Támogatnátok egy olyan kampányt, ami népszerűtleníti az alkoholt és a cigarettát, de népszerűsíti a nyugtatókat?
Ahogy én látom, a legtöbb ember aki rendszeresen él az alkohollal és a cigival, az egyfajta nyugtatónak használja őket, de az orvosi nyugtatószerek jóval kevésbé egészségkárosítóak, mint az alkohol és a cigi.
Támogatnál-e egy olyan programot, ami megpróbálja az alkoholistákat, dohányosokat nyugtatókra átszoktatni?
Szerintem a nyugtató nem képes kiváltani a drogokat (effektíve az alkohol és a nikotin is drogok). A függők jelentős részének nem is jelentenek élvezetet, csak kényszert. Egy dohányos ismerősöm szerint a dohányzásról nem lehet leszokni, csak abbahagyni - neki sikerült. Aki pedig le akar szokni, az nem nyugtatókkal tömi magát, hanem inkább a nikotint pótló szerekkel, esetleg házilag cukorkával, amit lehet rágcsálni helyette (nagyapámnak így sikerült 15 éve, azelőtt 30 évig volt láncdohányos, most 76)
Mi több, a nyugtatók sem egészségesek, és ugyanúgy rájuk lehet szokni.
Tehát nekem hirtelen kb. 0 okom maradt, hogy támogassak egy ilyen kampányt.
"Kemény dohányosok kényelmesen eléldegélnek 80 éves korukig. És ez nem egy kiugró eset, egyszerűen a cigitől nem hal csak úgy meg az ember."
Ez csak azért tűnhet így, mert a még élő 80 éves bagósokat láthatod, de a már elhunytakat nem.
A dohány mellesleg kiváló bevételi forrás az államnak, tehát már csak ezért sem érdekük fellépni ellene.
Én szeretek borozni, ill. sörözni. Nehogy már egy baráti összejövetelen bor-, vagy sörivászat helyett bevegyünk egy-egy tablettát!
A dohányzáshoz nem szólok hozzá, mert én nem dohányzom.
A gond, hogy a "nyugtatók" additívek (az igazi nyugtatók, nem a szárított gaz, aminek ""nyugtató"" hatása van).
Én már sok fajtát próbáltam, a hosszú felezésű idejűtől az ultra rövid eliminációs felezési idejűig. Nem egy jó dolog. De tény: jobb mint a szesz (nem okádod tele a szobát, nincs tőle cefreszagod és nem vagy másnapos). Én gyűlölöm az alkoholistákat, pláne azokat, akik még májerkodnak is mellé, hogy ez milyen nagy hungarikum. A gyógyszer viszont betegeknek való. A heroinfüggőket is nyugtatózzák időnként, ami segít a leszokásban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!