Mit szólnátok egy olyan weboldalhoz, ami a pártállást és az intelligenciát hasonlítja össze?
Programozó vagyok, pártatlan.
Nem provokálok a kérdéssel egy pártot/szimpatizánst sem, igyekszem így feltenni.
- 50-100 kérdéses intelligencia-teszt
- egy politikai kérdés.
- Egy 2D Y-Y grafikon, amin ábrázolva vannak az eredmények, X tengely a párt, Y az IQ.
Sok biztosítékot vágnék ki? :D
"És mi a különbség, elmagyaráznád? Az IQ tesztek általában olyan kérdésekre épülnek, hogy hány háromszög található a képen, hány karika metszi egymást, stb.
Ha valakinek nincs ehhez érzéke, akkor rosszul teljesít."
Ha rosszul teljesít akkor alacsony az IQ-ja. "
"Azonban ha 2 napon keresztül gyakorol ilyen feladatokat, akkor jobb eredményeket ér el benne és mondjuk a 96-os IQ-ja megnő 123-ra. Ezzel együtt okosabb lesz szerinted?"
Az IQ nem nő meg még véletlenül sem. A születésed pillanatában is annyi mint a halálodkor. Legfeljebb a teszt eredményét hamisítod meg, mert ugye alaphelyzetben még nem látott feladatot kell végrehajtanod, az általad vázolt az már egy torzított teszt.
Bár nem értettem tisztán, hogy ugyanazokkal a feladatokkal gyakorolnád -e mint amit aztán értékelsz, mert ez esetben ez torzított teszt. Ha pedig más feladatokkal akkor az érték a hiedelmeddel ellentétben nem fog változni. Hiába gyakoroltatsz valakivel IQ teszt feladatokat három héten át, ha utána elé teszel egy még nem használt feladatsort az eredmény ugyanaz lesz mintha egyetlen percet sem gyakorolt volna.
Én is kíváncsi lennék rá.
Fölösleges ide megírnotok, hogy ki melyik oldali, és mekkora az iq-ja, mert annyiféle iq-teszt (és számítási mód) van, hogy ettől nem leszünk okosabbak.
Ha a politikát is méred kérdésekkel, akkor esetleg kérdezd meg előtte, hogy kb. mire számít (6-8 szövegesen megfogalmazható csoport), és akkor az még plusz infó, hogy ki mennyire jól helyezte el magát. :-)
(IQ esetében is lehet hasonlót, de akkor nyilván azt sem nem értékkel, hanem a skálát valami megfogalmazható tartományokra bontva (pl. "átlagközeli, kicsit fölötte", "nagyon magas" stb.).)
Persze mindezek nélkül is jó lehet.
És érdemes volna mindkét témához valaki olyat keresni, aki ért ezeknek a méréséhez, hogy ne csinálj túl nagy hülyeséget, mert kár lenne hiába dolgozni vele annyit. :-)
Az intelligencia része, hogy értelmes feladatokat tűzünk ki. Értelmes alatt azt értem, hogy kivitelezhető, van egyértelmű eredménye, abból releváns következtetések olvashatók ki, és utalnak a helyzetből a másikba való elmozdulásra is. E tekintetben a felvetett feladat - most különösen - kivitelezhetetlen, semmire nem alkalmas, legfeljebb további ellenszenveket gerjeszt.
Ha statisztikát akarsz készíteni, inkább arról kellene, hogy területi eloszlásban hány objektív gondolkodású, higgadt, empatikus és együttműködésre kész ember van, aki hajlandó tenni is az ország életszínvonalának emelése érdekében. De ezt se tedd, mert kivitelezhetetlen.
A pártállásnak sokkal inkább van köze a kötődéshez, otthoni neveltetéshez, korábbi helyzetekhez és történésekhez, elsősorban a racionális gondolkodásra való vonzódáshoz, vagy annak (nem tudatos) elvetéséhez.
#26: "A weboldalakon ... a városi értelmiség érhető el..."
Olvass el 5 random kérdést itt a GYK-n, meg a topra értékelt hozzászólásokat.
Én is így gondoltam, amég nem jöttem ide, ahol gátlások nélkuül ír mindenki. :)
Hát ennyi igen javaslattal nem sok választásom maradt.
Jelentkezek, ha meglesz. ...bár lenne jobb dolgom is, de reméljük ebből is lehet valami hasznot húzni.
Kamu pártprofiloknak: Ne nyúljátok le az ötletet jómagyar módra, nem fogok egy pártot sem felül/alulprezentálni, megjátszott kontrollált kritikát megfogalmazni az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!