Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mennyi pénz...

Magyarországon mennyi pénz megy el kb a cigányok segélyezésére éves vagy havi szinten? Beleértve a börtönök 90%-os cigány lakosságát is?

Figyelt kérdés
2013. márc. 22. 08:29
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Értelmetlenség a segélyek tekintetében külön kezelni a cigányokat a többiektől. Mit csinálsz velük, ha tudod hogy mennyi?

A jellemzően cigányok által elkövettet "cigánybűnözéssel" már más a helyzet. Ott van helye külön kategória alkalmazásának.

Persze ott se az eltérő büntetési tételek faji alapon való kivetése érdekében. Hanem a jellemző sajátosságok értelmezésének köszönhető hatásosabb prevenció illetve az érintett népcsoport jellemző problémáinak a speciális kezelése érdekében.

2013. márc. 22. 09:31
 12/38 anonim ***** válasza:
83%

"zenet küldője: Galton91

Az üzenet címzettje: Ismeretlen válaszoló

Az elküldés időpontja: ma 09:25

Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Magyarországon mennyi pénz megy el kb a cigányok segélyezésére éves vagy havi szinten? Beleértve a börtönök 90%-os cigány lakosságát is?

"Nem az a kérdés hogy effektív a cigányokkal mit kezdenél, hanem elsősorban a helyzettel! Én nem védem a cigányokat de!!! A múltrendszerbe, mikor.."

Az üzenet szövege: A kXrvaanyádat!

Ne hazudjál te tetves cigány, még h a magyarok nem akartak dolgozni????

Na de csak hazudjál, nem sokáig fog már ez menni;)

Hamarosan indulnak újra a vagonok

""

Ez teljesen felesleges kis barátom.

Én is tudom hogy Hitler anyja újra terhes, de nem izgat.

Nem szoktam idegeskedni az olyanok miatt mit te.

A válaszodra!

Én nem mondtam hogy a magyarok nem akartak dolgozni.

Én azt írtam hogy nem akarták otthagyni az otthonaikat és annyiért dolgozni.

A cigányoknak az 50évek végén és a 60as elején sok sok lakást osztott ki Kádár. Természetesen Miskolc, Diósgyőr, ipari területein a Szabolcsi és Hajdúsági mezővárosokban falvakban. Nincs ebben semmi. Érdeke volt mindenkinek.

Az államnak a magyaroknak és a cigányoknak is.

Ahelyett hogy örjöngenél, talán a megoldáson kellene hogy törd a fejed. Ma is lehetne valami hasonlót csinálni, de ahoz összehangoltan kellene kooperálni a politikának a társadalomnak és a cigányoknak. Mi van ezzel szemben?

A politika nem megoldani akarja (kevés kivétellel) a helyzetet hanem szítani. A magyar társadalom fragmentált.

A cigányoknak soha nem volt valódi érdekképviselete, csak belpolitikai bábszínháza.

Az az, semmi lehetőség nem áll rendelkezésre.

2013. márc. 22. 09:42
 13/38 Andizsuzsi ***** válasza:

"Egy msik ismerősömnek peedig ez volt a szakdolgozata hogy a cigányokról írt,és számos börtönben volt flmérést végezni ez ügyben"

És minek alapján döntötte el az ismerősöd, hogy ki a cigány a börtönben, és ki nem?

2013. márc. 22. 10:24
 14/38 A kérdező kommentje:

ma 10:24

Az egyikbe ismerte a börtön vezetőt,nyilván van nyilvántartás erről és sok esetben a név alapján is el lehet dönteni.Gondolom Orsós és társai nevek nem éppen svéd állampolgárok.Amúgy menjél el börtönlátogatásra és majd meglátod a saját szemeddel is.Plusz a másik ismerősöm aki fegyőr ő is tisztában van ezzel.Nem kellenek a jogvéső dumák itt meg hasonlók,ezek tények ennyi.

2013. márc. 22. 10:31
 15/38 A kérdező kommentje:
*jogvédő
2013. márc. 22. 10:32
 16/38 anonim ***** válasza:

A kérdésedben 90%-ot írtál, utána 80%-ot. Én azt mondom, hogy 10%. A te információd ugyan annyira hiteles mint az enyém.

A kérdésed, egy a több tucat az ilyen témára utaló gyűlöletkeltő kérdések közül. Mindenki csak gyűlölködik, de, ha egyetlen egy embert is megkérdeznél, hogy mit tett a helyzet változtatásának érdekében akkor rájönnél, hogy senki semmit.

