Gáz vagyok, ha egyetemre felvételiző diákként nem értek egyet a röghözkötés elleni mozgalommal?
Egyetértek veled, nem vagy hülye.
Írtam egy kérdést néhány nappal ezelott, kb. ilyen reakciókat fogsz kapni te is az egyetemen, ha nem vagy ellene: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__409..
Szóval csak csöndesen ne legyél ellene. :)
"Írtam egy kérdést néhány nappal ezelott, kb. ilyen reakciókat fogsz kapni te is az egyetemen, ha nem vagy ellene"
Akkora egy baromság, nálunk például szóba sem került eddig.
+ Én még abban a nem is olyan régi korban jelentkeztem a felsőoktatásba, amikor a ponthatárokkal rémisztgették az érettségizőket, nem az eladósodással. (És fogalmam sincs, hogy ez ma miért zavar kevesebb embert, mint a röghöz kötés.) Végül 85 ponttal a ponthatár felett kerültem be - és még legalább ugyanennyivel a ponthatár alatt volt a másik szak, ahova eredetileg jelentkezni akartam. Szóval pusztán a média híresztelései alapján nem kell besz@rni. Tessék tájékozódni, mely intézmény nyújt hosszú távú (azaz szakmai, nem anyagi) hasznot, mely szakma a keresettebb, és nem a követelményektől fosni.
Az esély ugyanúgy megmaradt, csak a vállalandó kockázat lépett magasabb nagyságrendbe.
A hallgatói szerződésnek a röghöz kötés csak egy kis része.
bumbi02 ezt már nagyon jól kifejtette, a célja még azt mondom, hogy jó, de a megvalósítása rossz.
Nem egy szerződéssel kellene megpróbálni itthon tartani a fiatalokat.
Én sajnos kénytelen voltam aláírni a mesterképzésemre ezt a papírt, mert sajnos nem élünk olyan jól, hogy fizetni tudjuk a több százezres tandíjat, a diákkölcsönt pedig inkább felejtsük el.
"Nem egy szerződéssel kellene megpróbálni itthon tartani a fiatalokat."
Hanem jöjjön ide a nagy multi állással, és ígérjük meg nekik, hogy a fiatalok nem fognak elmenni és itt marad a képzett munkaerő? Hát ez nem így működik...
"Elég egyértelmű, hogy csak azok nem értenek egyet a röghöz kötéssel, akik a saját érdekeiket tartják fontosabbnak a közösségénél."
Ezt úgy írod, mintha azok, akik ide akarják láncolni az embereket és milliárdokat sikkasztanak, nem a saját érdekeiket tartották volna soha számon, hanem a dicső közösségét...
Én is egyetemista vagyok, de egyetértek a röghöz kötéssel. Lehetne több munkahelyet teremteni ez jogos, de sose lesz itt a nyugati fizetési színvonal, (legalábbis ilyen kormányok mellett) szal akkor is kimenne sok ember.
Nem feltétlen a kevés munkahely miatt megy ki az ember, hanem mert dupláját keresi kint. Egyik barátom kint van, neki is lenne munka itthon, válogathatna is kb, de kint 200-al többet kap ugyanazért a munkáért.
Én nem írtam alá szerződést, de nem megyek ki. (Mielőtt itt szó érné a ház elejét.)
22:53as
nem ellentétes semmilyen EU-s szabad munkaerőáramlással. akkor lenne igaz a mondókád ha bevonnák a személyidet, útleveledet és a határőr(ami nincs)visszarugdosna a lakhelyedre.
azt te választod meg hogy egyetemre akarsz e menni, azt is hogy hol melyik országban azt is hogy államit jelölsz e meg vagy költségtérítésest.azzal hogy az államisat választod elfogadod egyben a pozitívumai mellett a negatívumait. nem kombinálhatod a kínálatot vagy hogy a búbánatba fejezzem ki magam.
tök egyszerű ez csak mindenki túlbonyolítja:ingyen diploma feltételekke(állami) vagy perkálós aztán senki nem ugat(költségtérítéses)
a hőzöngők olyat szeretnének ami nincs benne a kínálatban (ingyenes oktatást feltételek nélkül) és EU után kiáltanak.
ez olyan mintha én aláírnék egy spanyol csapathoz de nem tölteném ki a szerződésemet mert valami olyat hallottam hogy szabadon áramolhatok a placcon...azt mondanák erre: öcsibogyó te választottad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!