Jelenlegi gazdasági helyzetben mernétek munkahelyet váltani a helyemben?
Ahol most dolgozom bomba biztos hely (hatalmas multi, olyan termékkel ami a legnagyobb recesszióban is fogy).
Ha maradok, akkor innen megyek nyugdíjba (ez nem túlzás!). A 30 éves történetében soha nem volt létszámleépítés, sőt évről-évre vettek fel újakat még a válságban is.
3 műszakban dolgozunk, a fő gond, hogy szinte minden hétvégén is menni kell, mellette pedig csak 120 körül kapunk kézhez. Emiatt minden ember fáradt, elfásult, rossz a légkör, utálnak itt dolgozni. Szóval hiába biztos, aki talál jobbat általában dobbant.
Én, viszont a 700 ezer magyar munkanélküli láttán kicsit megijedtem! A német nyelvtudásom középfokú így Ausztria, vagy Németország jöhetne szóba. Konkrét munka még nincs kilátásban!
A megtakarított pénzem kb. 1 évig tartana ki külföldön.
Ti mit tennétek a helyemben? Maradnátok a biztos helyen vagy kockáztatnátok egy jobb élet reményében?
Nagyon jó a kérdés! Nekem is aktuális.
Én is próbálok,mert csökkentették fizetésem,és részmunkaidőre is kerültem.Sajnos a korom miatt nehéz.
Ez a jövő?Hol a válság vége,lehet hogy most kezdődik igazán?,,,,,,,
A jelenlegi mellett kutass lehetőségeket és amikor találsz valami biztosat, akkor lépj.
Ha ott hagyod és nem találsz másikat sokáig, elúszik minden megtakarított pénzed. Baromi kevés a munkanélküli járadék, abból havonta a rezsi sem jön ki.
Csak tuti biztosra menj!
Bocsi a kérdésre nem válaszoltam.
Mindenki fásult.Ha a cég egyébként jó,akkor nem váltanék!
/Külföldön is csökkennek a bérek,most ott sem rózsás,detalán
még jobb főleg északon./
Egy életed van, ne éld le úgy, hogy az időd jó részét utálod. Persze ne kockáztass nagyot, próbálj meg keresgélni, de az, hogy van 1 évre elegendő megtakarításod, hatalmas előny a lakosság jó részéhez képest.
Ráadásul ha békességben váltok el, még vissza is vehetnek később, ha mégsem jönnek be a számításaid. Csak légy őszinte és tisztességes.
Még mindig jobb próbálkozni és veszíteni, mint beletörődni a monotóniába.
Miért külföld? Itthon azt hiszem esélytelen találni!
A jelenlegi munka mellett pedig lehetetlen kint munkát keresni. Hiszen ahhoz ki kell utazni. Ismerősök azt mondták úgy a legkönnyebb találni, személyesen.
" Miért külföld? Itthon azt hiszem esélytelen találni! "
Ezt azért gondold meg. Valaki pl. a te helyedre simán be fog kerülni.
Az igaz,hogy egy életed van,csak nehogy a vágányról letérj.
Tehát óvatosan váltsál,nehogy nehezebb helyzetbe kerülj,mint ahogy érzed.
Nagyon sok embernek "bilibe ért az ujja" ez ügyben.Kevés a valós munkahely,csak úgy tűnik,van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!