Az új PTK szerint 2014. ben hatszorosába kerülhet egy KFT -t alapítani?
Mivel az átmeneti rendelkezéseket még nem hozták meg, ezért arra a kérdésre nem lehet válaszolni, hogy a régi kft-k megszűnnek-e amennyiben 3 misi alatt van a törzstőkéjük. Ha egy kicsit utánanéznél mindenhol elolvashatnád, hogy mindenki ezen görcsöl már mikor lesznek átmenetei rendelkezések:
Mellesleg egy ilyen helyzetben ÁLTALÁBAN (még ha fáj is,mert nem lehet beszólni mégegyszer az államnak) nem szoktak kicseszni a régi rend szerinti alakultakkal.
Amikor én diákként tanultam a cégalapításról (90-es évek vége), akkor is 3 millió kellett a kft-hez, amit később csökkentettek.
Nekem semmi bajom a döntéssel, legalább kamu cégeket nehezebb lesz alapítani.
Már volt egyszer amikor felemelték a minimum törzstőkét. Akkor 1 millióról emelték 3 millióra és a már működő társaságoknak is fel kellett emelniük a törzstőkéjüket 2 éven belül.
Valószínűsíthető, hogy most is hasonlóan lesz, szabnak egy határidőt ameddig fel kell emelni azoknak akiknek alacsonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!