Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az MSZP-nek hogy van képe...

Az MSZP-nek hogy van képe másokat kioktatni a demokráciáról?

Figyelt kérdés

Főleg , Lendvai Ildikó nénire gondolok.

Vajon milyen roppant demokratikus dolgokat csinálhattak néhány évtizede.

Utazásokat szerveztek Szibériába?Vagy egy frappáns telefonhívással elintézték a politikai ellenfeleket?Biztos szeretnének nosztalgiázni egyet.

Meg ők is voltam 2/3 többséggel kormányon , nem voltak különbek mint a Fidesz.

Nem vagyok Fidesz szavazó , de egyszerűen fennakadtam ezen.

2013. márc. 16. 10:58
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem vagy Fidesz szavazó, az azt jelenti, hogy már kiábrándultál a teljes politikai palettából. Akkor csak azt nem értem, hogy miért akadsz fent még mindig ezen? Én azt találtam undorítónak, ahogy Furcsány Gyerenc kioktatta a Fideszt a rossz időjárás miatt. Hogy ezek még ebből is politikát csinálnak, nem semmi dolog.

Egyébként valódi demokrácia sehol nem létezik ma, a földön, úgyhogy az egész téma elvesztette a jelentőségét.

2013. márc. 16. 11:01
 2/9 anonim ***** válasza:
27%
A ballibnek kevesen hisznek,mert impotensek,szájbajnokok.A nyugatheccelés a szakterületük.
2013. márc. 16. 11:07
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Akkor visszakérdeznék. Az Orbánnak hogy van képe másokat kioktatni a demokráciáról, mikor ő maga és kormánya lábbal tapossa azt?
2013. márc. 16. 11:09
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Az MSZP-nek volt ugyan alkotmányozó többsége, mégsem írta át öncélúan az Alkotmányt, nem rajzolta át a szavazókörzeteket saját érdekeinek megfelelően, nem rendelte az Alkotmánybíróságot politikai céljai alá, nem korlátozta az ellenzéki médiát, nem ültetett súlytalan bohócokat a köztársasági elnöki székbe, nem írt bele az Alkotmányba korábban az AB által kifogásolt szakaszokat, stb.

Amit a Fidesz művel, az a pofátlanság netovábbja. Ilyen mélyre még ebben az országban egyetlen kormány sem süllyedt az elmúlt 23 évben. Az MSZP-nek is voltak, vannak hibái, de a demokratikus értékek védelmében joggal szólalnak fel.

2013. márc. 16. 11:11
 5/9 tetro ***** válasza:
93%
Szerintem néhány évtizede nem létezett az MSZP. Sőt az MSZP legtöbb tagja néhány évtizede meg általános iskolás volt. Vagy az se.
2013. márc. 16. 11:14
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

Elmondom. Úgy, hogy te kizárólag úgy olvasol bármit, hogy először nézed, ki mondja. Ekkor két eset van:

1. Az általad gyűlölt oldalon szól valaki. Ekkor csak téged szidhat, csak mocskot mondhat, csak hazudhat.

2. Az általad imádott oldalon szól valaki. Ekkor mintha a szférák zenéje szólna, angyali üdvözlet hallik, a csodált magasságos lény megmondta mit kell gondolnunk, tennünk.

És számodra több eset nem létezik.

Te nem a valóságban élsz, és én kevés vagyok ahhoz, hogy oda visszarángassalak. Azért a 2/3-dal teszek egy kísérletet. Volt pedig egy MSZP, úgy 52%-os többséggel, de egy szövetségessel többek voltak kétharmadnál. A miniszterelnökjelölt (akkor még az) egyik első dolga volt kijelenteni, hogy nem élnek vele vissza, e témában csak konszenzusos döntést hoznak. Még bizottsági posztokban sem éltek a lehetőséggel, ilyen törvényt (a szövetséges unszolása ellenére) sem hoztak. Aztán volt egy Fidesz, ahol a kétharmad (kicsivel több) meghaladása után a miniszterelnökjelölt (akkor még az) egyik első dolga volt kijelenteni, hogy élnek fognak a lehetőséggel, most ők megmutatják... és tényleg megmutatták, azóta is teszik.

Úgy gondolom, ez egy kicsike különbség. De van más is, csak hosszabb lenne elmesélni.

2013. márc. 16. 11:19
 7/9 anonim ***** válasza:
18%
#3 Orbán nem oktat ki senkit a demokráciáról.A baloldal nevezte el magát demokratikus ellenzéknek és a jogállam megmentőjének.
2013. márc. 16. 11:23
 8/9 anonim ***** válasza:
91%
Erre van igény, plusz Horn szűk négyötödére is visszhivatkozhatnak, hogy akkor nem volt divat a heti alkotmánymódosítás meg a jobboldlaiak nyílt üldözése.
2013. márc. 16. 11:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Az MSZP most próbál megint megerősödni az évek folyamán, hogy majd visszatérhessen 2014-ben. Semmi sem szent a magyar politikában, ezt már tapasztalhatjuk hosszú évtizedek óta és mivel a magyar ember gyorsan felejt és marhára könnyen befolyásolható, megpróbálják megtéveszteni/beugratni! Itt nálunk nyoma sincs a demokráciának, de teljesen mindegy hogy melyik kormányt nézzük....sajnos nincs még egy ilyen megtört és hülye ország mint a mienk itt Európában! Én bejártam Európát ( éltem, dolgoztam ), most is Bécsben vagyok többnyire, de elképesztő hogy milyen különbségek vannak fizetések és mentalitások gyanánt együttvéve!

De nem akarok elkanyarodni, itt nálunk a politika eleve ki van hegyezve/élezve a végletekig, erről mindig is gondoskodtak a honatyák. Ez nekik jó ha zűrzavar van, addig sem látod a kiutat/megoldást és annál könnyebben befolyásolható vagy, észre sem veszed úgy változol át....meg. Nagyon de nagyon le vagyunk maradva még mindig. Gondold el, ha neked lenne egy biztos, stabil állásod, jelened ( jövőd ), jó fizetésed, kiegyensúlyozott magánéleted ( vagy akár a legtöbb embernek ), érdekelne téged Lendvai legújabb húzása??? Magasról tojnál rá, röhögnél az egészen.... ennyi! Ők ezt direkt csinálják ez a szomorú és a még szomorúbb az hogy az MSZP-nek van esélye megnyerni a választásokat 2014-ben, mert kétpártrendszer van nálunk a kilencvenes évek közepe óta kb. ( ez se véletlen ).

Mindez kemény, de tények. Egy percig ne hidd, hogy ezek ott fent hülyék, nem hülyék....hatalmas szélhámosok!

2013. márc. 16. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!