Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor veszik észre az emberek,...

Mikor veszik észre az emberek, hogy a magas átlagfizetések nem párosulnak nagyobb jóléttel?

Figyelt kérdés

Minden normálisabb helyzetben lévő országban (kb. USA, Kanada, Európa nagyrésze, meg mondjuk Japán, Dél-Korea) úgy alakul a fizetések és az árak aránya, hogy minimálbérből épphogy meglehet élni, az átlagfizetés meg elég egy relatíve jóléthez.

Németországban és a legtöbb nyugat-európai országban pl. 1000 euró körül van a minimálbér. Ez a magyar 300 eurós minimálbérhez képest soknak hangzik, csakhogy a fizetés oroszlánrésze (durván 600 euró, és akkor mégcsak egy szar keletnémet panellakásról beszélünk) elmegy a lakbérre és a rezsire, valamint az élelmiszeren és az alapvető termékeken kívül minden drágább, mint Magyarországon.

Aki itthon csóró és kimegy Londonba, Berlinbe pincérnek az nem fog jobban élni kint, csak papíron háromszor annyit keres, akinek meg itthon is jól megy, annak meg felesleges kimennie, mert minek menjen ki, ha itthon is jól él.

Spanyolországban pl. a jó szakma vagy diploma nélküli fiatalokat úgy hívják, hogy "mileurista" (szó szerint kb. ezereuró-ista). Ez a csoport kénytelen otthon élni a szüleivel, mert az az 1000 euró semmire se elég. Még olyan vidéki városokban is, mint Sevilla 800 euró a legszarabb lakás lakbére és rezsije. Semmivel se jobb a helyzetük a mi "százezerforintista" fiataljainknál, képzetlenjeinknél.

2013. febr. 22. 10:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Elég nagy hülyeségeket írsz, amiből az látszik, hogy életedben nem éltél még külföldön huzamosabb ideig. Nem arról van szó, hogy kinn mindenki milliomos, hanem arról, hogy ha keményen dolgozol, akkor még a minimálbér körüli fizetésből is meg lehet élni normál szinvonalon és még nagyon spórolni sem kell hozzá. Még Londonban is megélsz minimálbérből, persze nem a belvárosban, de egy minimálbért kereső pár esetén meg lehet élni úgy, hogy jut is marad is. Veszett nagy spórolás sem kell hozzá.

Az meg hogy aki otthon jól él, annak nem kell kijönnie, avval nem értek egyet, mert én otthon 240.000 nettót kerestem, ma mégis Londonban dolgozom, ennek a pénznek a 4-szereséért, és mindössze a lakhatásom kerül jóval többe az otthoninál, minden más költség a fizetéshez képest arányban van. Otthon a legnagyobb gond a fizetések és az árak arányával van. Egy átlag magyar, aki átlag fizetést keresi, az messze rosszabbul él, mint egy német vagy egy angol.

2013. febr. 22. 13:29
 12/18 szántóvető ***** válasza:

Ezt a linket sokáig keresrem,kifejezetten a Kérdező kedvéért:

[link]

2013. febr. 22. 13:49
 13/18 anonim ***** válasza:
a képen szereplők nagy része a leírás alapján már régóta ott él három-négy akár több éve. Nem most kezdődött ez a kiáramlás! Én meg tudom érteni aki így dönt!
2013. febr. 23. 13:13
 14/18 anonim ***** válasza:

Butaságokat írsz kérdező,ennek a tizedének a negyede se igaz. :)

Kint max a lakhatás drágább de még az sem,Stuttgartban 430 euróért már tudsz bérelni egy studiót.

Én néztem szobákat találtam 200-500 euró között,sőt egyre több 300-asat is.Kit érdekel,hogy 100-n lakunk egy kecóban lesz@rom,megtanulom a nyelvet profi szinten legalább,és emberekkel vagy.

A kaja majdnem olcsóbb mint itthon,én tudok főzni,úgyhogy nem járok étterembe,a kondibérlet talán néhol drágább de valahol meg olcsóbb is,és a színvonalat ne is említsük.

Nem drágább külföld egyáltalán,okoskodni és ügyeskedni simán lehet kint,én is ki akarok menni de én szakmával,ithon is eléggé jól élek akkor kint én már milliomos is lehetek mert olyan szakmám van.

2013. márc. 12. 18:45
 15/18 anonim ***** válasza:

Parizs. 3000€. Felesegem 1200€. Lakberunk 1800€ (3szobas lakas, 85m², apam is velunk el). Marad megelni/felretenni 2200.

Otthon keresnek talan 200ezret netto. Felesegem nem kapna allast se nyelvtudas hijan (orosz).

Budapesten egy hasonlo lakas 150-200ezer forint havonta.

Maradna utana 0.

Ilyen egyszeru a keplet.

2015. dec. 14. 15:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha nem a magas átlagfizetés kell a jóléthez, akkor mi?

Orbitális nagy baromságot írtál, látszik, hogy messziről se ugatod a közgazdaság témát. Ezzel nincs is baj, de ne akard már az ökörségeidet tényként tálalni.

"Aki jól akar élni, annak nem el kell költöznie egy képzeletben jobb országba, hanem magát kell képeznie."

