Akkor, mikor pár nyugdíjas azt kiabálja az egyetemista/középiskolás tüntetőknek, hogy a "mi pénzünkön tanultok" akkor mégis ezt hogy gondolják?
Most ki is kap 60-at és ki is 200-at?
Ha a nyugdíjas sok nyugdíjat kap, akkor az a baj, mert sokat fizet neki az állam, ha keveset, akkor meg dögöljön meg azért, mert kevesebbet vásárol, így kevesebb forgalmi és egyéb adót fizet be a közösbe?
Ez tipikusan a nyuszika meg a sapka esetét veti fel.
"A nyugdíjasnak igaza van,az egyetemistáknak tudomásul kell venniük ,hogy a köz pénzén tanulhatnak mert ingyen nincs semmi."
Ez teljesen jogos. Csak ezek az emberek és a politikusok általában elfelejtenek valamit.
Ha valaki óvónéni/tanító vagy tanár/orvos akar lenni, akkor kb. 10-12 félévet kell teljesítenie. Ha csak 150 ezer/félévvel számolunk (orvosin jóval több) az alaphangon 1 500000 forint, és ez még csak a tandíj, a hallgató nem lakott nem evet egy darab jegyzetet nem vett.
Itthon ez a befektetett összeg hossz-hosszú évek alatt jön vissza.
Ha az ember hasonló vagy kicsit magasabb tandíjjal külföldre megy tanulni, ott tanulás mellett van lehetősége keresni és diplomával a kezében hónapok mulva visszajön a tandíjba befektetett összeg.
Az egésznek csak az lesz az eredménye, hogy nem 10-20 év múlva, hanem nagyon rövid időn belül nem lesz, aki az unokákat tanítsa vagy, aki őket megműtse.
Arról nem beszélve, hogy amikor ő volt fiatal volt munkája! Ő is mehetett volna tanulni viszont fordítva valaki hiába csinálja meg a diplomáját semmi garancia arra, hogy ne legyen munkanélküli.
A nyugdíjasokat szembeállítani a fiatalokkal, egy újabb gazemberség!
Főleg azoktól, akik megszüntették az öngondoskodás egyik lehetőségét, államosítva a magánnyugdíjpénztárakat.
A nyugdíjas, az egyébként nem egy kaszt, nem lehet rá azt mondani, hogy egyik, vagy másik párthoz húz, ugyan úgy megvan a saját véleménye, pártja, gyermekei, unokái, akiket támogat. Az az őszhajú ürge, aki az egyetemistáknak ugrott, csak az egyik FIDESZ által feltüzelt zombi harcos volt. Örült a szívem, amikor láttam a fiatalembert, hogy milyen méltósággal tűrte!
Főként az a problémájuk (teszem hozzá, hogy ezt a nagyszüleimtől és az ő szomszédjaitok hallottam), hogy ma nagyon jó élet van az országban, hiszen milyen jól meg lehet élni, és a diákok meg ezt akarják tönkretenni. Persze, az öregek csak azt látják, hogy mennyi a nyugdíj, hogy ingyen utazhatnak... Azt nem figyelik, hogy nem csak belőlük áll az ország. De ők persze nem is tudják, mi az az egyetem, hiszen a legtöbbjük még a 4 elemit se járta ki.
Hogy mi az, hogy az ő pénzükön tanulunk, azt nem értem én sem. Nem az ő nyugdíjukból vonják le, hanem a dolgozók fizetéséből. Mikor az egyetemekből ki akarják vonni a sok pénzt és a nyugdíjakat ezzel emelni, az szerintük rendben van, de ha az ő nyugdíjukat csökkentik, hogy az egyetemeknek tudjanak többet adni, az már nem kóser a pici fejüknek.
"A nyugdíjasnak igaza van,az egyetemistáknak tudomásul kell venniük ,hogy a köz pénzén tanulhatnak mert ingyen nincs semmi.A közösségnek tartoznak annyival,hogy itthon is hasznosítsák a tudásukat.A szüleik nagyszüleik nyugdíját nekik kell megtermelniük."
Elhiszed, hogy a legtöbbjük itthon maradnak, ha rendesen adnának munkát is a tanulás után? Vagy miért van az, hogy valaki még 3 diplomával se talál évek óta semmit? A Vikinek is feltűnhetne, hogy valamit mégsem csinálnak olyan jól, ha szinte minden diák el akarja hagyni az országot. Egy normális országban ez nem lenne, de itt nincsenek normális körülmények.
" Nem az ő nyugdíjukból vonják le, hanem a dolgozók fizetéséből."
Lásd a 10-es választ !
Kedves Kérdező!
Azt hiszem demagóg itt nem én vagyok. Te ferdíted el a valóságot a saját igazad bizonyítása érdekében.
"Ne nevezzük adózásnak azt, amikor valamilyen szolgáltatás vagy árucikk árába bele van kalkulálva az állam felé befizetendő összeg."
Amit a szolgáltatás vagy árucikk árába "belekalkulálnak" és amit te összegnek nevezel, az konkrétan ADÓ. Általános forgalmi ADÓ!!!
És igazad van, amikor azt mondod, hogy ne vegyük a jövedéki adót és a bankadót egy kalap alá a jövedelemadóval, mivel a jövedelemadó az állam teljes bevételének cca. 30%-át teszi ki, a többi adó pedig a 70%-ot! Tehát valójában a nyugdíjasok csak az állami bevételek 30%-hoz nem járulnak hozzá.
Azt pedig senki sem mondta, hogy nekik mentesülniük kéne ezek a befizetések alól, ez a valóság teljes elferdítése a részedről. Ugyanúgy, ahogyan az is, ha azt írod, hogy a nyugdíjason nem adóznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!