Az MSZP-nek miért kellett meghívnia Victor Pontát Magyarországra? Egyet értesz vele?
Hát éppen ez az... Még a szerbek is biztosítottak a Vajdaságnak autonómiát, pedig nem is Uniós állam. Ellenben Románia 2007 óta tagja az EU-nak és még csak tárgyalni sem hajlandó erről az egészről.
Biztos nem az erdélyi magyarok érdekében hívták meg "tárgyalni".
Ugyan ki hinné el ennek az ellenkezőjét pár agymosotton kívül amikor 2004-ben 23 millió románnak riogatva kampányoltak ellenük, meg némelyik "intelligens" híve, szócsövük folyamatosan románozi őket.
A kérdés megválaszolásához csak az nem derül ki MIÉRT hívták meg a manust, mert halál nem mindegy. Ha aktuális kormányhoz menne tárgyalni bármiről az is gáz lenne?
A másik meg miből gondolja a kérdező, hogy kedvezőbb változások lennének azok a változások? Csak mert éppen erősen vita megy több fórumon, hogy a székely autonómia a többi magyar szívatása. (Én nem tusom, mert nincs elég infó.)
A hírekben az szerepel, hogy azért hívták meg Pontát, mert meg akarják beszélni, hogy a magyarok, a szerbek, a románok és a szlovákok között nincs probléma. Ez még rendben is lenne, de most komolyan... miért pont most? Ráadásul miért az MSZP? Szerintem nyilván azért, mert ebből is hasznot akarnak húzni.
Ha az aktuális kormánypárt az MSZP lenne, akkor nem lenne gáz, de mivel valószínűsíthető, hogy ez megint valamilyen húzás a párt részéről, nem tartom helyesnek a dolgot. Miért nem a kormánnyal beszéli meg Ponta, hogy nincs probléma? Ez itt a kérdés, nem az, hogy miért jön Magyarországra. Tőlem jöhet bármikor, de nekem ez elég átlátszó.
A székely autonómiáról érdemben nem tudok nyilatkozni, de látva a tüntetéseket, az erdélyi magyarok petíciógyűjtését és a folyamatos megnyilvánulásokat - szerintem nem lehet akkora szivatás - bár ki tudja, nem ott élek, max. véleményem lehet róla. A Vajdaságban pl. hivatalos lett a magyar nyelv, saját parlamentjük van. Az megint más kérdés, hogy megszűnt-e az agresszió a magyarok ellen, de ebbe megint nem akarok belemenni, mert túl sokat lehetne vitázni róla.
Nekem eszembe jutott az, amikor egy román kézilabdázót leszúrták ... milyen sajtó visszhangja volt, mindenki együtt érzően gondolt az áldozatra...
Nem emlékszem rá, hogy Romániában vagy szláv országokban lett volna hasonló, hogy akár csak egy verekedés után is felmerült volna az, hogy két polgár közül nem a magyar lett volna a vétkes!
Akkor el kell, hogy szomorítsalak, mert már nem egy ilyen eset volt. Miért kell mindig magunkat hibáztatni? Csak a magyarok lehetnek barbárok, igaz? Írd be a Google-be, azt, hogy: temerini támadások, Malina Hedvig-ügy, "Magyarokat vertek Nagyváradon", "Megvertek egy magyar történészt Romániában" stb.
Aláírom, hogy volt olyan eset Temerinben és nem csak ott, ahol magyarok kezdték az ilyen dolgokat, de hatalmas nagy ferdítés az, hogy Romániában és szláv országokban mindig csak a magyarok kezdik a provokációt, balhét, támadást, verekedést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!