Mit szólnátok egy olyan weboldalhoz, ami a pártállást és az intelligenciát hasonlítja össze?
Programozó vagyok, pártatlan.
Nem provokálok a kérdéssel egy pártot/szimpatizánst sem, igyekszem így feltenni.
- 50-100 kérdéses intelligencia-teszt
- egy politikai kérdés.
- Egy 2D Y-Y grafikon, amin ábrázolva vannak az eredmények, X tengely a párt, Y az IQ.
Sok biztosítékot vágnék ki? :D
Azt olvastam egyszer valahol, hogy az intelligencia fő része az empátia is, vagyis hogy egy ember mennyire képes a másik szemszögéből szemlélni a dolgokat és beleélni magát a helyzetébe és elfogadni azt, valamint azt, hogy emberek különböző társadalmi helyzetben néha egészen másképp látják ugyanazt a dolgot. Ez az élet számos területén van így, nem csak a politikában.
Nos ebben igen sokan lemaradásban vannak.
Így véleményem szerint jobb és baloldalon egyaránt találunk alacsony és magas iq-jú embereket. A pártállás sokkal inkább az egyén szocializálódásától, társadalmi helyzetétől és előzetes ismereteitől függ.
Az IQ tesztek általában olyan kérdésekre épülnek, hogy hány háromszög található a képen, hány karika metszi egymást, stb.
Nem. Az IQ tesztek nem ilyenek. Legalábbis velem a pszichológus 3 félét töltetett ki (Stanford-Binet, Raven, és egy a rendőrség által használtat). Egyikben se volt ilyen kérdés. Többnyire "problémamegoldás"-ról szól. Kapsz egy puzzle-t, de nem kapod meg mit kell kirakni belőle. Milyen gyorsan rakod ki. Kapsz egy 7 képből álló esemény sort, milyen gyorsan találod ki a "sztorit". Diktálnak számokat, mond őket fordított sorrendben vissza. Hasonló jellegű feladatok.
Én azt mondom hogy az IQ teszt eredményén keveset lehet javítani, azzal hogy többször csinálod meg, de persze lehet. Ezért is, csak az első eredményem amit mérvadónak tartok.
Kutya nem használná az oldalt. Én is programozó vagyok, tudom mi munka van mögötte ne feccöld bele az időd. Hacsak nem gyakorolni akarsz.
De hogy a politikai síkon is maradjunk, annak az embernek megnézném az IQ-ját aki Gyurcsányt akarja vissza, vagy az MSZP-t. :D
138, nácifasiszta sötét erők szolgája, H. Göring
F/120
"Engem az IQ-nál jobban érdekelne az EQ (érzelmi intelligencia). Érdekelne, hogy a jobboldaliknak vagy a baloldaliaknak magasabb. Nekem van egy tézisem, de jó lenne ezt tudományos kutatással is alátámasztani."
Erről nekem most a Halálos kitérő 4 jut eszembe, amit 1 hete néztem. Van benne 3 mutáns faszi és egy csapat síelő fiatalt gyilkolásznak, akik bemenekültek a hóvihar elől a volt diliházba, ahol a muksók élnek. Megölnek a srácok közül párat, ám végül sikerül őket csapdába ejteni egy cellában. A megmaradt egyetlen fiú rögtön meg akarja őket gyújtani, hogy le legyen tudva a baj, de a 4 bige elkezd visítozni, hogy azt nem lehet, mert akkor olyanok lesznek, mint a gyilkosok. Végülis meggyőzik a srácot, hogy ne ölje meg a torzszülötteket, életben hagyják őket a rácsok mögött. Erre azok egy hajtűvel kinyitják az ajtót, kiszabadulnak és legyilkolásznak mindenkit. :DD
Tanulság? A magas EQ könnyedén az illető halálához vezethet. És itt most én gondolok arra, ahogy a C-kel bánunk.
Én is ismerek ilyen filmet, most megy 3D-be a címe Magyarország:)
Adatvédelmi rémálom. Statisztikai rémálom.
Amúgy hajrá, perverz kíváncsiságból támogatom az ötletet.
"Az intelligenciát nem lehet lemérni, mert mindenki máshoz ért. Például tegyük fel, hogy rendeznek egy épületben IQ tesztet és az egyik ember 90-es értékre teljesít, a másik pedig 140-re."
Szerintem neked halvány fogalmad sincs arról mit neveznek intelligenciának. Egyébként köze sincs ahhoz ki mihez ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!