Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gáz vagyok, ha egyetemre...

Gáz vagyok, ha egyetemre felvételiző diákként nem értek egyet a röghözkötés elleni mozgalommal?

Figyelt kérdés
Hamarosan jelentkezni fogok felsőoktatási intézménybe, viszont valamiért nem tudok azonosulni a röghözkötés elleni tüntetésekkel. Pedig utálom a Fideszt, nem azért nem mozdulok ellenük, mert bármi szimpatikus lenne a pártban, csak valahogy én azt látom jogtalannak, ha itthon szerez ingyen diplomát valaki, és el akar menni. Meg lehet engem érteni, vagy hülye vagyok, és "majd rájövök"? :D

2013. márc. 12. 22:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
51%

Egyetértek veled, nem vagy hülye.

Írtam egy kérdést néhány nappal ezelott, kb. ilyen reakciókat fogsz kapni te is az egyetemen, ha nem vagy ellene: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__409..

Szóval csak csöndesen ne legyél ellene. :)

2013. márc. 12. 22:45
 12/26 anonim ***** válasza:
84%

"Írtam egy kérdést néhány nappal ezelott, kb. ilyen reakciókat fogsz kapni te is az egyetemen, ha nem vagy ellene"

Akkora egy baromság, nálunk például szóba sem került eddig.

2013. márc. 12. 22:46
 13/26 anonim ***** válasza:

+ Én még abban a nem is olyan régi korban jelentkeztem a felsőoktatásba, amikor a ponthatárokkal rémisztgették az érettségizőket, nem az eladósodással. (És fogalmam sincs, hogy ez ma miért zavar kevesebb embert, mint a röghöz kötés.) Végül 85 ponttal a ponthatár felett kerültem be - és még legalább ugyanennyivel a ponthatár alatt volt a másik szak, ahova eredetileg jelentkezni akartam. Szóval pusztán a média híresztelései alapján nem kell besz@rni. Tessék tájékozódni, mely intézmény nyújt hosszú távú (azaz szakmai, nem anyagi) hasznot, mely szakma a keresettebb, és nem a követelményektől fosni.

Az esély ugyanúgy megmaradt, csak a vállalandó kockázat lépett magasabb nagyságrendbe.

2013. márc. 12. 22:49
 14/26 anonim ***** válasza:
69%
A röghözkötés úgy ahogy van ellentétes az Eu szabad munkaerő-vándorlás elvével. Az EU-n belül bárki bárhol szerezhet diplomát és bárhol dolgozhat. És emiatt semmiféle külön kötelezettség és hátrány nem érheti saját hazájában. Egy ország elveszít egy fiatal diplomást, mert nem tud neki munkát adni? Magára vessen! Igyekezzen, dolgozzon azon, hogy a fiataljainek ne legyen érdekükben elmenni onnan. Egy bizonyos idő után, ha jól csináljuk, még ide is jöhetnek hozzánk külföldiek dolgozni.
2013. márc. 12. 22:53
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

A hallgatói szerződésnek a röghöz kötés csak egy kis része.

bumbi02 ezt már nagyon jól kifejtette, a célja még azt mondom, hogy jó, de a megvalósítása rossz.

Nem egy szerződéssel kellene megpróbálni itthon tartani a fiatalokat.

Én sajnos kénytelen voltam aláírni a mesterképzésemre ezt a papírt, mert sajnos nem élünk olyan jól, hogy fizetni tudjuk a több százezres tandíjat, a diákkölcsönt pedig inkább felejtsük el.

2013. márc. 12. 22:58
 16/26 anonim ***** válasza:
53%

"Nem egy szerződéssel kellene megpróbálni itthon tartani a fiatalokat."

Hanem jöjjön ide a nagy multi állással, és ígérjük meg nekik, hogy a fiatalok nem fognak elmenni és itt marad a képzett munkaerő? Hát ez nem így működik...

2013. márc. 12. 23:10
 17/26 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem a röghöz kötés jó ötlet. Menjen ki nyugatra az aljanép, az okosok meg maradjanak itt és akkor majd csak jobb lesz itthon is a helyzet. Bár én soha nem is akartam kimenni külföldre.
2013. márc. 12. 23:17
 18/26 anonim ***** válasza:
18%

"Elég egyértelmű, hogy csak azok nem értenek egyet a röghöz kötéssel, akik a saját érdekeiket tartják fontosabbnak a közösségénél."

Ezt úgy írod, mintha azok, akik ide akarják láncolni az embereket és milliárdokat sikkasztanak, nem a saját érdekeiket tartották volna soha számon, hanem a dicső közösségét...

2013. márc. 12. 23:38
 19/26 anonim ***** válasza:
61%

Én is egyetemista vagyok, de egyetértek a röghöz kötéssel. Lehetne több munkahelyet teremteni ez jogos, de sose lesz itt a nyugati fizetési színvonal, (legalábbis ilyen kormányok mellett) szal akkor is kimenne sok ember.

Nem feltétlen a kevés munkahely miatt megy ki az ember, hanem mert dupláját keresi kint. Egyik barátom kint van, neki is lenne munka itthon, válogathatna is kb, de kint 200-al többet kap ugyanazért a munkáért.

Én nem írtam alá szerződést, de nem megyek ki. (Mielőtt itt szó érné a ház elejét.)

2013. márc. 12. 23:57
 20/26 anonim ***** válasza:
45%

22:53as

nem ellentétes semmilyen EU-s szabad munkaerőáramlással. akkor lenne igaz a mondókád ha bevonnák a személyidet, útleveledet és a határőr(ami nincs)visszarugdosna a lakhelyedre.

azt te választod meg hogy egyetemre akarsz e menni, azt is hogy hol melyik országban azt is hogy államit jelölsz e meg vagy költségtérítésest.azzal hogy az államisat választod elfogadod egyben a pozitívumai mellett a negatívumait. nem kombinálhatod a kínálatot vagy hogy a búbánatba fejezzem ki magam.

tök egyszerű ez csak mindenki túlbonyolítja:ingyen diploma feltételekke(állami) vagy perkálós aztán senki nem ugat(költségtérítéses)

a hőzöngők olyat szeretnének ami nincs benne a kínálatban (ingyenes oktatást feltételek nélkül) és EU után kiáltanak.

ez olyan mintha én aláírnék egy spanyol csapathoz de nem tölteném ki a szerződésemet mert valami olyat hallottam hogy szabadon áramolhatok a placcon...azt mondanák erre: öcsibogyó te választottad

2013. márc. 13. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!