Elárulnád kérlek a varázsformulát, mi az az álommunkahely, ahol mindenki annyit kereshet, amiből fenntartható a jólét? A politizálás nem munka, az MLM-átverés meg bűncselekmény, szóval ez a kettő nem játszik.

Hallgatlak.

"Magyarországon ugyanolyan jólét van, mint Nyugat-Európában és Amerikában. Aki itthon szegény munkás, az kint is az lesz."

Jaham, biztos azért keres Düsseldorfban egy burgerforgató annyit mint idehaza egy senior programozó, mert odakint is akkora a nyomor :DDDDD

Mondd, neked van testvéred? Vagy egyedül vagy ilyen hülye?

Kérdezőt ám miért nem lehet lepontozni? Most rányomnék úgy pár (ezer) piros kezet.

2018. aug. 28. 04:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Kérdezőkém! Akkor mégis mitől függ a jólét, ha nem a pénztől?

A pénznek ezer és egy arca van, hívhatod GDP-nek, bruttó nemzeti összterméknek, bevételnek, tőkének, bárminek, a lényeg az, hogy a pénz az pénz.

Németben valamilyen oknál fogva meg tudták emelni olyan szintre a minimálbért, hogy az embereknek jó legyen.Tudod miért, kérdezőkém? Mert az emberek úgy pucoltak kifele Ámerikába, hogy öröm volt nézni. Ha a kormányok nem akarták, hogy minden jelentősebb munkaerő elhúzzon, kénytelenek voltak emelni a fizetéseket. Emelkedtek a fizetések, az emberek tudtak vásárolni mert volt miből, dübörgött a gazdaság, volt GDP.

Lehet, hogy Németben minden drágább, ott viszont még az 1000 eurós minimálbéredből is simán futja rezsire, lakásra és élelmiszerre is. Idehaza meg örülhetsz, ha hónap végén szárazkenyérre és krumplistésztára futni fogja.

Aki itthon csóró, az nyugaton meg tud gazdagodni, és jobban is fog élni. Nemigen látom, hogy jönnének haza a csalódott magyarok külföldről, vagy te igen?

Magyarországon pedig rohadtul nincs ugyanolyan jólét, mint Nyugat-Európában, ekkora orbitális kamut még a Parlamentbe se mondanak. Hasonlítsd már össze mondjuk Ausztria vagy Svájc GDP-jét a miénkkel! Hasonlítsd már össze a kereseteket! Egy osztrák segédmunkás annyit keres, mint idehaza egy diplomás mérnök!

Méghogy ugyanolyan itt a jólét...hehehe...évszázad vicce, rossz vicce.

#6 pont hogy az nem spórol semmivel, aki kimegy külföldre, mert megengedheti magának a pizzát, éttermet, és a mozit is. Mert van MIBŐL, öcsém.

2019. aug. 18. 02:52
 18/18 anonim ***** válasza:

aha, tehát a jólét nem az átlagfizetés függvégye...

kérdező, te alapból ilyen ostoba idióta vagy, vagy még csak gyakorlod?

segítek akkor felvázolni hogy még te is megértsd:

magasabb átlagfizetés >>> többet tudnak vásárolni az emberek >>> több pénz foly be a kasszába >>> a gyárak többet tudnak termelni >>> a magasabb átlagfizetésből többet tudnak vásárolni az emberek...

sikerült felfognod?

nyugaton azért lehet minden drágább, mert ott az átlag embernek van is miből kifizetnie a magasabb összeget, nem úgy mint idehaza, hogy 4 millió embernek kenyérre nem futja!

úgyhogy nyugodjál bele, hogy aki kimegy Londonba vagy Berlinbe az az ott kapott pénzéből nemcsak hogy jobban fog élni, de még félretenni is tud, miközben idehaza a te nettó 150 ezres álomfizetésedből örülhetsz ha pár száz forintot meg tudsz spórolni havonta, a többit elviszi a rezsi, a megélhetés, és akkor még nem szórakoztál semmit se

ha éltél volna odakint akár egy percet is, tudhatnád hogy remekül meg lehet élni Londonban és Berlinben is alap fizetésből, mert hálistennek ott nem Viktátorok dirigálnak meg Matolcsidióták akik szerint 47 ezer forint mindenre elég

persze egy percet nem éltél se Londonban se Berlinben, csak vekengesz itt baromságokat mert savanyú neked a szől

aki jól akar manapság élni, az kénytelen kiköltözni külföldi országba, te képezheted magadat, idióta, annyit érsz el vele, hogy esetleg ötvenezerrel többet keresel, de annyival többet is dolgozol

és legyél nyugodt, sokhelyütt már most afrikai szintű nyomor van az országban, csak te és a hozzád hasonló fogyatékos ostobák hiszik azt, hogy az Unión belül mindenütt egyforma a jólét

majd látogass el egyszer Szabolcsba vagy Borsodba oszt ott add elő hogy itt olyan jólét van mint Berlinben, nagy valószínűséggel körberöhögnek

ennyit rólad meg a baromságaidról, kérdező

a kérdezőt én is lepontoznám amúgy!

2021. jan. 26. 02:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!