Jelenlegi gazdasági helyzetben mernétek munkahelyet váltani a helyemben?
Ahol most dolgozom bomba biztos hely (hatalmas multi, olyan termékkel ami a legnagyobb recesszióban is fogy).
Ha maradok, akkor innen megyek nyugdíjba (ez nem túlzás!). A 30 éves történetében soha nem volt létszámleépítés, sőt évről-évre vettek fel újakat még a válságban is.
3 műszakban dolgozunk, a fő gond, hogy szinte minden hétvégén is menni kell, mellette pedig csak 120 körül kapunk kézhez. Emiatt minden ember fáradt, elfásult, rossz a légkör, utálnak itt dolgozni. Szóval hiába biztos, aki talál jobbat általában dobbant.
Én, viszont a 700 ezer magyar munkanélküli láttán kicsit megijedtem! A német nyelvtudásom középfokú így Ausztria, vagy Németország jöhetne szóba. Konkrét munka még nincs kilátásban!
A megtakarított pénzem kb. 1 évig tartana ki külföldön.
Ti mit tennétek a helyemben? Maradnátok a biztos helyen vagy kockáztatnátok egy jobb élet reményében?
Helyedben tanulnám a nyelvet,utánanéznék hogy hova is mennék hogy ne érjen meglepetés ha kimegyek.
Egyre többen hagyják el a süllyedő hajót.
Én se akarok egész életemben egy panelban lakni és éhbérért melózni
Nem azért érdemesebb külföldre menni, mert könnyebb munkát találni, hanem azért mert HA találsz akkor az sokkal jobban fizet.
Magyarként Magyarországon könnyebb munkát találni, mint magyarként Németországban/Ausztriában.
Én a gyávák kisebbségéhez tartozom, úgy tűnik, de nem mernék belecsapni a biztos helyett az ismeretlenbe.
Mondjuk nagyon komolyan meg kéne tárgyalnom a dolgot a családommal, környezetemmel - van-e párod, ő menne vagy maradna,
terveztek-e gyereket, ha igen, hol lenne előnyösebb neki,
van-e elég nyelvtudásotok, van-e megfelelő képesítésetek, ami kelendő külföldön,
vannak-e kapcsolataitok kint, aki ott segít, vagy itthon, akihez haza lehet térni, ha mégis gáz van...
De a fix munkahelyet én csak akkor adnám, ha minden más klappol: ha beszélem a nyelvet, ha van képzettségem, ha van segítségem, támogatásom, és biztos vagyok benne, hogy kint is alkalmazásba vesznek.
És ha nem mennék egyedül.
De nekem tényleg a biztonság a világ legfontosabb dolga. :) Más személyiség, más típusú ember más dolgokat tart szem előtt. Pedig lehet, hogy néha megéri kockáztatni, csak persze nem mindegy, mekkorát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!