Konkrétan mi volt hasznos a magyar társadalomnak az eltelt 22 évből, melyik év vagy hónap, milyen intézkedés, pontosan mi vagy mik?
Akkor a jelszavad szabadon éhen halni?
Ez csak duma.
A Kádárrendszer végén te már pofázhattál, berekedtél.
A a legrosszabb lehetett hogy bevittek elvertek aztán hazazavartak. Most meg gumilövedékkel lőnek. Melyik a jobb? Viszont sokkal jobban élt az átlag magyar. Apám 3 házat épített fel, 3 gyereket nevelt, és mindig volt minden, nem volt gond a rezsi, stb stb. Igaz dolgozott keményen egész életében. Ma ez már nagyon nagyon kevés!
Ami a legdemoralizálóbb ma, hogy nincsenek, nem lehetnek céljaid mert szinte a legcsekélyebb is elérhetetlennek tűnik. A Kádárrendszerben egy ház felépítése önerőből nem álom volt vagy utópia, hanem természetes. Az hogy kifizeted a rezsit, táplálkozol bőséggel és mellette megtakarítasz a céljaid érdekében, az természetes volt.
Ne akard megmagyarázni, én éltem a 80as években mint fiatal felnőtt, láttam tapasztaltam a lehetőségeket.
Első jó nagy közhelyet írt, na hagyjuk is.
Szerintem voltak azért hasznos és jó dolgok. Például a határon túliaknak a kettős állampolgárság megadása. Autópálya építések, vasútfejlesztések.
" Kérdező, a felsorolt igények simán megteremthetők ma is, céljaid is lehetnek, sőt, igazán csak akkor boldogulsz, ha vannak céljaid. Én a 80-as években gyerek voltam, végigéltem a rendszerváltást, láttam a családon, hogy hogyan alkalmazkodunk az új helyzethez. Csak akarni kell.
Milyen érdekes hogy akkoriban az emberek 99% képes volt, ma meg max a 40% akinek sziluettjében sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!