A segély és az a kár amit a cigányok az államnak okoznak elhiheted, hogy messze eltörpül olyannyira azok mellett az összegek mellett amit a "vezetők" lenyúlnak vagy elherdálnak, hogy a gazdaságban sok mindent nem befolyásol.

Ahogy már az egyik hozzászóló is elmondta, ezzel is csak szakadást, felesleges gyűlölködést akarnak szítani as ok gyökér között és ahogy látszik sikerül is.

2013. márc. 22. 10:44
 17/38 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

"Az egyikbe ismerte a börtön vezetőt,nyilván van nyilvántartás erről"

Meglepődnék, ha lenne. Nem jövök jogvédős dumával, de amíg ránézésre állapítja meg bárki bárkiről, hogy milyen származású, addig nekem a bicska nyiladozik a zsebemben.

2013. márc. 22. 11:11
 18/38 anonim ***** válasza:
Szóval egyszerűen gyűlölködni akarsz és agressziót akarsz szítani, mert feltehetően nincs jobb dolgod. Te sem vagy semmivel különb ember senkinél, sőt, a kérdésed alapján és az előbbi hozzászólásodat figyelembe véve primitív senki vagy. További szép napot.
2013. márc. 22. 11:28
 19/38 anonim ***** válasza:

A kérdéssel a következők a problémák.

Provokatív, rasszista, de az legyen a legnagyobb baja.

A benne szereplő állítások többszörösen tévesek, nélkülözik a valóságot.

Feltételezi, ha ez a pénz megmaradna, akkor itt jobb lenne.

Nem érti egy társadalom működését, nem látja az összefüggéseket és az ok-okozati viszonyokat.

Mindenütt van segélyezés, amelyet tiszta, közérthető és stabil szabályok szerint végeznek. A segélyezés mértékét a politikai célok és az ország gazdasága együttesen határozza meg.

Nálunk a segélyezésre nincsenek tiszta eljárások, a feltételrendszer zavaros és folyamatosan változó, aszerint, hogy a politikai célok hogyan változnak. Ezért egyrészt nem éri el a célját, másrészt igazságtalan, harmadrészt kiszámíthatatlan. Ez a kérdésben rejlő okok, és sok más ok miatt is visszatetszést kelt. Ha itt valakit kárhoztatni kell, nem a részesülők, hanem az osztogatók.

A segélyezés még nálunk sem befolyásolja érdemben a gazdaságot. A gazdaság a szervezetlenség, torz ösztönzési és elvonási rendszer, és főleg a kiszámíthatatlanság miatt gyenge. Még a meglévő pénzekkel is lényegesen jobb teljesítményt lehetne elérni. Ez, és a segélyezés zavaros helyzete a morálban okoz mérhetetlen károkat. Sokan tartják nem éppen alap nélkül, hogy itt nem érdemes dolgozni. Ilyen motivációval rossz minőségű, hibás és gyenge produktum születik, naponta szembesülhetünk velük.

Amit tehát sürgősen változtatni kell, az a gazdasági ösztönzőrendszer, az elosztás és a szervezettség, de legfőképpen a bizalom helyreállítása, hogy itt érdemes dolgozni, mert megéri. Utána jöhet a segélyek rendszerének felülvizsgálata. Ha az előbbit megoldanánk rendesen, könnyen kiderülni, hogy az utóbbiak száma drasztikusan csökkenne önmagától.

2013. márc. 22. 12:04
 20/38 anonim ***** válasza:

Sajnos kedves kérdező, nem lehet bármilyen kérdést bármilyen módon feltenni. Az nem úgy van, hogy "csak feltettem egy kérdést". Kérdést higgadtan, valós problémáról, tényleges ismeretek megszerzése érdekében érdemes feltenni, közben vigyázni kell, hogy senki vélt vagy valós érzéseit ne sértsük. Gondolj bele! Ha én ugyanezt mondanám, és a következő kérdés tenném fel (hangsúlyozom, a kérdés a probléma bemutatását célozza, nem tudsz olyan csúnya lenni, hogy ilyent gondoljak): "Kia az a mocskos bűnöző idióta, aki a kérdést feltette?" Hogyan élnéd meg valós helyzetben? Ha bicskát rántanál megérteném, de te is értsd meg a másik felet!

Szép napot!

2013. márc. 22. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!