Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez tényleg így van a Mercedes...

Ez tényleg így van a Mercedes gyárban, több multicégnél? Valóban igaz? Mi folyik itt?

Figyelt kérdés

[link]

Tudom hogy ez az oldal nem a legmegbízhatóbb , leghitelesebb portál.

Gondoltam megnézem milyen hülyeségeket írnak a kurucinfon ,mire megakadt a szemem ezen a cikken.Ha igaz amiket írnak , akkor ez több jogba és törvénybe is ütközik.Egy munkajogász tényleg megpiszkálhatná a dolgokat.

Dolgozik valaki ebben a gyárban?

Esetleg megtudná erősíteni illetve cáfolni valaki a cikknek leírtakat?

2013. márc. 21. 20:10
1 2 3
 11/21 Sz1u ***** válasza:
31%

20:17

A vagyonnyilatkozatában nem szerepel az a Merci CLA!

[link]

2013. márc. 21. 21:08
 12/21 anonim ***** válasza:
84%

"nyilván el van tulozva a cikk."

Aham nyilván. Dolgoztál már gyárban?

2013. márc. 21. 21:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért jönnek ide, mert itt olcsó a munkaerő, és így a drága autóikat is olcsón le tudják gyártani. A tervezőket természetesen jól megfizetik, de a gyártási költséget próbálják minimalizálni. Elvégre ezek csak dolgozók, akik bármikor cserélhetők. Ezt nem bántásból írom, de a cégek tényleg így gondolkodnak.

Nyilván változás akkor lenne, ha magyar mérnökök terveznék ezeket a kocsikat, és nem pedig magyar munkások raknák össze. De a tervezést persze a németek végzik el. És persze az autók eladásából is ők profitálnak. Amit mi itt megkapunk, az a befizetett adó, illetve a munkások minimálbére.

2013. márc. 21. 21:20
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne a cikk eltúlozva épp előtted írtam le hogy a volt kollégáim oda mentek és ugyanezt mondták mit nem értesz ezen.
2013. márc. 21. 21:21
 15/21 anonim ***** válasza:
60%
Ha valakinek nem tetszik a Mercedes vagy egyéb multicég, akkor tessék, lehet menni dolgozni magyar kisvállalkozóhoz! "Ők aztán velejéig rendesek!" Magyarország, ezek nélkül a cégek nélkül még nagyobb sz*rban lenne. Ki foglalkoztatna több tízezer embert? A magyar kis vállalkozó biztosan nem. De mint mondtam, szabad országban élünk, ha nem tetszik egy munkahely, lehet váltani.
2013. márc. 21. 22:09
 16/21 anonim ***** válasza:
96%
nah igen a magyar vállalkozókról ne is beszéljünk.. és nem, nem arról van szó hogy a könyvelésben ott "verik" át az adózást ahogy lehet, hanem hogy még jobban kihasználják a munkást - azt nem is emlitem hogy "statisztikák" szerint a multik többet fizetnek, de amikor 6+2 folyamatosban no ünnep no vasárnap 3 műszakaban kinyomták a szemem a magyar cégnél 72 ezer ft-tal sírva fakadtam... azt a netto 110-et amit 3 műszakban 8 órában munkaközvetítői lehúzással én megkeresek (plusz a 15 ezer étkezési) azt a keresztanyám a magyar cégnél minden napi 16 órázással éri el... és megcsinálják, és nem buknak le: mert a cég két jelenlétit vezet...
2013. márc. 21. 22:15
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

Úgy lenne a normális, hogy magyar mérnökök terveznék ezeket az autókat! Hiszen az innovációból van a pénz.

Az EU megszabja a magyar kormánynak, hogy ne a kisvállalkozókat segítse ki pénzzel és támogassa, hanem a nyugati tőkét, aminek amúgy semmi szüksége nincs a pénzre.

2013. márc. 21. 22:20
 18/21 anonim ***** válasza:
41%
Üdvözlünk a kapitalizmusban.
2013. márc. 21. 22:34
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy már lassan hányingerem van az egész élettől.
2013. márc. 21. 22:37
 20/21 titak ***** válasza:
88%

Ez az EU-s megszabás is csak egyike a Fidesz süket dumáinak. Nincs semmiféle megszabás, az Eu-s támogatást mindenki kérheti-kaphatja. Csak a multiknak van erre "emberük", míg egy "parlagi" maszek elvszik a papírok között.

#17-nek igaza van. Ha nem lennének a multik akkor bizony a bányászbéka segge alatt lennénk. Igaz, a kereset kevesebb mint nyugaton, de jóval meghaladja a magyar (kis)cégeknél kapott átlagot, és addig amíg a minimálbér+boríték a mérvadó jobbat nem is várhatunk.

2013. márc. 21. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!