelősségtudatuk nincs. Az egykori nemesség egy része is kicsapongó, pezsgőző, kártyázó bohém volt, de legalább volt közöttük Széchenyi, Kossuth, Deák, Vörösmarty, Eötvös, Wesselényi, Batthyány. Hol vannak ma ilyen személyiségek...?

2013. márc. 24. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!