A Kormány miért bolondítja a népet a rezsicsökkentéssel?
9-es a foglalkoztatási ráta, infláció és GDP összefügg, tehát ha zuhan a GDP, akkor alacsony foglalkoztatási ráta ellenére is infláció lesz. És az a gáz nálunk éppen így áll a dolog. :(
Ha legalább valami minimális romániai szintű növekedés lett volna, már más lenne a tészta.
11-es. Nekem is csökkent 10%-kal az áram. ( nálam 2000 Ft.)
Mivel fával fűtök a gázár csökkentése nem érintett. A fa ára tavaly óta kb 10%-kal emelkedett és sajnos a rossz gazdasági döntések és a nagyfogyasztókat (élelmiszert előállító cégek) érintő áremelések miatt az alapvető fogyasztási cikkekre kb 20%-kal többet fizetek. ( Az én esetemben ez havi +25.000 Ft.)
25.000 - 2.000= + 23.000 fT/hó
Megérte?
"Megérte?"
Nem értem a kérdést. Ha nem csökken minden, akkor semmi se csökkenjen vagy mi? Ha a fával fűtés nem lesz olcsóbb, akkor a gázosoké se legyen? Irigyled vagy mi? Azért, mert más drágább, azért semmi se legyen olcsóbb? Nyugodj meg, nem amiatt a 10% miatt van annyi kedvezőtlen változás, lenne az anélkül is.
Én engedelmeddel inkább kiélvezem azt, ami marad a pénztárcánkban, ahelyett, hogy azon sírjak, hogy "mé' nem csökken minden más is".
Nem, senkitől sem irigylem a csökkentést, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy az egész rezsicsökkentés egy nagy kamu, egyszerű parasztvakítás, mivel:
1. Az alapvető fogyasztási cikkek ára minden várakozást felülmúlóan nőtt ( többek között a hibás gazdaságpolitika miatt )
2. A nagyfogyasztókat, akik az alapvető fogyasztási cikkeket állítják elő, nem érintette a csökkentés, sőt náluk emelkedtek az árak, amit ők az általuk termelt vagy előállított cikkekbe bele fognak/beleépítettek, amit természetesen végfelhasználóként a lakosság fizet meg.
3. A rezsicsökkentést rendkívül igazságtalanul hajtották végre, hiszen a lakosság elég nagy részét nem érinti és ők/mi semmiféle kompenzációban nem részesülünk.
Szép és jó a rezsicsökkentés csak pozitív hatásait tekintve elhanyagolható, demagóg és igazságtalan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!